THE JUDGEMENT DAY


But you, O Daniel, shut up the words, and seal the book, even to the time of the end: many shall run to and fro, and knowledge shall be increased. Daniel 12:9 AKJV

And I saw a strong angel proclaiming with a loud voice, Who is worthy to open the book, and to loose the seals thereof? Revelation 5:2 AKJV

But I will show you that which is noted in the scripture of truth: and there is none that holds with me in these things, but Michael your prince. Daniel 10:21 AKJV

And Jesus answering said to him, See you these great buildings? there shall not be left one stone on another, that shall not be thrown down.

The Great Day of the Lord: Armageddon

And after these things I saw another angel come down from heaven, having great power; and the earth was lightened with his glory.

Serbian 1 of 2

Ново небо и нова земља


21:1-4,10 изјава
1. И видјех: ново небо и нова земља, За прво небо и прва земља умину , а море је отишао.
2 И видех свети град , нови Јерусалим, силази са неба од Бога, као заручница нагагаиаканг стварно његова супруга .
3 И чух сав глас од престола , говорећи: Гле, Шатор је Бог са људима, А он ће пребивати с њима , и они ће бити народ његов , и сам Бог биће с њима и да се њихов Бог
4 и Он ће обрисати сваку сузу са очију њихових, А неће бити ни смрти , неће више бити туге, ни жалости, ни више бола : бивши ствари умину.
10 А Однесе ме у духу на велику и високу гору, и показао ми свети град Јерусалим, силази са неба од Бога,

Изазвао планине Јовану ( В10 ) је место свети град . Свети град Јерусалим .

Језекиљ 40:2
2. У виђењу Бога, он ме је довео у земљу Израел, и Поставио сам врло високу гору , где је као град на југу.

Ако људи на југу , дакле, највише планине на северу . Шта је планина на северу ?


Псалам 48:2
2. Лепа у елевацији , радост свој земљи , планине Сион , у правцу севера , град великога краља .
Галатима 4:26
Али, 26 Јерусалим горе је бесплатан, Која је наша мајка.

Јеврејима 12:22
Али 22 је дошао на гору Сион , и народ Бога живога , Јерусалиму небеском, и безброј домаћин анђела ,

Јеврејима 11:16
16 Али сада желе бољу земљу, чак и на небу, Тако да се не стиде Бога звати Богом њиховим , јер им је обезбедио град.

Дозволите нам литирал , материјал , физичка ( у телу и ђаво ) нови Јерусалим .

Прво и најважније, гости да се врате у своје домове. Не људи вратите се придошлице . Ако неко мисли да људи долазе у њега, он је поништити мозак.

Нема сведока Исус у четири јеванђеља (Матеј , Марко, Лука и Јован ) да ће небо доћи. Наставна му молитва ученицима рече : Мај твоје краљевство доћи. Буди воља твоја , како на небу, тако и на земљи. Матеј 6:10

Без пророка сведок неба долазе . Говорећи Посланик је гори Сиону царство Божије . Јован довео до високих планина (Откривење 21:10 ) је град Јерусалим себе. Јерусалим је био и то је сада и заувек. Дакле, читамо пророци рекао о Моунт Зион .

Исаија 66:20,22
20 и они ће донети сву вашу браћу из свих земаља у Господу, Која на коњима , и кола , и легла , и на мазги , и на брзу звери , на Светој гори мојој у Јерусалим, говори Господ , јер доноси Израелци своје понуде у чисту посуду у дому Господњем .
22 Јер, као што ново небо и нова земља , што ћу остати до мене, каже Господ , тако ће своје семе и своје име .

Исаија 65:9,17,18,19
9 и Ја донети семе из Јакова , и из Јудеје наследник својим горама , и треба да наследи мој избор , а слуге ће моје остати.
17 Јер, гле, Ја креирам нова небеса и нову земљу, и старе ствари не спомену , нити долазе у обзир.
18 Али, будите драго и радујем заувек у којем ћу креирати , јер , ево, Да направим Јерусалим славље, И њен народ радост .
19 И ја ћу се радовати у Јерусалиму , и радост у мој народ : глас ће бити плач више чути у њој, Или глас плаче .

Ништа овде је рекао да ће Јерусалим силази са неба . Бог каже да ствара ново небо и нову земљу у параграфу 17 . Али, у параграфу 18 је дефинисано да је његов Бог ће створити Јерусалим славље .

Читамо дела Павла.

2 Коринћанима 5:16,17
16 Зато у даљем тексту знамо ни човека по телу иако смо познати Христа по телу , али сада га знам тако.
17 Зато ако је ко у Христу , нова је твар: старе ствари су умину: "Ево , све ново постаде.

Нови ентитет ће имати ново небо и нову земљу за нови ентитет не може ставити стари неба и земље .

