THE JUDGEMENT DAY


But you, O Daniel, shut up the words, and seal the book, even to the time of the end: many shall run to and fro, and knowledge shall be increased. Daniel 12:9 AKJV

And I saw a strong angel proclaiming with a loud voice, Who is worthy to open the book, and to loose the seals thereof? Revelation 5:2 AKJV

But I will show you that which is noted in the scripture of truth: and there is none that holds with me in these things, but Michael your prince. Daniel 10:21 AKJV

And Jesus answering said to him, See you these great buildings? there shall not be left one stone on another, that shall not be thrown down.

The Great Day of the Lord: Armageddon

And after these things I saw another angel come down from heaven, having great power; and the earth was lightened with his glory.

(Ре) Изградња храма

Од: хттп://ввв.артцицлопедиа.цом/мастерсцанс/натоире-тхе-екпулсион-фром-парадисе.хтмл


Јован 8:32
32 И познаћете истину, и истина ће вас ослободити.

Егзодус-ја у односу одлазак Израела из Египта. Али у овом тренутку, иде у Јерусалим из Вавилона (Велики блудница), у књизи Откривења. У јесен велике проститутке, биће праћен своју слободу. Пример пророчанства избављења из Вавилона (Велика Харлот) је у Јеремији 30:7-10,18.

Јеремија 30:7-10,18
7 Упс за тај дан се велика , да нико није као што је: и време невоље Јаковљеве , али он је спасен.
8 И доћи ће да прође у онај дан, говори Господ над војскама, који Ја ће се сломити јарам његов искључен из тебе, и твоју ће да пукне веза, и да он не служи више странаца:
9 Али, они ће служити Господу Богу своме и Дејвид свог краља, кога ћу их подигну.
10 Због тога страх ти не, Јакове слуго мој, говори Господ, ни да се плаши, Израеле: Јер, гле, Спасит ћу те издалека, и семе твоје из земље изгнанства, и Јаков ће се вратити, и да буде тиха и опуштени, а нико га не плаше.
18 Овако вели Господ: ево, Ја ћу опет донети удес шатора Јаковљевих, и помилуј своје боравиште, као и Град је изграђен на своју гомилу, и палата остаје након што га поправи.

Оно што читамо је обећање од Бога да се Израелци када су били у изгнанству и одведен у Вавилон. Вавилон значи велику блудница у књизи Откривења и као рекли пророци у дане старе.

Ангел (Друга Мојсијева 23:20-22) стоји као Кир ослободио Израел из Бабилона. Ангел стоји као пастир. У Откривењу, он је Јагње. Откривење 7:16,17

Исаија 44:28
28 То говори Кира, Он је мој пастир, и обавља све моје задовољство: чак и говорећи у Јерусалим, Ти ћеш бити изграђено, а храм твој Фондације ће бити постављени.

Мојсијева 23:20-22
20 Гле, Ја шаљем анђела пред тобом, да вас задрже на путу, и да вам донесе на место где сам припремио.
21 Будите га и чути његов глас, немој га провоцирати, јер неће опростити ваше преступ, за моје име у њему.
22 Али, ако сте заиста слушали његов глас, и да све што ја говорим, ја ћу бити непријатељ вашег непријатеља, непријатеља на противника.

Откривење 7:16,17
16 Они ће глад нема више ни жеђ више, нити ће они ударио сунцу или топлоте
За 17 Јагње које се налази у сред престола ће их хранити, и треба да доведе њима живе изворе вода: и Бог ће отрти сваку сузу с њихових очију.

Казна за Вавилон може се наћи у Откривењу 6 (четири печата) као пророчанство Господа Исуса за Јерусалим у Матеју 24, 13 Марко и Лука 21 гнусоба опустошења о. Јагње које су предузете или хране људи према вери у Бога, као наш дом и храм кроз Његовог Сина (7. печат). И вратите се на (ново) Јерусалим из егзила у Вавилон. (После Велике Харлот пад у Откривењу поглавље 17 и 18)

У Израелу још увек заробљеници Вавилона (Велики блудница у књизи Откривења) ће вратити као оно што се десило у време Зерубабелови. То се зове Нови Јерусалим у Откривењу као домовини која хвата Вавилон (Велика блудница у књизи Откривења) ће се вратити. Нови Јерусалим, јер ће бити поново изграђен.

