THE JUDGEMENT DAY


But you, O Daniel, shut up the words, and seal the book, even to the time of the end: many shall run to and fro, and knowledge shall be increased. Daniel 12:9 AKJV

And I saw a strong angel proclaiming with a loud voice, Who is worthy to open the book, and to loose the seals thereof? Revelation 5:2 AKJV

But I will show you that which is noted in the scripture of truth: and there is none that holds with me in these things, but Michael your prince. Daniel 10:21 AKJV

And Jesus answering said to him, See you these great buildings? there shall not be left one stone on another, that shall not be thrown down.

The Great Day of the Lord: Armageddon

And after these things I saw another angel come down from heaven, having great power; and the earth was lightened with his glory.

(Re) Изграждане на Храма

Образ от: http://www.artcyclopedia.com/masterscans/natoire-the-expulsion-from-paradise.html


Йоан 8:32
32 И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.

Изход-I в сравнение заминаването на Израел от Египет. Но в момента, ще Ерусалим от Вавилон (Великата блудница) в книгата Откровение. През есента на великия проститутка, ще бъде последвана от свободата си. Пример за пророчеството на освобождение от Вавилон (на голямата блудница) е в Еремия 30:7-10,18.

Еремия 30:7-10,18
7 Ами сега! за този ден е страхотно , че никой не е като нея: дори и по време на утеснението на Якова , но той го е записал.
8 И ще стане така, в оня ден, казва Господ на Силите, Ще строша хомота му от тебе, и ще се пукнат си облигации, както и че той служи не по-непознати:
9 Но ще слугуват на Господа своя Бог и Царя си Давида, Когото ще им въздигна.
10 Поради страх ли не, служителю Мой Якове, казва Господ, и не се страхувай, Израилю: защото, ето, Аз ще те избавя от далечната страна, И потомството ти от земята гдето са пленени, и Яков ще се върне и да бъде тихо и спокойно, и не ще има кой да го плаши.
18 Така казва Господ: Ето, Аз ще върна от плена Якововите шатри, И ще се смиля за жилищата му място, а Градът е построен върху собствения си куп, и двореца остава, след като го поправи.

Това, което чета е обещанието на Бог към народа на Израел, когато са били в изгнание и отведе във Вавилон. Вавилон е голямата блудница в книгата Откровение и като казано от пророците в предишните дни.

Ангел (Изход 23:20-22) стои като Сайръс освободи Израел от Вавилон. Ангелът стои като пастир. В Откровение, той е Агнето. Откровение 7:16,17

Исая 44:28
28 Това казва на Кир, Той е моят пастир, и трябва да изпълнява всичките ми удоволствие: дори казва в Ерусалим, Ще бъдат изградени и в храма, ти се положат основите.

Изход 23:20-22
20 Ето, Аз изпращам ангел пред тебе, за да ви държат на пътя, както и да ви отведе на място, където са подготвили аз.
21 да му се вие, и да чуете гласа му, не го провокират, защото той няма да прости вашите прегрешения, за моето име е в него.
22 Но, ако наистина слушам гласа му, и вършиш всичко каквото говоря, аз ще бъда неприятел на противника си, противникът да си противници.

Откровение 7:16,17
16 Те няма вече да огладнеят, нито да ожаднеят вече, нито ще те удари на слънце или на топлина
17 За Агнето, което е в средата на престола, ще ги пасе и води на тях при извори с текущи води; и Бог ще обърше всяка сълза от очите им.

Наказанието за Babilon може да се намери в Откровение 6 (четири пломби), както е пророчеството на Исус за Ерусалим в Матей 24, Марк 13 и Лука 21, относно мерзост пустота. Агнето вземат или за храна на хората към вярата в Бога като наш дом и храм чрез Сина (7-мо печат). И се върнете на (нови) Ерусалим от изгнание във Вавилон. (След Велики попадат Harlot в Откровение глава 17 и 18)

В Израел все още на пленниците на Вавилон (Великата блудница в книгата Откровение) ще върне подобен на какво се е случило по време на Зоровавела. Тя се нарича Нов Йерусалим в Откровение като родина, който пленен от Вавилон (Велик блудница в книгата Откровение) ще се завърне. Новият Ерусалим, защото тя се изгражда отново.

