THE JUDGEMENT DAY


But you, O Daniel, shut up the words, and seal the book, even to the time of the end: many shall run to and fro, and knowledge shall be increased. Daniel 12:9 AKJV

And I saw a strong angel proclaiming with a loud voice, Who is worthy to open the book, and to loose the seals thereof? Revelation 5:2 AKJV

But I will show you that which is noted in the scripture of truth: and there is none that holds with me in these things, but Michael your prince. Daniel 10:21 AKJV

And Jesus answering said to him, See you these great buildings? there shall not be left one stone on another, that shall not be thrown down.

The Great Day of the Lord: Armageddon

And after these things I saw another angel come down from heaven, having great power; and the earth was lightened with his glory.

Blötlägg? Swedish

Bild från: http://iamthewordthecomforter.blogspot.com/2008/12/end-times-day-of-lord-new-testament.html

Enligt dem som inte förstår de ord som Herren, skaka av himmel och jord betyder domedagen. Är de talar talar sanning?

Hebreerbrevet 12:26
26 Att rösten skakade då jorden : Men nu har han lovat, sade " Jag än en gång skaka inte bara jorden utan också himlen.

Varför de ska skaka? För att ta bort det som inte skakas.

Hebreerbrevet 12:27
27 Och detta ord, Yet gång , Signifieth att ta ned de saker som är skakat , Som saker och ting gjorda, inte skakas får finnas kvar.

Vad är meningen med att skaka? Låt oss gå tillbaka i Hebreerbrevet 12:26

Hebreerbrevet 12:26
26 Att rösten som skakade jorden sedan , Men nu har han lovat, sade Ännu en gång skall jag skaka inte bara jorden utan också himlen.

Låt oss läsa på hebreiska 12:19-21

Hebreerbrevet 12:19-21
19 Och ljudet av en trumpet och rösten av ord, som [VOICE] de som hörde bönhörde att ordet inte bör talat med dem längre:
20 (För att de inte kunde uthärda det som var befallt, och i så mycket som ett djur rör vid berget, skall det stenas, eller dragkraft igenom med en pil:
21 Och så rädd , Så sade han, Jag fruktar storligen och Quake :

Så de är skakad och glada eftersom de är rädda för Guds röst (Vers 26) och panikslagen och rädsla för vad de såg.

Jeremia 2:12
12 Var förvånad, ni , O ni himlar, i detta, och vara förfärligt rädd, Att ni mycket öde, säger Herren.

Gud återigen skaka himlarna och jorden, är det rädslan för dåliga bestraffas människor. Och himlarna skall skakas är idoler, eftersom människor dyrkar solen, månen och stjärnorna som avgudadyrkan sagt genom profeterna. Låt oss veta om jag talar sanning att himlen och jorden kommer att darrade eftersom Gud kommer att straffa de onda. "Ännu en gång" betyder en gång och kommer inte att upprepas. (Hebréerna 12:27)

Jesaja 13:9-13
9 Se, samma dag som Jehovas kommer, grym både med förbittring och brinnande vrede, att lägga landet till en ödemark, och därifrån till utrota syndarna.
10 För stjärnorna på himmelen och stjärnbilder detta inte ge sitt ljus: Solen skall förmörkas i hans stigande, och månen skall inte ge henne ljus.
11 Och Jag kommer att straffa världen för sina onda, och de ogudaktiga för deras missgärning, och jag skall låta arrogans stolt, och kommer att ligga lågt drygheten hos det fruktansvärda.
12 Och jag skall göra en man mer värdefullt än fint guld, mannen än den rena guld från Ofir.
13 Därför skall jag skaka himmelen och jorden kommer att skaka från sin plats i vrede Herren Sebaot, och dagen för sin vredes glöd,

Betyder att Gud kommer att ta bort de dåliga skakad och darrar av rädsla.

Är detta inte ingår i: alla det som är skrivet? (Lukas 21:22) Vet du inte innebörden av alla? Observera att i Jesaja 13:9-13 är samma Herren säger i Lukas 21, och läs även i Mark 13 och Matteus 24.

Lukas 21:22,25,26
22 För dessa dagar hämnd, att alla det som är skrivet skall uppfyllas.
25 Och tecken skola ske i solen och i månen och i stjärnorna, och på jorden ångest av nationer, med förvirring, havet och vågorna brusande;
26 Människornas hjärtan inte dem av rädsla, Och för att leta efter de saker som kommer på jorden: för himlens krafter skall skakas.

Lukas 21:31
31 Likaså ni, när ni ser dessa saker händer med dem , Vet ni som Guds rike är nära.

När Herren säger i Lukas 21 inträffade kommer de att veta att Guds rike är nära. Vem kommer att uppleva allt Herren profeterat i Lukas 21?

Lukas 21:32
32 Sannerligen säger jag eder: Denna generation skall inte passera , Till alla dessa saker vara uppfyllda.

Denna generation skall inte förgås förrän allt är uppfyllt.

Daniel 2:44
44 Och i dagarna av dessa kungar skall himlens Gud kommer att upprätta ett rike som aldrig skall förstöras, och riket får inte lämnas till andra människor, men det skall krossa och konsumera alla dessa riken, och det skall stå för evigt.

Är detta ingår i "alla"? (Luk 21:22) Ja.

Nu har de en annan underliggande vers om förstörelsen av världen i 2 Pet 3. Läs.