Лука 5:36-39
36 А он рече им присподобу : Ни један човек суза нову одећу и стару одећу итинагпи, Остале мудар учиниће нове и старе ствари нису тагпинг од раније .
37 нико људи ставља ново вино у старе флаше, Остале мудар папупутукин алкохола пред коже и ће сломити коже .
Али, 38 би требало ставити ново вино у нове боце.
39 И нико не пије вино на сталожена , нова вина љубав , за рецимо, стари је бољи .

Исаија 43:18,19
18 Сећате ли се бивши ствари, ни узети у обзир оно што је прошло.
19 Ево, ја ћу направити нове ствари, Сада треба да садржи извор : нека ви не знате ? Ја сам чак ће пут у пустињи , и реке у пустињи.

Исаија 56:7
7 Они доносе на свету гору, и да их развеселити у свом Дому молитве своје паљенице и жртве ће бити прихваћен на мој жртвеник , за Дом мој ће се звати Дом молитве за све људе.

Људи се свете планине , свете планине Јерусалим ( Исаија 66:20 ) , а не узети свете људе планине.

Захарија 8:3
3 Овако говори Господ , Вратио сам се у Сиону , и останите у средини у Јерусалиму, и Јерусалим ће се звати град истине , а планине Господ над војскама , свете планине.

Бог живи у Јерусалиму .

Џоел 3:17,18,21
17 И знат ћете да сам ја Господ, Бог твој , који борави у Сиону , светој гори: Тада ће Јерусалим бити свети , а не да га прође од странаца.
18 и се деси у том дану, То је планина ће пад слатко вино , и брда ће проток са млеком, и све потока Јуда ће ток воде , и фонтана изићи из Дома Јахвина , и треба да воде долини Ситтим .
21 А ја ћу очистити крв да нисам очисти : јер Господ живи на Сиону.

Псалам 132:13
За 13 Господ изабрао Сион; кући је жељени већина.

Псалам 48:8
8 Оно што смо чули , тако да смо видели народ Господа над војскама, народ , Бог наш ; Бог ће га успоставити заувек. ( Селах )

Исаија 2:2
2 и се десити у последњим данима, Који планина у Дому Господ ће бити успостављена на врху планине, и се високо на брду , и сви народи,.

Исаија 57:15
15 Јер овако говори високи и узвишен Онај који живи у вечности чије је име Светога ; Ја живим у високо и свето место Такође су се каје и скромна скромности , да се оживи дух скромни , и да оживи срце каје .

Исаија 35:10
10 И избави од Господа ће се вратити , и долазе на Сион с песмама и Вечна радост на њиховим главама: Они ће добити радост и весеље , и туга и уздах вратити.

Исаија 30:19
19 За људи ће живети на Сиону у Јерусалиму: Ви ће бити плач више нема , он сигурно неће бити милостив да гласа вашу жалбу , када је нека чује, он ће вам одговорити .

Исаија 25:6-10
6 и у овој планини ће Господ над војскама у свим градовимапразник масти ствари, празник вина сталожена , масти ствари пун сржи , од вина сталожена.
7 А он ће у ове планине покривају све градове, а завеса наладлад у свим земљама.
8 Он има заувек прождиру смрти , и Господ Бог ће отрти сузе са сваког лица , и срамоту свога народа били су искључени из целе земље: За Господа.
9 и рећи у онај данГле, то је Бог наш , ми чекали њега, а он ће нас спасити: То је Господ , чекамо га , биће нам драго и радујем у свом спасењу .
10 За у овој планини се рука Господња, И Моаб згажена на његово место , као слама наиаиапакан у плуте затвор.

Исаија 52:1
1. Пробуди се, пробуди , ставити на своје снаге, Сионе , ставити на Вашу добру одећу , Јерузалеме , свети град: за убудуће више неће доћи у тебе необрезани и нечисти.

Исаија 60:14
14. И синови оних који су потлачени теби ће доћи савијање к теби , и сви они који презиру те клањај се на ногама , и они ће ти позив града Јехове , Сионом Светац Израелов.

Јеремија 7:7
7 Да ли је Ја разлог да ово местоземљи коју сам дао оцима вашим од почетка до заувек.

Док они заувек остају у обећана земља .

Језекиљ 37:24,25
24 А Слуга мој Давид биће им краљ, И сви они имају један пастир : они ће ходити у моје законе , и посматрати моје законе , и да раде.
25 А они ће остати у земљи коју сам дао мој слуга Јакова , у којој ваши оци, и ће у њој остати, Они и њихова деца , и деца њихове деце, заувек, и Мој слуга Давид биће им кнез заувек.

Исаија 31:4
4 Јер овако вели Господ к мени , као што се лав и лавић урличе на његов плен , када је мноштво пастира се даље назива против њега , да се не плаши глас , нити понизити себе јер тако буке од њих: Најмање Господ над војскама на гори Сиону, И брда да се боре .

Најмање Господа и људи са њим , да вас не земљу згради, али град народа. пример је у 1. Самуилова 14:34 .