Езекил 40:2
2 В Божии видения Тогава ме заведе в Израилевата земя, и ме постави върху една твърде висока планина, където е град на юг.

Също както Йоан видя в неговата визия. В Езекил 40:2, също така е измерената ангел и може да се прочете, ако продължите да четете в Езекил 40:5 (да се чете Библията си) и в 21:15 Откровение (да се чете Библията си) четем в Откровение 21:10

Откровение 21:10
10 А той ме заведе в Духа на една голяма и висока планина, и ми показа светия град, Ерусалим, да слиза из небето от Бога,

Той също се измерват от ангела, който може да се прочете в книгата на Захария.

Захария 2:1,2
1 и аз повдигнах очи и видях, и ето, човек с връв за мерене в ръката му.
2 Тогава рекох: Къде отиваш? А той ми рече: Да измеря Ерусалим, , за да видите колко широк и колко дълго.

От плен във Вавилон (Откровение) се върне отново в Израел. Не Духовната родина, но Църквата. Тъй като църквата е разширение на Израел чрез вяра в Божия Син.

Исая 54:3
3 Защото ти ще избухне в дясно и ляво, и потомството ти ще завладее народите , И да направи запустелите градове.

Галатяни 3:18,29
18 Защото, ако наследството е чрез закона, а не от обещания, но Бог го подари на Авраам чрез обещание.
29 А ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, и наследници по обещание.

Христос и Църквата ще бъде една. Той живее в нас и ние с него, следователно, ние ставаме една страна, и ако е единна ... омъжена? Вярно. Така агнешко и Новия Йерусалим да се омъжи и да бъде един. Според Господ Исус: "Аз и Отец едно". Йоан 10:30 "И славата, която Ти ми даде съм им дал, че те могат да да бъде един , Че тъй като ние е един: " Йоан 17:22 И е един от вярата в Божия Син.

Йоан 17:20,21
20 Не само, че те се молят, но и за ония, които биха повярвали в Мене чрез тяхното учение
21 Това, че всички могат да бъдат едно , Че както Ти, Отче, аз, и Аз в Тебе, че те също да бъдат в Нас, че за да повярва светът, че Ти си Ме пратил.


Зоровавел

Захария 04:09
9 Ръцете на Зоровавела положиха основата на тоя дом, Неговите ръце тоже ще го изкарат, и вие знаете, че Господ на Силите ме е пратил при вас.

Зоровавел представлява Месия като строител на храма на Господа. Зоровавел е на управителя на Юда и придружаващите отпуск от плен във Вавилон.

Захария 06:16
12 И говори му казвайки: Така говори Господ на Силите, казвайки: Ето, човекът, чието име е Браншовата : И той ще израсте от мястото си, и изграждането на храма на Господ ;

Зоровавел стои като клон по времето, когато Господ ще разтърся небето и земята.

Агей 2:21,22,23
21 Говорете с управителя на Юда Зоровавел, казвайки: Аз ще разтърся небето и земята ;
22 И Ще прекатуря престола на царството, и ще съборя силата на царствата на народите, Ще прекатуря колесниците и ония, които са в тях и на конете и ездачите им ще паднат, Всеки от меча на брата си.,
23 В оня ден, казва Господ на Силите: Аз те хванат, Зоровавелю , Моят слуга, синът на Салатиил, казва Господ, и да те постави за печат; Защото те избрах, казва Господ домакините.

Установяването на царството, не се унищожават по това време? Може би! Прочетете отново Агей 2:21,22,23. След това прочетете Евреи 12:26,27,28.

