THE JUDGEMENT DAY


But you, O Daniel, shut up the words, and seal the book, even to the time of the end: many shall run to and fro, and knowledge shall be increased. Daniel 12:9 AKJV

And I saw a strong angel proclaiming with a loud voice, Who is worthy to open the book, and to loose the seals thereof? Revelation 5:2 AKJV

But I will show you that which is noted in the scripture of truth: and there is none that holds with me in these things, but Michael your prince. Daniel 10:21 AKJV

And Jesus answering said to him, See you these great buildings? there shall not be left one stone on another, that shall not be thrown down.

The Great Day of the Lord: Armageddon

And after these things I saw another angel come down from heaven, having great power; and the earth was lightened with his glory.

Потопа? Bulgarian

Образ от: http://iamthewordthecomforter.blogspot.com/2008/12/end-times-day-of-lord-new-testament.html

Според тези, които не разбират думите на Господ, разклащане на небето и земята означава края на света. Дали са казва казва истината?

Евреи 12:26
26 Че на глас тогава поклати земята А сега той обеща, казвайки: Аз още веднъж се разклаща не само на Земята, но и на небето.

Защо да се разклаща? За да извадите нещо, което не се разклащат.

Евреи 12:27
27 А това "още още веднъж , Signifieth премахването на ония неща, които се клатят , Като се направи нещо, не трябва да се разклати, могат да останат.

Какво е значението на разклащане? Да се върнем в Евреи 12:26

Евреи 12:26
26 Че на глас, който разтърси на земята след това , Но сега той обеща, казвайки: Още веднъж Аз се разклаща не само земята, но и на небето.

Нека четат на иврит 12:19-21

Евреи 12:19-21
19 И звука на тръбата, и глас на думи; които [глас], които чуха послуша, че думата не трябва да се говори за тях повече:
20 (Защото не можаха да изтърпят онова, що е заповядал, и ако толкова като звяр докосване на планината, ще се убие с камъни, или прободени с стрела:
21 И така уплашени , Така че той каза: Много съм уплашен и разтреперан :

Така че те са се разклати и развълнувана, защото те се страхуват от гласа на Бога (Стих 26) и в паника и страх от това, което видях.

Еремия 02:12
12, не се учуди, вие , О, небеса, поради това, и се ужасят много, Бъдете много пуста, казва Господ.

Бог отново разтърся небето и земята, това е страх от лоши хора наказани. И небето ще се разклатят са идоли, защото хората се покланят на слънцето, луната и звездите, което е идолопоклонство, каза от пророците. Да знам дали казва истината, че на небето и земята ще се потресе, защото Бог ще накаже нечестивия. "Още веднъж" е един път и няма да се повтори. (Евреи 12:27)

Исая 13:9-13
9 Ето, в деня на Господа иде, жестоко и двете с негодувание и пламенен гняв, за да запусти земята, и оттам да се унищожи грешниците за това.
10 За звездите на небето и съзвездието от него не може да даде светлината си: слънцето ще потъмнее му нараства, и на Луната не трябва да си светлина.
11 А Ще накажа света за злината им, и нечестивите за беззаконието им, и ще направя арогантност на гордите и ще смиря високоумието на страшните.
12 И ще направя някой по-скъп от чисто злато, човекът, от чисто злато от Офир.
13 Затова аз ще разтърся небето и земята ще се разклаща от мястото му в гнева на Господа на Силите, и в деня на пламенния Си гняв,

Това означава, че Бог ще премахне лошите разклати и разтреперан от страх.

Дали това не е включен в: всички нещата, които са написани? (Лука 21:22) Не знаете ли смисъла на всички? Имайте предвид, че в Исая 13:9-13 е един и същ Господ казва в Лука 21, и моля да прочетете в Марк 13 и Матей 24.

Лука 21:22,25,26
22 За тия са дни на въздаяние, че всички неща, които са написани могат да бъдат изпълнени.
25 И ще станат знамения в слънцето, в луната и в звездите; и по земята бедствие на народите, с недоумение на морето и вълните рев;
26 Човеците ще примират от страх, Както и за грижи за тези неща, които идват на земята: за небесните сили ще се разклатят.

Лука 21:31
31 Също така и вие, Ще видите тези неща се случва с тях , Знаете ли, че Божието царство е близо.

Когато Господ казва в Лука 21 настъпили след това те ще знаят, че Божието царство е близо. Кой ще се насладите на всички неща, които Господ пророкува в Лука 21?

Лука 21:32
32 Истина ви казвам, Това поколение няма да премине , Докато всички тези неща бъдат изпълнени.

Това поколение няма да премине, докато всичко е изпълнено.

Даниил 2:44
44 И В дните на тези царе се Бог на небето ще издигне царство които никога не се унищожават, и царството, не се оставя на други хора, но то ще строши и довърши всички тези царства, а само то ще пребъде до века.

Това са включени в "всички"? (Лука 21:22) Да.

Сега, те са друг базисен стих за унищожаване на света, в 2 Петър 3. Четене.