1. Самуилова 14:34
34 Тада Шаул рече , примене у град и реци им , Донеси ми овамо сваки вола његова, и сваки човек своје овце , и убије га , и јести , и грех Господ против једе крв. И довео све људеСваки човек свога вола да ноћ и убио тамо.

Исаија 27:13
13 И доћи ће да прође у тај дан, да је велики рог ће се затруби, и они пропадају у земљи Асирије долазе , и они су отпадници у земљи египатској , и треба клањати Господа у Светој гори у Јерусалиму.

Исаија 54:5
За 5 маја - произвођач је ваш муж, Господ над војскама је његово име и Светац Израелов твој је Спаситељ , Бог све земље треба да се зове .

Бог не може бити поново у браку са другом граду . Јерусалим у Откривењу да се уда за Бога. Могу да се венчају удавати , али да се уда за другог осим корумпиране савез не примењује закон Божији .

Исаија 33:5
5 Господ је узвишен ; јер живи на високим: Сион је попунио са правдом и праведношћу.

Када је Божији пребива у светом граду ће бити људи који пребива праведност.

Данијел 2:35,44,45
Након 35 Затим гвожђе, глине, месинга, сребра и злата сломљен у комадиће заједно, и поста као пљева на лето вршидбу , и ветар који нема места се налази у њима , и камен који удари слика је постала велики планински и испуни сву земљу.
44 А у дане ове краљеви ће Бог небески поставити царство које неће никада бити уништени , или моћ коју је оставио да други људи, али у комаде и конзумира све ове краљевства , и Јао ' и лалаги заувек.
45 Кога сте видели камен у планини натибаг, без руке , и исеците гвожђа , месинга, глине, сребра и злата , означава великог Бога краљу шта ће се десити у даљем тексту : и сан је стварност и значење сигуран .

, Рекао је шеф планине земљу. Од високих планина су широм земље у Откривењу пагкакахула тако да пада са неба .

Смо сазнали значење тог пророчанства Данила " гвожђе, глине, месинга, сребра и злата сломљена у комаде заједно " Ово су богови лагеру . .

Михеј 1:7
7 А све своје киповима у комаде, И све јој плате ће прогутати од пожара, и Све своје идоле ћу положити пустош, За изнајмљивање блуднице она окупила и изнајмљивање блудница мангаууви .

Даниел 5:4
4 Пили су вино и славили своје богове од злата и сребра, бакра , гвожђа , дрвета и камена.

камен (Данило 2:35 ) Христ и планине планине Сион . Ми смо читали у Исаији 28:16

Исаија 28:16
16 Зато овако говори Господ Господ: Ево, Сам лежао на Сиону темељ камен, покушао камен, драгоцени камен темељац сигуран темељ : он не верује да ће хите .

Исаија 44:28
28 То вели Кир , Он је мој пастир , и врши све моје задовољство : чак и рекавши да је у Јерусалим , Ти ћеш бити изграђен и храм , Ваша Утемељи се.

Исаија 45:13
13 сам га подигао у праведности , а ја ћу све директне својим путевима ; Он ће обновити мој градИ он ће пустити моје заробљенике , а не за цену ни награду , говори Господ над војскама.

Јеремија 33:9,20,21
9 и људи ће бити моја радост , похвале и част, Пре него што сви народи на земљи да чујемо све добре да их се , и страх и дрхте за све добро и просперитет за све што сам му се набави .
20 Овако говори Господ , Ако сте прекршим свој завет дана , и завет мој за ноћ , тако да не би требало да буде дан и ноћ у сезони;
21 Такође, мој Савез се разишао са мој слуга Давид, Да не би требало да има сина који би краљевао на престолот , а левити Вашингтона , мој министре .

Тако сигурни да је наша тренутна и Јерусалим прошао у Јерусалиму , каже у књизи Откривења . Савез са Дејвидом јер Бог је неуништив.

Како можемо бити сигурни да барем литирал Јерусалиму са неба ?

Осија 2:19-23
19 и Ја ћу бити твоја жена заувекДа, Ја ћу бити твоја жена у праведности и правде , као и љубазност и милост.
20 Ја сам такође ће да буду у браку у интегритет, и знат ћеш Господ .
21 А се деси у том дану , да ћу одговорити, Говори Господ , Ја ћу одговорити на небу, и они ће на терену;
22 И земља покрива пшенице, вина и уља , и они ће се одазвати Јизреелу.
23 А Ја ћу јој биљка за мене на терену, и смилуј се на онога који нема милости и Ја ћу им рећи да народ мој , Ти си мој народ , и он ће рећи : "Ти си Бог мој .

Најмање нови Јерусалим, али је зато основао . в23

Али, будимо зашто ново небо и нова земља ће се десити рекао предвиђања .