Језекиљ 40:2
2 У визије Бога Он ме је довео у земљу Израел, и поставио ме на врло високу гору, где је град на југу.

Баш као што Јован је видео у својој визији. У Језекиљ 40:2, то је анђео мери и могу се читати ако наставите читање у Језекиљ 40:5 (читају ваш Библије) и у Откривењу 21:15 (читају ваш Библије) читамо у Откривењу 21:10

Откривење 21:10
10 А ме одведе у духу велике и високе планине, и ја показао свети град Јерусалим, силази са неба од Бога,

такође мери га анђео који се могу прочитати у књизи Захарија.

Захарија 2:1,2
1 и И подигох очи и погледа, и гле, човек са мерним линије у руци.
2 Тада рекох: Куда идеш? А он ми рече: За мерење Јерусалим, да видите како широка и колико дуго.

Из заробљеништва у Вавилону (Откривење) долазе поново у Израел. Нема духовни завичај, али је Црква. Јер Црква је проширење Израела вером у Сина Божијег.

Исаија 54:3
3 Јер ћеш паузе даље на десно и лево, и семе твоје да наследи поганима , И да пустош градова.

Галатима 3:18,29
18 Јер, ако наслеђе је кроз закон, а не обећање, али је Бог дао Абрахаму кроз обећање.
29 А ако будете Христа, онда сте Авраамово потомство, и наследници у складу са обећање.

Христос и Црква ће бити један. Он борави у нама и ми са њим, дакле, ми постајемо једно, и ако Унифиед ... ожењен? Тачно. Тако Јагње и Нови Јерусалим да се уда и да буде један. Према Господу Исусу: "Ја и Отац једно смо." Јован 10:30 "И славу коју си ми дао ја сам дао њима, да могу један , Који као што смо смо један: " Џон 17:22 И бити један вером у Сина Божијег.

Јован 17:20,21
20 не само да се моли, Али за њих и који ће веровати у мене својим реч
21 Да сви буду једно , Који као ти, Оче, мени и ја у теби, да и они буду једно у нама: да свет верује да си ме ти послао.


Зерубабел

Захарија 4:9
9 Руке Зерубабел су поставили темеље ове куће, његове руке ће такође га завршим, а знате да је Господ над војскама послао ме к вама.

Зерубабел представља Месија као градитељ храма Господњег. Зерубабел је био гувернер Јудеје и пратећих оставити из заробљеништва у Вавилону.

Захарија 6:16
12 и говорити му: 'Овако говори Господ над војскама говорећи: Гле, Човек чије је име Филијала : И он ће одрасти из свог места, и изградити храм Господњи ;

Зерубабел стоји као Филијала у време када Господ ће потрести небеса и земљу.

Агеј 2:21,22,23
21 Разговарајте са Зерубабел управитељу Јудејском, говорећи: Ја ћу потрести небеса и земљу ;
22 И Ја ћу обарање престо краљевства, а ја ћу уништити снага краљевства нација, и ја се збаци кола, а они који су у њима, и коњи и њихови возачи ће доћи на доле, сваки од мача његовог брата.
23 У онај дан, говори Господ над војскама, узимам тебе, О Зерубабел , Слуга мој, син Шеалтиелов, говори Господ, и да ти печат, јер сам те изабрао, говори Господ над војскама.

Оснивање Краљевине неће уништити је у овом тренутку? Вероватно! Прочитајте поново Агеј 2:21,22,23. Затим прочитајте Јеврејима 12:26,27,28.