2 Петър 3:7-10
7 Но на небесата и на земята, от една и съща дума са били съхранявани се във огън, в Деня на Страшния Съд и погибелта на нечестивите човеци.
8 Но не забравяйте, възлюбени, за едно нещо, че един ден Господ като хиляда години, и хиляда години като един ден.
9 Господ не забавя обещанието си, както някои смятат небрежно, но е дълготърпелив към нас, не желае да погинат някои, но всички да дойдат.
10 Но в деня на Господ като крадец , Че на небето в този ден ще премине с бучене, а неща в небето ще нажежени ще се разложат, земята и строителните работи на място ще бъдат изгорени.

Те са и двете се казва в Исая 13:9-13. Как Петър проповядвал?

1 Петрово 1:10-12
10 от които спасението е потърси и избраният усърдно на пророците, които пророкуваха за благодатта, която бе за Вас:
11 За разследване по смисъла и по кое време на Христовия Дух, който беше в тях, когато преди това свидетелства за страданията на Христос и на славата на тях.
12 бе разкрито за тях, че не само служат, но ви казвам, те служеха тези неща, които сега са докладвани при вас от проповядва благовестието да ви чрез Светия Дух изпратен от небето, че нещата, ангелите желание да гледам.

Петър проповядва Евангелието според учението на пророците, които искат и търсят. А какво е Павел говори за ученията на пророците?

1 Коринтяни 14:32,33
32 И духовете на пророците се предмет на пророците ;
33 Защото Бог не е Бог на объркване, но на мира. Както във всички църкви на светиите

Така че трябва, ако ще обясни на Библията, трябва да бъдат последователни в пророците.

Пример, Армагедон, Исус казва в Лука 21 думите: "всички неща, които са написани могат да бъдат изпълнени." за Армагедон може да се прочете в книгата на Езекиил. Така че Армагедон е включват в: ще неща, които са написани " . И тъй като книгата Откровение е написана от Джон като пророк, творбите му са покрити от пророците. " Това означава, че на проповядване и пророкуването на Павел и Петър трябва да се съответствие с показанията на пророка. Не е от новите появиха пророци, но от Исая, Еремия, Езекиил, Захария, Софония т.н. Така че Армагедон е случило?

Сега, за пожара, в пророчеството на Петър, трябва да бъде съответно на пророците. Така че чете пророчествата на пророците за пожара.

Исая 34:4,8,9
4 А цялото множество на небето, ще се стопи, и небето ще бъде като спин, и цялото му множество ще падне като лист повяхване на лозата, така и като попадащи смокиновото листо.
8 За в деня на възмездието , Една година на обезщетение за противоречия на Сион.
9 И Количествата от него трябва да се превърнат в смола, а пръстта му в сяра, и земята ще стане пламтяща смола.

Какво четем още е актуална в Лука 21 и други стихове, които вече четат. За всеки пророк, като Исая, Еремия, Езекиил, Софония, и др свидетелстват за една от друга. И техните показания не е в противоречие помежду си.

Исая 30:30,31,32
30 А Господ ще предизвика славния Му глас , Нека битката на ръката му, с гневно негодувание и пламък на поглъщащ огън , С разсейване, с буря и градушка
31 Защото чрез гласа на Господа ще асирийската бъде тояга.
32 И всеки удар на назначения персонал, който Господ ще сложи върху него, ще бъде с тъпанчета и арфи; и в битки на разклащане той ще се бори с тях ,

Софония 1:18
14 Великият ден на Господ е близо, в близост, както и много бърза, дори и гласа на ден Господен : И силният да се вика има горчиво.
15 Денят е Ден на гняв , Ден на скръб и мъка , Ден на загуба и пустота , Ден на тъмнина и на мрак , Ден на облак и на гъста мъгла ,
18 Нито среброто им, нито златото им не ще може да ги избави в деня на гнева на Господ , Но цялата земя ще бъде погълната от огъня на ревността си : защото той ще направи своя край, отговорът е да, ужасен край, на всички, които живеят в земята.

Джоел 2:10,11
10 Земята се земетресение пред тях, небесата се тресе : Слънцето и луната ще потъмнеят, И звездите оттеглят светенето си:
11 И Господ ще издаде гласа Си преди неговата армия: за своя стан [е] много голям, защото [той] силен оня, който изпълнява словото Му, защото в деня на Господ [е] велик и твърде страшен, и кой може да го изтърпи?

Пророчествата на пророци са като една река, която е към морето, тъй като техните прогнози са в посока предвиждане на Господ Исус в Лука 21, Марк 13 и Матей 24. Вече и продължаване на цикъла точно като дъжд и обратно към морето и се изпари да стане дъжд отново и отново към морето. Ако има някакво буквално пожар, че Бог ще изпрати, това е огън на 11-ти септември, 2001 г терористични атаки в Ню Йорк. Тъй като пожар унищожи до Babilon като Содом и Гомор. Така че вярата, за края на света е голяма грешка. И ако проповедник е да казвам на хората, че този свят ще се самоунищожи, не вярвам, защото те са ви излъже. Те са фалшиви проповедници, които се използват от Сатана да сее страх да те държа здраво, особено в заблуда, че не е забелязал.

No comments:

Post a Comment