Јеврејима 12:26,27
26 То је глас који је тада нагпаианиг земљу , али сада је обећао , говорећи: Иаианигин још једном , не само земљу него и небо.
27 А Ова реч , још једном је пинакакахулуганан далеко оних ствари које дрмати , као и тих ствари , да остане не- уздрман.

Јасно да је овде земљотрес ће бити уклоњени и замењени без дршће .

Исаија 13:10,13
10 За звезда на небу и сјај истих неће давати своје светлости : сунце се помрачи у расту, и месец неће изазвати јој светла.
13 Због тога Ја пангингинигин небо и земљу иаианигин одакле гнева Господ над војскама, и дан гњев његов ,

Се односе на лажне богове , ствари које иаианигин . Па мислим , уклоните залиха и богови ће бити њихов Бог је прави Бог .

Исаија 2:18-21
18 и идоле је потпуно ће.
19 и људи иду у пећинама стена и пећинама на земљи, У страху од Господа , и слава његова величанства , када је устао да се тресе земљу.
20 У онај дан Људи ће баци своје идоле од сребра и злата своје идоле , који су направили да се поклони, ден ембриона и палицама ;
21 Да бисте унели стене простора , а цлефтс стена , због страха од Господ и слава његова величанства , када је арисетх да силно потрести земљу.

Исаија 24:23
23. Ако Онда збуњен месец и сунце срамота; јер Господ над војскама ће владати на гори Сиону и у Јерусалиму, и пред његовим старјешинама са славом .

Исаија 45:16
16 Они су срамота , иеа , проклет све: Они нека иду заједно у конфузију радника идола.

Џоел 3:15,16
15 сунце и месец су затамњена, и звезде повуку своје сјајан.
16 А Господ ће се урлик са Сиона, и потпуна његов глас из Јерусалима; и небо и земља ће се трести, Али, Господ ће бити наде свог народа , и доказ о Израелцима .

Агеј 2:21,22,23
21. Разговарајте са Зоровавељу управитељу Јудејском, говорећи: Ја ћу потрести небеса и земљу;
22 И ја ћу збаци престо краљевства , а ја ћу уништити снагу краљевства народе , и ја ћу збаци кола , а они који су у њима , и коњи и јахачи ће доћи њихова доле, сваки од мача брата свог.
23 Тог дана, каже Господ над војскама , Ја се тебе , Зоровавељу , мој слуга, син Шеалтиелов , говори Господ , и Ја ћу ти печат , јер сам изабрао тебе, каже Господ над војскама.

Молимо вас да само пратите са насловом "Тамно Сунца , Месеца и звезде" Да бисмо знали шта је у небо и земљу да остане иаианигин не помера.

Глас

Можда сте упознати стихове 1. Солуњанима 4:16 . Сигуран сам да није приметио прави смисао . Читамо .

1. Солуњанима 4:16
16. Јер сам Господ ће сићи са неба повикала , са глас арханђела, А са адут Бога , и мртви у Христу ће устати први;

Чудно сте приметили ? Читамо Јован 5:25-29

Јован 5:25-29
25 Заиста, заиста , кажем вам , долази час , и зато сада , мртви ће чути глас Сина Божијег, и да чују ће живети.
26 За Као што Отац има живот у себи, Тако Он је дао Сина има живот у себи:
27 И даде му власт да изврши, јер је син човека.
28 није на то : за сат долази , сви су у гробу кад чује његов глас,
29. И изићи ; који су чинили добро , на васкрсење живота , и учинио зло , на васкрсење осуде.

Сада смо доказали да је Син Божији, Мигел . Не мора бити другачији , јер је Син Божији у Јовану 5:25 и 1 Солуњанима 4:16 Мигел томе што се односи и на васкрсење. Ако се разликује , мислим узео један и један не ?

Говорио је Отац (Исус ) треба да кажу Сина (Мајкл ) на преминулог пре Син ће чути његов глас .

Истина је , ништа није умро слушали команду Господа Исуса .

Јован 8:51
51 Заиста, заиста кажем вам, ако човек држати моју реч , он никад неће видети смрти.

Али ми знамо време када чујете глас Сина Божијег .

Псалам 29:7,8
7 Хумахави пламен ватре глас Господа.
8 Нииаианиг глас Господа неких: Нииаианиг Господ нека Кадес .

Џоел 2:10,11
10 Земља ће се трести пред њима , небо ће дрхте : сунце и месец су затамњена, и звезде повуку своје сјајан:
11 и Јехова изустити његов глас пред своју војску , јер је логор је веома велики , јер је јак да је његовим речима, за дан Господ је велики и врло страшан, и који се придржава?

Џоел 3:15,16
15 сунце и месец су затамњена, и звезде повуку своје сјајан.
16 И Господ ће урлик са Сиона, и изјавити његов глас из Јерусалима, и небеса и земља ће се трести, Али, Господ ће бити наде свог народа , и доказ о Израелцима .