2 Petrus 3:7-10
7 Men himlen och jorden, med samma ord har lagrats i Facebook för brand, vilket Domedagen och perdition av ogudaktiga människor.
8 Men glöm inte, mina älskade, det en sak, att en dag Herren såsom tusen år och tusen år som en dag.
9 Herren är inte sen att uppfylla sitt löfte, som vissa räkna slapphet, men tålamod för oss, inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skulle komma.
10 Men Herrens dag som en tjuv , Som himlen på den dagen kommer att försvinna med en stor buller och som är i himlarna skall smälta med glödande hetta, jorden och de verk på marken ska brännas.

De är båda också sagt i Jesaja 13:9-13. Hur Petrus predikade?

1 Petrus 1:10-12
10 Varav frälsning sökte och sökte flitigt profeterna, som profeterade om den nåd som skulle komma till dig:
11 För att undersöka betydelsen och vilken tid Kristi Ande som var i dem, när det vittnade förväg Kristi lidanden och den härlighet dem.
12 uppenbarades för dem, som inte sig själva, men er, betjänade de här sakerna, som nu redovisas eder genom evangeliet predikas för dig av den Helige Ande som skickas från i himlen, att de saker änglarna önskan att se.

Petrus predikade evangeliet enligt profeternas läror som sökte och sökte. Och vad är Paulus sade om profeternas läror?

1 Kor 14:32,33
32 Och andar profeter omfattas av profeterna ;
33 För Gud är inte en Gud för förväxling utan fridens. Som i alla kyrkor av helgon

Så bör, om du kommer att förklara Bibeln, måste vara konsekventa i profeterna.

Exempel, Armageddon, sade Jesus i Lukas 21 orden: "alla det som är skrivet skall uppfyllas." om Harmageddon kan läsas i boken Hesekiel. Så Armageddon är med i: "Enll det som är skrivet " . Och eftersom Uppenbarelseboken skrevs av Johannes för en profet, att hans skrifter omfattas av profeterna. " Det innebär, att förkunnelse och profeterade om Paulus och Petrus bör enlighet med vittnesbörd om profeten. Inte från den uppstått nya profeterna, men från Jesaja, Jeremia, Hesekiel, Sakarja, Sefanja etc. Så Armageddon hänt redan?

Nu, om branden, i profetian om Petrus, skulle därmed till profeterna. Så läs profetiorna av profeterna om branden.

Jesaja 34:4,8,9
4 Och alla himmelens härskara skall upplösas, och himmelen skall vara som en spinn, och alla deras mottagande skall falla som ett löv vissnande på rankan, och som en fallande fikonlöv.
8 För Hämndens dag , Ett år av ersättning för kontroversen Sion.
9 Och bäckarna detta skall förvandlas till tonhöjd, och dammet därav till svavel, och landet skall bli brinnande beck.

Vad vi läser är fortfarande relevant i Lukas 21 och andra verser vi redan läst. För varje profet, som Jesaja, Jeremia, Hesekiel, Sefanja, etc. vittna till varandra. Och deras vittnesmål inte stred mot varandra.

Jesaja 30:30,31,32
30 Och Jehova kommer att orsaka hans härliga röst Och uttalar slaget vid hans arm, med indignation av hans vrede, och lågan från en förtärande eld Med spridning och oväder, och hagelstenar
31 Ty genom HERRENS röst skall den assyriska vara en stång.
32 Och varje slag av den utsedda personalen, som HERREN skall bestämma över honom, skall vara med tamburiner och harpor och i slagen vid skakning kommer han att slåss med dem ,

Sefanja 1:18
14 Stora dag Jehova är nära, nära, och skyndar mycket, även en röst för de Herrens dag : den mäktiga mannen skriker där bittert.
15 Dagen är en vredens dag , en dag av ångest och vånda , en dag av slöseri och förödelse , en dag av mörker och dysterhet , en dag av moln och töcken ,
18 Varken deras silver eller deras guld inte kommer att kunna leverera dem vredens dag av lorden , Men hela landet skall förtäras av eld i hans svartsjuka : för han kommer att göra slut, ja, ett fruktansvärt slut, av alla som bor i landet.

Joel 2:10,11
10 Jorden skall skalvet före dem, himlen skall skälva : Solen och månen förmörkas, och stjärnorna mister sitt sken:
11 Och Herren skall höra sin röst innan sin armé: för hans läger [är] mycket stor: för [han] stark att executeth hans ord: för HERRENS dag [är] stor och mycket fruktansvärd, och vem kan uthärda den?

Profetior profeterna är som en flod som är mot havet, eftersom deras förutsägelser är till förutsägelser av Herren Jesus i Lukas 21, Mark 13 och Matteus 24. Längre och fortsätta cykeln precis som regn och tillbaka till havet och avdunsta att bli regn igen och igen mot havet. Om det finns någon bokstavlig eld att Gud kommer att sända, var det eld på September 11, 2001 terrorattackerna i New York. När elden ned för att förstöra Babylon som Sodom och Gomorra. Så tro om utgången av världen är ett stort misstag. Och om en predikant berättar människor att denna värld kommer självförstörande, tror inte att de lurar dig. De är falska predikanter, som används av Satan att beså rädsla för att hålla dig hårt särskilt i deras bedrägeri som du inte märker.

No comments:

Post a Comment