Евреи 12:26,27,28
26, чийто глас тогава поклати земята, но сега той обеща, казвайки: Още веднъж Аз се разклаща не само земята, но и на небето.
27 А това "още още веднъж е премахването на ония неща, които се клатят, като се направи нещо, да не се разклати, могат да останат.
28 Затова приемаме царство, което не може да бъде преместен, нека бъдем благодарни, при която имаме уважение и страх от услуга, която удовлетворява Бог:

Казва Господ Бог, в момента той се разклаща на небесата и на земята, той ще избрахте Зоровавел за изграждане на храм в Йерусалим, след като пленници от Вавилон. Ето защо, Зоровавел представлява като Месия, който ще установи царство не се унищожават, символ на възстановяването на храма от Зоровавел. Църквата е била разрушена и ще изгради отново и няма да се разруши. В разклащане на Господа на небето и на земята е в сегашно време? Може би! Христос и неговите хора ще бъде храм за Господа Бога и Бог ще го направя.

Даниел 2:44,45
44 И в дните на ония царе Бог на небето ще издигне царство, което никога не се унищожават, нито на суверенитета от него да се остави на други хора, но на парчета и довърши всички тези царства, и у Яо "ще остане завинаги.
45 Защото си видял, че камък се е отсякъл от планината не с ръце, и намаляване на желязото, медта, калта, среброто и златото, великият Бог открива на царя онова, което предстои да стане по-нататък: а сънят е истински и тълкуването му е вярно.

Съдържанието на желязо, мед, сребро, злато и глина означава образ на идолите. По кое време 2:44,45 Даниел казва?

1 Коринтяни 15:24
24 Тогава дойде края, когато той ще доведе до царството на Бога и Отца, , когато ще са премахнали всички правило и всяка власт и сила.

Даниел 12:07
7 И чух облечения в ленено мъж, който бе над водата на реката, когато той вдигна дясната си ръка и лявата си ръка към небето и се закле в Оня, който живее до века, че ще бъде по време, времена и половин сезон, и , когато се стигна до чупене на парчета силата на светите люде, всички тези неща да се свършат.

Тя не се отнася за физически Ерусалим, но Църквата. Църквата унищожени (духовно), но ще се изградят отново Ерусалим и да изложат на крайъгълен камък. Унищожаването на Църквата е направил, може да се misinterpet от други. Унищожени заради идолопоклонничество. От 11.09 терористичните атаки в Ню Йорк, за да 8-ми април 2005 година в деня на погребението на папа Йоан Павел II. Той е Господ Исус прогнозира, че резултатите ще бъдат не камък ляво на върха на двете каменни разрушаването на храма в Ерусалим и в съответствие с книгата на Даниел глава 12 стих 7 то ще се случи в рамките на 1290 дни.

Откровение 09:15
15 А четирите ангела, които ще бъдат монтирани на времена и дни и месеци и години да убие В третата част от човеците.

По третата част от мъжете са christianism. Прочети Смъртта 1 / 3 от човечеството   The Prophecy ИзпълненВремето и ден и месец и година е на 11 септември 2001 г. и отново от книгата на Даниел в глава 12 стих 7 " , когато се стигна до счупване на парчета силата на светите люде, всички тези неща да се свършат. " и стих 9 е следното: "И от момента, в който ежедневно жертва ще се отнеме и мерзостта, която докарва структуриран, ще има хиляди двеста и деветдесет дни . "

В началото на 1290 дни се броят от момента, в който ежедневно жертва ще се отнеме и мерзостта на запустението структурирано и това е Господ Исус прогнозира в Матей 24, Марк 13 и Лука 21 и в съответствие с Даниел 12:07, след като счупи на парчета силата на светите люде, които е църква или християнството.

Откровение 12:04
4 А опашката му повлече третата част от звездите на небето И ги хвърли на земята и змеят застана пред жената, за да погълне детето си, когато тя.

По третата част от звездите се отнася и за християнството. Това означава също, мерзостта на запустението и как се отнася към войната в рая? прочети озаглавена: Война в небето (Е мерзостта на запустението, война в небесата и Армагедон същото?)