Матеј 24:29,30
29 Али одмах након невоље на дан бити потамни сунце и месец неће давати своје светлости , и звезде ће падати с неба , и биће силе небеске:
30 А Тада ће се појавити знак Сина човечијег на небу: А онда ће сва племена на земљи, и они ће видети Сина човечијег долази на облацима небеским са силом и великом славом .

Мајкл долази у слави Оца свога . Дакле, ви мислите да је глас Господ над војскама кад чује према књизи Јоела је глас Сина Божијег да чују .

Матеј 16:27
За 27 Син Људско биће дође у слави Оца свога са својим анђелима , а затим дати свакоме по делима његовим .

Обавестите нас кад време.

Софонија 1:14,15,16,18
14 велики дан Господ је близу, Затвори и пожури у великој мери , чак и глас Дан Господњи: јунак ће се расплакати горко.
15 је дан гнева, дан невоље и невоља , дан пропаст и уништење, Дан пун мрака и тама , дан облачан и густа тмина,
16 Дан труба и аларм, против утврђених градова , као и против високим зидом.
18 Ни њихово сребро ни њихово злато неће моћи да их преда на дан гнева Господњег ; али цела земља ће прогутати од огањ његове љубоморе: Остварити за њега , да , крају, све што живи у земљи .

Џоел 2:1,2
1 Трубите у трубу на Сиону , и звук аларма у мојој светој гори: Нека сви становници земље За дан Господ долази , јер је;
2 Дани таме и тама , дан облачан и густа тмина, Као зора проширила по горама : велики људи и јака ; није никада као ни неће бити више након тога, За године многе генерације.

Данијел 12:1,2,4,9
1 и У то време ће Мајкл устане, велики кнез , који се залаже за добробит деце свога народа , и ће бити време невоље , као што никада није био јер је народ до тада"И у то ће време твог народа бити испоручен , сваки који се написано у књизи .
2 и многи од оних који спавају у праху на земљи ће се пробудити неке за вечни живот, други за срамоту и вјечну гадост.
4 А ти , Даниеле , умукни речи и запечати ову књигу , до краја: Многи ће покренути тамо-амо , и знање ће се повећати .
9 И рече : "Иди ти , Даниеле , јер речи су затвори и запечати до краја.
11 А од времена које трајне паљенице је одузета , а одвратност да гради, ће имати хиљаду двјеста и деведесет дана .

Софонија 1:15 каже , дан невоље (такође је рекао у Данијел 12:1) је дан крај . Ако још увек , у испуњавању Данијел 12:1 у време краја. Данијел 12:4,9 И дан пропасти и уништења је речено у 12:11 Данијел злодело пустоши .

Читамо изјаву Господа у вези писања Данила .

Метју 24:15,21,29,30
15 Па видите гнусобу опустошења, говори пророк Данило , на светом месту ( читалац разуме ) ,
21 Јер онда ће бити велика невоља , као што није било од почетка света до сада , ни никада десити.
29 Али одмах након невоље на дан бити потамни сунце и месец неће давати своје светлости , и звезде ће падати с неба , и биће силе небеске:
30 А Тада ће се појавити знак Сина човечијег на небу: А онда ће сва племена на земљи, и они ће видети Сина човечијег долази на облацима небеским са силом и великом славом .

потврдили да су се односи на један догађај за њих (Данило 12:1 , Матеј 24:21 и Џоел 2:2) је рекао да није истекао од почетка света и баш никада не понови смо . И дефинише све "Дан Господњи ". Немогуће да је један је завршен и не зато што је наводно грешка бити " још није испунио од почетка света " и рекао: " Никад више . "

Исаија 30:27,30
27 Гле, име Господ долази издалека, гњев његов гори , а густи дим умиилангланг : Усне су му пуне јарости , језик му као огањ:
30 А Господ узрок његове славног гласИ увести у бици код руку , са индигнацијом гњева својега , и пламен прождире огањ , са кишом и цлеар , и град,

Читамо другим списима пророка Исаије

Исаија 13:6,9,10
6 Кукајте ви ; за дан Господњи близу ; доћи као уништење од Свемоћног.
9 Види , дан Господ долази , и са окрутним гњев и јарост ; да пуста земљишта, А одатле да уништи грешнике истих.
10 За звезде на небу и сјај истих не дају светло : сунце се помрачи у расту, и месец неће изазвати јој светла.
13 Због тога Ја пангингинигин небеса и земља ће уклонити из своје место у гнев Господ над војскама , и дан гњев његов,

Исаија 10:3
3 А шта радите обилажење дан, и уништење долазе издалека? коме ћете побећи за помоћ? и где ћете оставити своје славе?