Јеврејима 12:26,27,28
26 чији се глас тада потресао земљу, али сада је обећао, говорећи: Ипак, још једном сам потрести не само земљу него и небо.
27 И ове речи, ипак још једном, је уклањањем оних ствари које су потресени, као ствари, да не буде уздрмана може да остане.
28 Зато, пријем краљевство које се не може премештати, Дозволите нам да имамо благодат, при чему имамо поштовање и страх од сервиса који угодно Богу:

Вели Господ Бог, у вријеме када је потрести небеса и земљу он ће изабрао Зерубабелу да се изгради храм у Јерусалиму после заробљеништва из Бабилона. Дакле, Зерубабел представља као Месија који ће успоставити краљевство неће бити уништена, симбол обнове храма од Зерубабел. Црква је уништена и да ће поново градити и неће бити уништен. Цеђење Господа на небу и на земљи у овом тренутку? Вероватно! Христос и његов народ бити храм за Господа Бога и Бог ће то урадити.

Даниел 2:44,45
44 А у данима од ових краљеви ће Бог небо ће успоставити царство које никад неће бити уништен, нити суверенитет томе препустити другим људима, али у комаде и конзумира све ове краљевства, Јао и "И ће заувек остати.
45 Зато што си видео да је камен био исећи на планину без руку, и исеците гвожђа, месинга, глина, сребро и злато, велики је Бог обзнанио краљу оно што ће доћи у даљем тексту прође: и сан је реална и тумачење истог сигуран.

Гвожђе, бакар, сребро, злато и глине средства слику идола. Које време 2:44,45 Данијел рекао?

1 Коринћанима 15:24
24 Тада дође крај, када ће одржати царство Богу и Оцу, када ће он имати укинута сва правила и сваку власт и моћ.

Даниел 12:7
7 И чух човека одјевена у лан, који је био изнад вода реке, када је подигао десну руку и левој руци к небу, и закле га да живи заувек да би се на време, времена и пола сезоне, и када су завршили разбијање у комаде моћ светих људи, све ове ствари ће се завршити.

То се не односи на физичку Јерусалиму, али је Црква. Срусиле (духовно), али ће се градити поново као Јерусалим и ставио камен темељац. Уништење цркве је урађено, може бити мисинтерпет од стране других. Уништене због идолопоклонства. Од 9 / 11 терористичких напада у Њујорку да се 8. априла 2005 дан сахране папе Јована Павла ИИ. То је Господ Исус предвидео да ће резултати бити камен лево на врху оба камена уништења храма у Јерусалиму и по књизи Данила Поглавље 12 стих 7 ће се појавити у року од 1290 дана.

Откривење 9:15
15 А четири анђела, који ће бити опремљени са временима и данима и месецима и годинама да убије Трећи део мушкараца.

Трећи део су мушкарци цхристианисм. Читати Смрт 1 / 3 човечанства   Пророчанство ИспуњеноВреме и дан и месец и годину је 11. септембра 2001, а поново књигу Данијела у поглављу 12 7. стих је " када су на крају разбијање у комаде моћ светих људи, све ове ствари ће се завршити. " и стих 9 је ово: "И од времена које свакодневно жртва ће бити одузета, а да је злодело гради структуру, е има хиљаду двеста и деведесет дана . "

Почетком 1290 дана се броје од времена дневно жртва ће бити одузет и мрзост опустошења структурираних и то је Господ Исус предвидео у Матеју 24, 13 Марко и Лука 21 и по Данијел 12:7 после раскида на комаде моћ светих људи који се цркве или хришћанства.

Откривење 12:4
4 А његов реп нацртао Трећи део звезда на небу , И да их баци на земљу, и стаде пред змаја жену, да прождиру своје дете кад.

Трећи део односи звезда у хришћанство. То такође значи мрзост опустошења и како се то односи на рат у небу? Реад под називом: Рат на небу (Да ли је мрзост опустошења, рат на небу и Армагедон исто?)

Није мрзост опустошења је прорекао у Јерусалим, али зашто је постао исти као и за испуњење пророчанства у Вавилон? За пророчанство је исто!