Не е мерзостта на запустението се пророкува в Ерусалим, но защо да стана същата като за пророчество изпълнение във Вавилон? За пророчеството е същото!

Еремия 50:40-44,46
40 Точно както Бог унищожени Содом и Гомора И ближните им градове , Казва Господ, така че никой няма да живее там, или дали живеят човешки син.
41 Ето, люде идат от север, и голям народ и много царе ще бъдат от страни на земята.
42 Те могат да участват на носа и на практика: те са жестоки, и няма милост: Гласът им бучи като морето, и те се вози на коне, в масив от мъжете за война Против тебе, дъщерьо вавилонска.
43 Вавилонският цар чу за тях, и ръцете му ослабнаха; Мъки хвана за него, и мъки, като на жена, която ражда.

Еремия 6:22-24
22 Така казва Господ: Ето, люде идат от северната страна, И велик народ, се увеличават от страните на земята.
23 Те ще се преклони и копие са жестоки и без милост: Гласът им бучи като морето, и те се вози на коне, в масив от мъжете за война, Против тебе, дъщерьо сионова.
24 Чухме слух за нея: нашите ръце восък слаби: мъка отне държат на нас, и болка като жена, която ражда.

Новият Ерусалим не е град, който буквално да слиза от небето. Жилището от небето е Христос, той ще стане наш храм и жилище.

2 Коринтяни 5:2,3
2 Защото в тоя дом и стенем, искрени в желанието си да се облечем с нашата къща, която е от небето:
3, че ако ще се постави върху, че ние не се намерим голи.

Галатяни 3:27
27 За всички, че сте били кръстени в Христос Христа сте се облекли.

Откровение 21:22
22 И храм не видях в него : Защото Господ Бог Всемогъщият и Агнецът са негов храм там.

1 Йоан 3:24
24 А който пази заповедите Му пребъдва в него, и той в него. А се знае, че той пребъдва в нас, чрез Духа той ни е дал.

1 Йоан 4:15
15 Всеки, който изповяда, че Исус е Син на Бога, Бог пребъдва в него, и той в Бога.

Колосяни 2:09
9 Защото в Него обитава всичката пълнота на Божеството прояви по плът,

Откровение 21:03
3 И чух силен глас от небето, който каза, Ето, скинията на Бога е с човеците; и Той ще обитава с тях; и те ще бъдат Негови люде; и сам Бог да бъде с тях и им бъда Бог

За населена земя, четем в Римляни 4:13

Римляни 4:13
13 Защото чрез закон обещанието към Авраама или към потомството му, които ще наследят света , но чрез правдата от вяра.

Римляни 8:17
17 А ако сме чада то наследници, наследници на Бога и сънаследници с Христос , ако наистина ние страдаме с Него, че ние може да се прослави с него.

Псалм 02:08
8 Поискай от Мене, и Аз ще ти дам народите за твое наследство, и най-далечните места на света вашите ръце.

Евреи 01:02
2, е говорил с нас в тези последни дни чрез това, Сина, когото той назначи наследник на всичко, чрез Когото и направи световете;

Исая 60:20,21,22
20 деня не минават, или си Луната да се понижат, за Господ ще ви бъде вечна светлина, И дните на жалеенето ти ще се свършат.
21 Твоите люде всички ще бъдат праведни; те ще наследят земята вечно, клонът на съм посадил, Дело на Моите ръце, за да мога да се прослави.
22 Малко не може да се превърне в хиляди, а малкият силен народ; Аз Господ ще бързам него в това време.

Амос 9:11-14
11 В оня ден ще Въздигна скинията на Давид, който е паднал, и ще заградя проломите него , И Аз ще въздигна развалините, и Аз ще го изгради като в предишните дни ;
12 Че те могат да завладеят останалите от Едом И всичките народи, които се наричат с Моето име, казва Господ, Който прави това,
13 Ето, идат дни, казва Господ, че ще стигне жетваря и treader от грозде на растителни семена, и планините ще капе мъст, И всичките хълми ще се стопят.
14 А Аз ще върна от плен людете Си Израиля, и те ще съградят запустелите градове и ще живеят в тях: И ще насадят лозя и ще пият виното им, те ще направят градини и ще ядат плода им.
15 А Аз ще ги посадя на земята им, и те могат да черпят от земята си, която съм им дал, казва Господ, твоят Бог.