Исаија 22:5
За 5 дан невоље и конфузије , од Господ, Господ над војскама , у долини виђења ; Неуспех зидова и викање у планине . ( викање у планине значи " пагхудиат " )

Исаија 63:1-6

Понедељак, 21. децембар 2009


Ватра

Нека нам сада научити шта је дефиниција ватре тутупок небо и земљу . Дозволите нам литирал пожара или не. Ми почнемо у 2. Петрова 3:7,10,12

2. Петрова 3:7,10,12
7 Али, небо и земљу , по истом речи чувају се за пожар, Који задржана дана суђења и уништавање безбожних људи.
10 Али Дан Господњи као лопов , да се небо на тај дан ће умрети са великим шум, и ствари на небу ће бити распуштен са ватрене топлоте , земљу и радови су били спаљени на терену.
12 и искрено жели долазе на дан Бога, за који ће се распустити гори небеса , и објеката на небу ће стопе са ватрене топлоте?

Непромењена, Библија да објасни . Смо сазнали у току догађаја .

Софонија 1:2-5,7,14,15,18
2 потпуно ћу појести све на земљи , говори Господ .
3 Ја ћу појести човека и звери , ја ћу конзумирати птицама небеским , и морске рибе , и камен са зле, и да ће истријебит човека на земљи , говори Господ .
4 Ја ћу подићи руку на Јуду и на све становнике Јерусалима , и Он ће истријебит остатак Баалов из овог места , и имена свештеника Цхемарим;
5 И обожавање неба кров куће , и оне који се заклињу Јехова и заклињу у име њиховог краља ;
7. Држите Господар твој пред Богом , за дан Господ је близу: Господину припремљена жртву, Он је посветио своје госте .
14 велики дан Господ је близу , близу и веома жури , чак и глас дана Господ : јунак ће се расплакати горко.
15 Дана бити дан гнева, дан невоље и невоље, дан пропаст и уништење, Дан пун мрака и мрака, дан облака и густе таме,
18 Ни њихово сребро ни њихово злато неће моћи да их испоручи дан гнева Господњег, Али, Сва ће земља бити у огањ његове љубоморе: Остварити за њега , да , крају, све што живи у земљи .

Јеремија 46:10
10 За дан је Господ, Господ над војскама , дан освете, Да освети га његови непријатељи , и мач сажеже и бити засићен, и нека њихова крв , јер Господ , Господ над војскама , жртве на северу , на обали Еуфрата

Исаија 34:4,5,6,8
4 и војска небеска се распушта , а небо ће бити као спирала, и сви су домаћин ће пасти као лист пропада на виновој лози, и како пада лист сл.
5 За мој мач је пијан на небу: "Ево , треба да сиђе на Едома, људи моје проклетство, пред лице правде .
6 Мач Господњи је испуњено крвљуМаде масти са дебљина , крв јагањаца и коза , лој бубрега овнова : За жртву Јахви у Босри, и велико клање у земљи едомској .

Исаија 63:1-5
1 Ко је тај који долази из Едома, са бојена хаљине од Босри? је славна у својој одећи , путују у величином својих снага ? Сам да говорим у праведности , моћна да спасе .
2. Зашто се у твојој црвене одеће , и твоје хаљине попут њега у Гази преса за грожђе ?
3. Имам утабан тијеска сам, а град није са мном : Да, ја сам их трод у свом гњеву , и Ја ћу их згазити у мом бес, и крв њихова нека прска на моје хаљине , а ја ћу обојити све моје хаљине .
4. За Дан освете је у мом срцу, и године моје откупио је дошао .
5 И видех , и не помогне , и питао сам се да не одржавају , тако да сам чувају своје руке , и мој бес , то сам ја задобио .
6 И трод доле народа у свом гњеву , и да их пије у свој гњев , и земљу крв .

Исаија 47:13,14
13. Да ли сте свиђа већина савет : сада стоје пророкуј кроз небо и звезде , месец мангингилала о, А ти сачувате ствари које се десити да вам .
14 Гле, они ће бити као стрњика ; спали огњем , неће се извуче из пламена: Не бабага да мапагпапаинитан , или на ватру мауупуан пре.

Наум 1:6
6 Ко може издржати пред бијесом његовим? и ко може да остане у жестину гњева својега ? његов бес је као ватра излијева, и стене су разбијени раставља од њега.

Јеремија 15:14
14. И ја ћу са својим непријатељима у земљи коју не познајеш ; за ватру је распирио у свом гњеву, Који ће вас гори.

Јеремија 23:29
29 не Моја реч као ватра? говори Господ, и као чекић који разбија камен?

Шта је онда смисао од пожара ? Не реч Божију ?

Овде је више доказа да је реч од пожара је из уста и рекао да је у периоду када је то могуће .

Песма 18:7,8,9
7 Науга и тада земљу уздрма , темеље и планине се померају , и наугаЈер је био љут .
8 оде дим из ноздрва му , и ватра из уста сумупок: Нангагалаб плућа га .
9 сагињао и небеса , и доле , и мрак је био под његовим ногама.