Јеремија 50:40-44,46
40 Баш као што је Бог уништио Содому и Гомору и градове њихове комшије , Говори Господ, тако да нико неће пребивати ту, односно да ли постоји било који станују син човечији.
41 Гле, народ долази са севера, и велики народ и многи краљеви мора да буде из стране земље.
42 Они ће држати лук и копље: они су окрутни, и нема милости: њихов глас ће рикати као море, а они јашу на коњима, постављен у низу као и мушкарци за рат против тебе, ћерке Вавилон.
43 краљ Вавилона чуо о њима, и његове руке воском слаби: бол ухватише га, Грипа и на жене у породиљу.

Јеремија 6:22-24
22 Овако вели Господ, Гле, народ долази из земље северне, и велик ће бити повећана са стране Земље.
23 Они ће лук и копље: они су окрутно и без милости: њихов глас ће рикати као море, а они јашу на коњима, постављен у низу као и мушкарци за рат, против тебе, кћери Сионска.
24 Чули смо глас њен: воска слабе наше руке: бол има узети чекање од нас, и бол, као жена породиљу.

Нови Јерусалим је град који није буквално сишао са неба. Стан са неба је Христос, он ће постати наш храм и стан.

2 Коринћанима 5:2,3
2 Јер у томе смо уздише, искрено жели да буде одевен на наше куће која је са неба:
3 То је ако се стави на ту нећемо наћи голи.

Галатима 3:27
За 27 све што сте били крштени у Христу обуче у Христа.

Откривење 21:22
22 И нисам видео храма у њој Јер Господ Бог Свемогући и Јагње постоје храма.

1 Јованова 3:24
24 И Онај који чува заповести његове пребива у њему, и он у њему. И овим знамо да он остаје у нама, по Духу Он нам је дао.

1 Јованова 4:15
15 Који призна да је Исус Син Божији, Бог остаје у њему, и он у Богу.

Колошанима 2:9
9 Јер у њему пребива сва пунина Божанства Манифестације по телу,

Откривење 21:3
3 И чух глас с неба гласно говори, Гле, шатора Божјег са мушкарцима, и Он ће пребивати с њима, и они ће бити народ његов, и сам Бог да се са њима и бити њихов Бог

О насељена земља, читамо у Римљанима 4:13

Римљанима 4:13
13 Јер кроз закон је обећање Аврааму или његов носилац, који је ће наследити свет , али кроз праведности вере.

Римљанима 8:17
17 А Ако деца, затим наследници, наследници Божји и колеге наследници са Христом , Ако је заиста патимо са њим, да можемо да се прослави са њим.

Псалми 2:8
Питајте 8 од мене, и Ја ћу ти дати народима за своју баштину, као и крајњи делове Земље свом поседу.

Јеврејима 1:2
2 је говорио да нас у овим последњим данима кроз овај, Сина свога, кога је именовао наследник свих ствари, преко кога се Он је то световима;

Исаија 60:20,21,22
20 дан неће ићи доле, или ваш Месец Го довн, за Господ ће бити ваш вечно светло, и дани жалости твоје ће бити завршена.
21 народ твој и све ће бити праведни: они ће наследити земљу заувек, огранак моје садње, дјело мојих руку, да бих се прослави.
22 Малиша ће постати хиљада, а мала јак народ: сам Господ ће Убрзати га у своје време.

Амос 9:11-14
11 У онај дан ће Ја подићи шатор Давидов који је пао, а близу њих крши , И ја ћу подићи своје рушевине, и Ја ћу га саградити као у стара времена ;
12 Да могу да поседују остатак Едома, и све нације које се зове мојим именом, говори Господ који твори ово
13 Ево, долазе дани, говори Господ, који ће престићи захвата и треадер грожђа да сади семе, а планина ће пад слатко вино, а сва брда се топи.
14 И Ја ћу опет донети удес свог народа Израела, и они ће градити градове отпада, и насељавају их: и садити винограде, и пију вино тога, они ће такође направити вртове и једите воће од њих.
15 А Ја ћу их засадити на своју земљу, и они се ослањају на своју земљу коју сам им дао, вели Господ, Бог твој.