Откровение 11:15
15 И като затръби седмият ангел, станаха силни гласове на небесата, казвайки: В царството на света стана нашия Господ и на Неговия Христос : И Той ще царува до вечни векове.

В позицията на Майкъл като (ангел или) божествен ще покори всички неща?

Евреи 2:5-8
5 За той не е предмет на ангелите в бъдещия век, , за които говорим.
6 Но се оказа една страна, казвайки: Какво е човекът , Та да го помниш? Или човешки син, че те е грижа?
7 Той ви направи малко по-долен от ангелите, Той те е увенчан със слава и чест, и той я постави върху работите на ръцете си ;
8 Слагаш всичко подчинил под нозете му . Защото в това той подлага всичко на него, той не оставя нищо, че не е обект на него. Но сега не сме го виждали да се откажа от всичко.

Сега, наследството земя да живее, се определя, че земята или по света. Прочетете отново Амос 9:11

Амос 9:11
11 В оня ден ще Въздигна скинията на Давид, който е паднал, и ще заградя проломите него, И Аз ще въздигна развалините, и Аз ще го изгради като в предишните дни ;

Нуждаете се само да се определи отново. Никой друг дадени от Бога земя, но и на света.

Псалм 132:13,14
13 Защото Господ избра Сион, Той го е желания за жилището му.
14 Това е моето място за почивка завинаги. Това е мястото, където живея, защото имам желание.

Ние няма да живеят в къщата на Бога на небето, но Бог ще живее сред нас. Той ще бъде база. Ако някой иска да живее в Божия дом, той е надменен.

Захария 1:3,16
3 Затова кажи им: Така казва Господ на Силите. Върнете се при Мене, казва Господ на Силите, и аз ще се върна при вас, казва Господ на Силите.
16 Затова, така казва Господ, Аз съм се върна в Ерусалим с милости: моята къща е построена в него, казва Господ на Силите, и линия се разпъва над Ерусалим .

Какъв е редът?

Исая 28:17
17 И ще направя правосъдие на линията, и отвес; и градушка се помете прибежището при лъжи, и водата наводни скривалище.

Еремия 23:5,6
5 Ето, идат дни, казва Господ, че Аз ще въздигна на Давида праведен отрасъл, и Той ще царува като цар и да се справят разумно, и изпълнява правосъдие и правда на земята.
6 В неговите дни Юда ще бъде спасен, и Израил ще обитава в безопасност; и това е името му, което да го , Господ е наша правда.
 
Дали всичко ще се случи? Ние не знаем в момента, но заяви, пророците, хората унищожават вечен завет. Какво е наказанието? В пророци като Исая, Еремия, Езекиил, Даниил и други лица (не от новите появиха), че отговорът е в Библията

Исая 24:5
5 Земята тоже е осквернена под жителите си: Защото те престъпиха законите, не зачитаха повелението, Нарушиха вечния завет.

В началото на тълкуване не е наред, може би, на погрешно тълкуване все още унищожи завет. Ако завет е унищожен, какво ще се случи? Споразумението ще бъде унищожена, включително обещания? Но Божието обещание е, че той няма да наруши завета и обещанието на Давида.

Псалм 89:34,35,36
34 Моят завет Няма да наруша, Нито ще променя това, което излезе от устните ми.
35 След като се заклех, от моята святост. Няма да излъжа Давида,
36 потомството му ще трае вечно, И престолът му като слънцето пред мене.

Успех по-добре следващия път, завет е вечен. Ще се видим!

Не забравяйте, че Давид беше на тридесет години, когато се възцари, и царува четиридесет години. 2 Царе 05:04 И Израил тръгна четиридесет години в пустинята.

No comments:

Post a Comment