THE JUDGEMENT DAY


But you, O Daniel, shut up the words, and seal the book, even to the time of the end: many shall run to and fro, and knowledge shall be increased. Daniel 12:9 AKJV

And I saw a strong angel proclaiming with a loud voice, Who is worthy to open the book, and to loose the seals thereof? Revelation 5:2 AKJV

But I will show you that which is noted in the scripture of truth: and there is none that holds with me in these things, but Michael your prince. Daniel 10:21 AKJV

And Jesus answering said to him, See you these great buildings? there shall not be left one stone on another, that shall not be thrown down.

The Great Day of the Lord: Armageddon

And after these things I saw another angel come down from heaven, having great power; and the earth was lightened with his glory.

Zondvloed? Dutch

Afbeelding uit: http://iamthewordthecomforter.blogspot.com/2008/12/end-times-day-of-lord-new-testament.html

Volgens degenen die niet begrijpen van de woorden van de Heer, het schudden van hemel en aarde betekent doemscenario. Zijn ze te vertellen vertellen waarheid?

Hebreeën 12:26
26 Dat de stem toen de aarde bewoog : Maar nu hij beloofd heeft, zeggende " Ik heb een keer meer te schudden niet alleen de aarde, maar ook de hemel.

Waarom ze schudden? Voor het verwijderen van het ding dat niet zijn geschud.

Hebreeën 12:27
27 En dit woord, toch nog eens , Wijst aan het verwijderen van die dingen die zijn geschud , Als dingen gedaan, om niet te worden geschud kan blijven.

Wat is de betekenis van het schudden? Laten we terug gaan in Hebreeën 12:26

Hebreeën 12:26
26 Dat de stem die schudde de aarde dan , Maar nu hij beloofd heeft, zeggende: Nog eenmaal zal Ik bewegen niet alleen de aarde, maar ook de hemel.

Laten we lezen in het Hebreeuws 12:19-21

Hebreeën 12:19-21
19 En het geluid van een trompet, en de stem van woorden; waarvan [stem], die het hoorden verbidden dat het woord niet gesproken zou worden om ze niet meer:
20 (Want zij konden niet verdragen dat die werd geboden, En als zo veel als een beest raken de berg, het zal gestenigd worden, of de stuwkracht door met een dart:
21 En zo bang , Zo zei hij, Ik buitengewoon angst en beven :

Dus ze zijn geschokt en opgewonden, omdat ze bang zijn voor de stem van God (Vers 26) en in paniek en angst van wat ze zagen.

Jeremia 2:12
12 Wees verbaasd, gij , Gij hemelen, op dit, en worden verschrikkelijk bang, Weest zeer woest, spreekt de Heere.

God opnieuw schud de hemelen en de aarde, is de angst voor slechte mensen gestraft. En de hemelen zullen wankelen zijn afgoden, omdat mensen aanbidden van de zon, maan en sterren, die afgoderij is gezegd door de profeten. Laat het ons weten als ik vertel de waarheid, dat de hemel en de aarde zal beven, want God zal straffen de goddelozen. "Eens te meer" betekent voor eens en zal niet worden herhaald. (Hebreeën 12:27)

Jesaja 13:9-13
9 Zie, de dag van Jehovah komt, wrede zowel met verbolgenheid en brandende toorn, vast te stellen het land verlaten, en vandaar daarvan te vernietigen de zondaars.
10 Voor de sterren van de hemel en de sterrenbeelden daarvan niet geven hun licht: de zon zal verduisterd worden in zijn stijgende, en de maan zal niet leiden tot haar licht.
11 En Ik zal bezoeking de wereld voor hun kwaad, en de goddelozen hun ongerechtigheid, en Ik zal de arrogantie van de trotse oorzaak, en zal een laag lag de hoogmoed van de verschrikkelijke.
12 En Ik zal een man meer waard dan fijn goud, de man is dan het zuivere goud van Ofir.
13 Daarom zal Ik schud de hemelen en de aarde zal schudden van haar plaats in de toorn van de Here der heerscharen, en de dag van zijn toorn,

Betekent dat God zal verwijderen van de slechte geschud en bevend van angst.