Откривење 11:15
15 И седми анђео затруби, и тамо су били сјајни гласови на небу, говорећи: Царства овога света постао наш Господ и његовог Христа , А он ће владати у векове векова.

У штанду Мајкла као (анђео или) Годлике ће потчини све?

Јеврејима 2:5-8
За 5 није предмет анђелима света да дођу, коме говоримо.
6 Али доказао, с једне стране, говорећи: Шта је човек Да си ти свестан о њему? Или син човечији, да вам је стало?
7 Он вас је нешто нижи од анђела, Он вас овенчани славом и части, и он је стављен на дела твојих руку ;
8 Ставите све ствари у подложи под ноге . Јер да је он подвргнут све му је оставио ништа што није предмет за њега. Али сада нисмо видели га одустати све.

Сада, земљиште наслеђе да се утврди да живе земљу или свет. Поново прочита Амос 9:11

Амос 9:11
11 У онај дан ће Ја подићи шатор Давидов који је пао, а близу њих крши, И ја ћу подићи своје рушевине, и Ја ћу га саградити као у стара времена ;

Треба само да поново поправити. Ниједна друга земља дата од Бога, него свет.

Псалам 132:13,14
13 Јер Господ је изабрао Сион, Он га је за свој жељени становање.
14 Ово је моје место одмора заувек. Ово је место где стојим, јер сам жељеног.

Нећемо живети у кући Бог на небу, али Бог ће пребивати међу нама. Он ће бити основа. Ако неко жели да живи у кући од Бога, он је благородан.

Захарија 1:3,16
3 Зато им реци: Овако вели Господ над војскама. Вратите се к мени, говори Господ над војскама, и ја ћу се вратити к вама, вели Господ над војскама.
16 Зато овако вели Господ, Ја сам се вратио у Јерусалим са милости: Моја кућа је саграђена у њему, вели Господ над војскама, и линија се простирала у Јерусалиму .

Шта је линија?

Исаија 28:17
17 И ја ћу учинити правда линије, и висак, и град ће почистити уточиште лажи, а вода се прелива скровиште.

Јеремија 23:5,6
5 Ево, долазе дани, говори Господ, који Ја ћу подићи к Дејвид праведни Филијала, и он ће владати као краљ и баве мудро, и треба да изврши правду и праведност у земљи.
6 У његово вријеме Јуда ће бити сачувана, и Израел ће сигурно пребивати: и ово је његово име ће бити позван да га , Господ наш праведност.
 
Да ли су све ствари ће се десити? Нисмо знали сада, али је рекао пророци, људи уништили вечни завет. Шта је казна? У пророци као Исаија, Јеремија, Језекиљ, Данило и остали (не из новог настала), одговор је у Библији

Исаија 24:5
5 Земље такође је оскрнављен под становника њих: јер прекршили законе, прекршио статут, сломљена вечни завет.

У почетку, тумачење је погрешно, вероватно, погрешно тумачење и даље уништавају завет. Ако завет је уништена, шта ће се десити? Споразум ће бити уништен, укључујући обећања? Али, обећање Богу је да он неће разбити свој завет и обећање да Дејвиду.

Псалам 89:34,35,36
34 Мој завет нећу паузе, нити мења ствар која је из мог усана.
35 Једном сам заклети својом светошћу. Нећу лагати Дејвид;
36 Његово семе ће издржати заувек, а његов престо као сунце преда мном.

Више среће следећи пут, завет је вечно. Видимо се!

Запамтите, Давид је тридесет година кад се зацари, и царова четрдесет година. 2 Самуилова 5:4 Израел путовао четрдесет година у пустињи. Поновљени 8:2,3

No comments:

Post a Comment