Исаија 30:27,30,31
27 Види , име Господ долази издалека, гори гњев његов , а густи дим умиилангланг : Усне су му пуне јарости , језик му као огањ:
30 А Господ ће узрок његовог славног гласИ увести у бици код руку , са индигнацијом његовом срџбом, и пламен прождире огањ , са кишом и цлеар , и град,
31 За преко глас Господа ће Асирци , штап смитинг .

Откривење 11:5
5. А ако ко ће их повредити , су ватри из својих уста и прождире њихове непријатеље"И ако ко неће болети њих мора да умре на овај начин.

Јеремија 5:14
14 Зато овако вели Господ Бог над војскама , Јер говори ове речи, ево , Ја ћу моје речи у уста ватра, а овај народ дрва , а они их уништити.

Исаија 30:26,27
26 Штавише светлости месеца биће као светлост дана , а светло сунца ће седмоструко се , као светло од седам дана , Кравата дан Господњи повредити свог народа , и исцели потез своје ране.
27 Види , име Господ долази издалека, гори гњев његов , а густи дим умиилангланг : Усне су му пуне јарости , језик му као огањ:

Дакле, не пламена литирал дефиниција ватре тутупок небо и земљу .

Малахија 3:1-3
1. Ево , ја шаљем гласника , и он ће припремити пут преда мном , и Господ кога ви тражите , изненада ће доћи у Храм свој , чак гласник Савеза , кога ви миле : гле , дође , говори Господ над војскама.
2 Али ко може да остане дан доласка његова ? и који ће се одржати кад се појави ? јер је он као онај који лије пожара , као и потпуније:
3 и Он ће седети као онај који лије и чисти сребро, и он ће очистиће синове Лави, и чишћење их као злато и сребро , и они ће понудити Јахве понуде у праведности .

Матеј 3:11
11 Ја заиста вас крстим водом покајање к : али онај који долази за мном јачи од мене , да нисам достојан да носи ципеле : он ће вас крстити Духом Светим и пожара;

Реч Божија је Дух .

Јован 6:63
63 Дух који даје живот, тело не користи; Речи које ја говорим вам се дух, И они су живот.

Дух ватре.

Дела 2:2,3,4
2 И одједном дошао са неба звука као хумахагибис јаког ветра , и напуни сав дом својих столица .
3 и указа им као језик од пожара, Који нагкабахабахаги , и пасти на сваком од њих .
4 и су сви они пуни Духа Светога, и почео да говори различитим језицима, по Духу који говоре .

Ми смо почели са 2 Петрова 3:7,10,12 ако подигне читање 2. Петрова 3:5 ћемо знати следеће:

2. Петрова 3:5
5 За ово се намерно заборавимо, да је било небо од старих , и земља набијен из воде и вода, је реч Божија;
6. То по што значи свет је , као преплавили водом , пропаде :

По ономе што ? Божија реч нико други . Подсећамо 7. стих

7 Али, небо и земљу , по иста реч се чувају за огањ , као резервисане против дан суђења и уништавање безбожних људи.

Молимо вас да јасно то?

Матеј 24:35
35 Небо и земља ће проћи, али ријечи моје неће проћи .

Божија реч је ватра не умре. Али шта реч Божију широм земље тутупок ? Одговор: Све је Бог говорио кроз пророке .

Лука 21:22
22 Јер ово су дани освете , да је испунио све ове ствари су написане .

Субота, 19. децембар 2009


Тамно Сунца , Месеца и звезде

Јавите нам шта ви подразумевате под тамним сунце, месец и звезде . Ми смо нека Библија открити .


Откривење 6:12,13
2 И видех кад отвори шести печат , и тамо је био велики земљотрес , и сунце поста црно као костријет косе тамне , а цео мјесец поста као крв;
13 и звезде небеске попадаше на земљу, као смоква воће исинасамбулат јој мали плод када млади тукао јак ветар .

Исаија 13:10,13
10 За звезде на небу и сјај истих не дају светло : сунце се помрачи у расту, и месец неће изазвати јој светло .
13 Зато пангингинигин небеса и земља ће уклонити из своје место у гнев Господ над војскама , и дан гњев његов ,

Џоел 2:2,10,31
2 дана мрака и тама , дан облачан и густа тмина , као зору шири по горама : велики људи и јака, никада није имао икада као ни неће бити више након тога , до године многих генерација .
9 Они су скок на град , су покренути на зиду, Они попните кућама, улазе у прозоре као лупеж .
10 Земља ће се трести пред њима , небо ће дрхте : сунце и месец су затамњена, и звезде повуку своје сјајан

Језекиљ 32:7
7 И кад наутас , ја ћу покрити небеса , и да звезда истог, ја сам облак покрије сунце и месец неће давати своје светлости .