Is dit niet opgenomen in: alle de dingen die geschreven zijn? (Lucas 21:22) Weet je niet dat de betekenis van alle? Merk op dat in Jesaja 13:9-13 is dezelfde Heer zegt in Lucas 21, en lees dan ook in Marcus 13 en Mattheüs 24.

Luke 21:22,25,26
22 Voor deze zijn dagen der wraak, dat alle hetgeen geschreven is, kan worden voldaan.
25 En er zullen tekenen zijn in de zon, en in de maan en de sterren; en op de aarde benauwdheid der volken, met verbijstering, de zee en de golven brullen;
26 Harten van de mensen bezwijken van vrees, En voor het verzorgen van de dingen, die komen op de aarde: voor de krachten der hemelen zullen bewogen worden.

Lukas 21:31
31 Alzo ook gij, wanneer gij deze dingen zien er met hen gebeurt , Weet gij, dat het koninkrijk van God is nabij.

Als de Heer zegt in Lucas 21 dan opgetreden zullen zij weten dat het koninkrijk van God nabij is. Wie zal genieten van alle dingen die de Heer geprofeteerd in Lucas 21?

Luke 21:32
32 Voorwaar, Ik zeg u, Deze generatie mag niet voorbij , Totdat al deze dingen worden voldaan.

Deze generatie is niet voorbijgaan, voordat alles is voldaan.

Daniël 2:44
44 En in de dagen van die koningen wordt de God van de hemel zal een koninkrijk oprichten die nooit worden vernietigd, en het koninkrijk zal niet worden overgelaten aan andere mensen, maar het zal breken in stukjes en al die koninkrijken, en het houdt eeuwig stand.

Is dit opgenomen in "alle"? (Lucas 21:22) Ja.

Nu hebben ze een andere onderliggende vers over vernietiging van de wereld in 2 Peter 3. Te lezen.

2 Peter 3:7-10
7 Maar de hemelen en de aarde door hetzelfde woord zijn opgeslagen voor brand, wordt de Dag des Oordeels en ondergang van de goddelozen.
8 Maar vergeet niet, geliefden, het een ding, dat op een dag de Heer als duizend jaar en duizend jaar als een dag.
9 De Heer talmt niet met zijn belofte, zoals sommigen aan talmen denken, maar is lankmoedig over ons, niet willende, dat enigen verloren gaan, maar dat alles moet komen.
10 Maar de dag van de Heer als een dief , Dat de hemel op die dag zullen verdwijnen met een groot lawaai, en dingen in de hemelen zullen wegsmelten warmte, de aarde en de werken op de grond zal worden verbrand.

Ze zijn beide ook gezegd in Jesaja 13:9-13. Hoe werkt Peter predikte?

1 Peter 1:10-12
10 Van welke zaligheid is zocht en zocht ijverig de profeten, die profeteerde over de genade, die moet komen aan u voor:
11 Op onderzoeken de zin en welke tijd de Geest van Christus die in hen was, wanneer zij vooraf het lijden van Christus en de heerlijkheden van hen getuigde.
12 werd aan hen geopenbaard, dat zelf niet tot, maar tot u, zij dienden deze dingen, die nu worden gemeld tot u door het evangelie verkondigd aan u door de Heilige Geest gezonden in de hemel, dat de dingen de engelen verlangen om te kijken.

Peter predikte het evangelie volgens de leer van de profeten die gezocht en gezocht. En wat is Paulus gezegd over de leringen van de profeten?

1 Korintiërs 14:32,33
32 En de geesten der profeten zijn onderworpen aan de profeten ;
33 Want God is geen God van verwarring maar van vrede. Zoals in alle gemeenten der heiligen

Dus moet, als je geeft uitleg over de Bijbel, moet consistent zijn in de profeten.

