THE JUDGEMENT DAY


But you, O Daniel, shut up the words, and seal the book, even to the time of the end: many shall run to and fro, and knowledge shall be increased. Daniel 12:9 AKJV

And I saw a strong angel proclaiming with a loud voice, Who is worthy to open the book, and to loose the seals thereof? Revelation 5:2 AKJV

But I will show you that which is noted in the scripture of truth: and there is none that holds with me in these things, but Michael your prince. Daniel 10:21 AKJV

And Jesus answering said to him, See you these great buildings? there shall not be left one stone on another, that shall not be thrown down.

The Great Day of the Lord: Armageddon

And after these things I saw another angel come down from heaven, having great power; and the earth was lightened with his glory.

Второзаконие 18:18, Мухамед или Исус? Macedonian

Дела 3:22-26
22 Навистина Мојсеј рече: " Господ, твојот Бог, ќе ти се подигне еден пророк како мене, од кај вашите браќа, слушнете го сите нешта кои тој зборува за вас .
23 И ќе дојде да се помине, дека секоја душа која не ќе слушне дека пророкот , се сосема уништени од редот на лицата .
24 Да, и сите пророци од Самуил и на оние што следуваат по него, колку што се зборува, се, исто така, претскажан во овие два дена.
25 Вие сте синови на пророците и на Заветот, Бог направи со вашите татковци, велејќи Авраама, а во вашето потомство на сите семејства на земјата ќе бидат благословени.
26: На прво, Бог има подигна својот слуга, го испрати да ве благослови, во дистанцираме секој еден од вас од неговите беззаконија.

Сите пророци се слушаше на пророкот, кого ќе покренати од страна на Бога.

Лука 24:27
27 И со почетокот на Мојсеј и на пророците, тој expounded им работи се однесуваат на него [Исус] во сите текстови.

Кој е дека пророк зборуваше на пророците пред тој да дојде?

1 Петар 1:10-12
10 На која спасение пророците интересираше и бараа ревносно, кои пророкуваа за благодатта [што треба да дојде] за вас;
11 Пребарување што или кој начин на времето Христовиот Дух, Кој беше во нив , Кога однапред навестуваше за Христовите страдања и радости од нив.
12 Тоа беше откриена на нив, што не се при, но при вас, тие служат овие работи, кои сега се пријавени во вас ќе биде од нив, кои се проповеда Евангелието за вас од страна на Светиот Дух испратен од на небото, дека работите ангелите желба да се погледне.

Назад во Дела 3:22, кој е пророк треба да слушаат?

Лука 17:05 И додека тој уште говореше, овде светол облак ги засени, и ете, глас од облакот, велејќи: Ова е мојот возљубен Син, во Кого е Моето благоволение, го чуе .

Можеби тоа беше речено на Мојсеј и Илија. Дури и Илија и Мојсеј треба да ја слуша Христа. Е Син Божји пророк, кои ќе произлезат помеѓу на луѓето од Израел?

Еремија 30:9
9 Но, тие ќе му служат на Господа, својот Бог, и нивниот крал Давид, кого ќе се издигне до нив.

Второзаконие 18:18 Јас ќе ги издигне Пророк од редот на своите браќа, како и тебе, и јас ќе ставам зборови во неговата уста, и Тој ќе зборува за нив сè што му команда.

Јован 12:50 А јас знам дека неговата заповед е вечен живот: она што јас го зборувам затоа е како Отецот ми рече:, па сега зборувам.

Пророците пророкуваа, пророците сведочат.

Мојсеј како пророкот Израел ослободи од ропството во Египет. Исус нe ослободи од ропството на темнината.

Галатјаните 5:01
1 За слободата не Христос ни ослободен: Стојте според тоа, и да се заплеткале не повторно во јаремот на ропството.

Гледаме на пророштвата на пророците за основач на Црквата која е Христос и Спасител.

Исаија 42:6,7
6 Јас, Господ, да се јави ти во правда, и ќе одржи својата рака , И да ти се, и да ти даде на народот , За светло на народите;
7 За да го отворите слепи очи, да извадиш затворениците од затворот, и оние кои седат во темнината од затвор.

Еремија 30:7-10
7 Леле! за тој ден е одлично, дека никој не е како него: па дури и времето на проблеми на Јаков, но тој тоа го спаси.
8 И ќе дојде да се помине во оној ден, вели Господ на Силите, кои Јас ќе го испогани јарем од надвор тебе, и ќе ти пукна обврзници, и дека тој нема да послужи повеќе странци :
9 Но, тие ќе му служат на Господа, својот Бог и Дејвид нивниот крал, кои ќе ги подигне .
10 Затоа не плаши се ти, о, Мојот слуга Јаков, вели Господ, да не се уплашите, Израиле : Зашто, ете, Јас ќе го спаси тебе од далеку, и потомството од земјата на нивното заробеништво , А Јаков ќе се врати, и да бидат тивки и смирено, и никој нема да го исплаши.

Каков вид на пророк ќе се појават? Од Второзаконие 18:18, продолжи и во стих 22

Второзаконие 18:22
22 Кога пророкот зборува во името на Господ, ако нешто не следат, ниту пак велат дека се случи , не зборува на нешто: на пророкот е зборува тоа надменно, не плашете се од него.

Пророк Божји да се појави ќе пророкуваат за иднината. Дали Muhhamad имаат пророштво?

Еремија 28:9
9 Пророк кој пророкува, на мирот, кога зборот на Пророкот ќе дојдат да помине, тогаш ќе биде познат пророк, дека Господ навистина му го испратил.

Езекиел 33:33
33 И кога ова доаѓа да помине, (Види, тој ќе дојде), тогаш тие треба да знаат дека пророк е меѓу нив.

Дали пророштвата на Господ Исус се исполни? Тајна

No comments:

Post a Comment