Bijvoorbeeld, Armageddon, Jezus zei in Lukas 21 de woorden: "alle hetgeen geschreven is, kan worden voldaan." over Armageddon is te lezen in het boek Ezechiël. Dus de Armageddon is onder meer in: "Eenll hetgeen geschreven is " . En omdat het boek Openbaring is geschreven door Johannes als een profeet, zijn zijn geschriften onder de profeten. " Dat betekent dat de prediken en profeteren van Paul en Peter moet worden overeenstemming met het getuigenis van de profeet. Niet van de nieuwe ontstaan profeten, maar uit Jesaja, Jeremia, Ezechiël, Zacharia, Zefanja, enz. Dus de Armageddon gebeurde al?

Nu, over de brand, in de profetie van Peter, dient derhalve te worden aan de profeten. Dus lees de profetieën van de profeten over de brand.

Jesaja 34:4,8,9
4 En al het heir der hemelen zullen vergaan, en de hemelen zullen worden als een spin, en al hun heir zal vallen als een blad afsterven van de wijnstok, en als een vallend vijgenblad.
8 Voor de dag van de wraak , Een jaar van vergelding voor de controverse van Zion.
9 En de streams daarvan worden omgezet in pek, en de stof daarvan in zwavel, en het land zal brandend pek worden.

Wat we lezen is nog steeds relevant in Lukas 21 en andere verzen die we al lezen. Voor elke profeet, getuigen zoals Jesaja, Jeremia, Ezechiël, Zefanja, enz. aan elkaar. En hun getuigenis werd niet in strijd met elkaar.

Jesaja 30:30,31,32
30 En Jehovah zal leiden tot zijn glorieuze stem En spreek de slag van zijn arm, met de verontwaardiging van zijn woede, en de vlam van een verterend vuur , Met verstrooiing, en onweder, en hagelstenen
31 Want door de stem van de HEERE zal de Assyrische een staaf.
32 En iedere slag van de aangestelde personeelsleden, die de HEERE stellen zij met hem, worden met tamboerijnen en harpen, en in veldslagen van schudden Hij zal vechten met hen ,

Zefanja 1:18
14 De grote dag van Jehovah is nabij, in de buurt, en haast zich sterk, zelfs de stem van de dag van de Heer : de machtige man huilt bitter.
15 De dag wordt een dag van verbolgenheid , een dag der benauwdheid en angst , een dag van te verspillen en verlatenheid , een dag van duisternis en somberheid , een dag van wolken en dikke duisternis ,
18 Noch hun zilver, noch hun goud zal niet kunnen leveren hen de dag van de toorn van de Heer , Maar het hele land worden verslonden door het vuur van zijn jaloezie : want hij zal een einde maken, ja, een verschrikkelijk einde van allen die wonen in het land.

Joel 2:10,11
10 De aarde zal beven voor hen, de hemel zal sidderen : De zon en de maan worden verduisterd, en de sterren trekken haar glans in:
11 En de HEERE zal Zijn stem verheffen voor zijn leger: voor zijn kamp [is] zeer groot: voor [hij is] sterk dat executeth zijn woord: voor de dag van de Heer [is] groot en zeer vreselijk, en wie zal het?

De profetieën van de profeten zijn als een rivier, dat is de richting van de zee, omdat hun voorspellingen zijn naar de voorspellingen van de Here Jezus in Lucas 21, Markus 13 en Mattheüs 24. Langer en blijven de cyclus, net als regen en weer terug naar de zee en damp te worden regen weer naar de zee. Als er een letterlijk vuur dat God zal sturen, het was de brand op 11 september 2001 aanslagen in New York. Als het vuur tot Babilon te vernietigen als Sodom en Gomorra. Dus het geloof over het einde van de wereld is een grote vergissing. En als een prediker is mensen te vertellen dat deze wereld zal zichzelf vernietigen, niet geloven omdat ze je bedriegen. Ze zijn valse predikers, die door satan te vrezen om je houd vast met name in hun bedrog dat je niet merkte zaaien.

No comments:

Post a Comment