Матеј 24:29
29. Одмах након невоље оних дана сунце ће бити затамњена, и месец неће давати своје светлости , и звезде ће падати с неба , и биће силе небеске ;

Исаија 34:4,5,6
4 И војска небеска се, и небо ће бити као спирала , и сви су домаћин ће пасти као лист пропада на виновој лози, и како пада лист сл.
5. За мој мач је пијан на небу : гле , она ће сићи на Едома, људи моје проклетство, пред лице правде .
6 Јер Господ је испуњен крвљу , масти са дебљина , крв јагањаца и коза , лој бубрега овнова : За жртву Јахви у Босри , и велико клање у земљи едомској.

Језекиљ 8:16
16 И поведе ме у унутрашње предворје Дома Јахвина , и гле , врата храма Јехове , између трема и олтара , били су око двадесет и пет људи , са својим леђима према Храм и окренути према истоку, и они обожавање сунца на источној страни.

Језекиљ 6:3,4,8 , 11-13
3 И реци : "Ви горе Израелове , чујте реч Господњу . Овако вели Господ Бог у планинама и брдима , рекама и долинама : Ево, Ја сам чак , да ће довести мач на вас , а ја ћу узвишице ваше.
4 и Ваш олтара ће бити пустош , и ваше слике су сломљена, А ја ћу оборити свој побијени људи испред свог идола .
8 Ипак ћу оставити остатак, Тако да имате неке избећи мачу и међу народима , када ћете бити разбацан по земљама .
11 Овако вели Господ Бог , удари својом руком , и печат своје ноге , и реци: Јао ! за све зло гадости из куће Израела , за они ће пасти од мача, глади , куга и.
12 даљинско ће умрети од куге , а у близини ће пасти од мача , и малаби и сурроунд ће умрети од глади: Тако ћу искалити гњев на њих.
13 и знате да сам ја Господ , кад се њихова побијени људи међу својим идолима око њихове жртвенике, на сваком брежуљку , све врхови планина, и под сваким зеленим дрветом и под сваким дебелим храстом , где се нуде пријатан мирис на све своје идоле .

Јеремија 7:30,31,32
31 А су подигли узвишице Топхет, у долини Бен Хином, да спали своје синове и кћери у пожару , који не наредио , нити је дошао у мој ум .
32 Зато, ево, долазе дани , говори Господ , који је позвао Топхет , нити долини Бен Хином , него Долина клања : они ће сахранити у Топхет , до нема места да се сахрани .
У 33 тела људи ће бити храна птицама небеским и звијерима земаљским , и нико их неће уплашити.

Јеремија 32:35
35 И они узвишице Баал, у долини Бен Хином, да прође кроз огањ своје синове и кћери Молеку , што им је наредио није ни дошао у мој ум , да то урадите мрски , да изазове Јуда .

Џоел 3:1,2,13,14,15,16,18
1. За гле, у оне дане, И у то време, када сам се вратио удес Јудеји и Јерусалиму .

2 Ја ћу скупити све народе , и довести их долину Јошафат, и да ће судити њима за свој народ и за своју баштину Израела , које су разбацане међу народима , и разишли моју земљу ,

13. Пут у срп , јер жетва је зрела : дођи , иди , за тијеска је пун , каце вишак , за своје злоће је супер.

14 Мноштво, мноштво у долини одлуке! За дан Господ је близу у долини одлуке.

15 сунце и месец су затамњена, и звезде повуку своје сјајан .

16 И Господ ће урлик са Сиона, и потпуна његов глас из Јерусалима , и небеса и земља ће се трести, Али, Господ ће бити наде свог народа , и доказ о Израелцима .

18 У онај дан , да ће пад планине слатко вино , и брда ће проток са млеком, и све потока Јуда ће ток воде и фонтана изићи из куће, И треба да воде долини Ситтим .

Исаија 47:13,14
13. Да ли сте свиђа већина савет : сада стоје пророкуј кроз небо и звезде , месец мангингилала о, А ти сачувате ствари које се десити да вам .
14 Гле, они ће бити као стрњика ; спали огњем , неће се извуче из пламена: Не бабага да мапагпапаинитан , или на ватру мауупуан пре.

Јеремија 2:28
Али, 28 где је твој бог да сте направили за вас? Нека устану , ако може да вам уштеди време на труду: За према броју твојих градова твојих богова , Јудо .

Јеремија 8:2,12
2 и шире сунце и месец , и све небеске војске, а они су, и послужили су се и они за њим , а који су тражили, и кога су поклони: Није се окупили , и сахрањен , они ће бити на земљи .
12. Нека се постиде што гнусобу починише ? Не , они нису били на стид, не могу да ноно: Зато ће пасти * Међу онима који пада; време казне њихове ће бити бачен, каже .

* Усред идола

Исаија 47:13
13. Да ли сте свиђа већина савет : сада стоје пророкуј кроз небо и звезде , месец мангингилала о , и да уштеди ствари које се десити да вам.

Пета књига Мојсијева 17:3
3 и оде и служити другим боговима и клањати им се , или сунце, или месец , или било који од небеске сам иниутое ;

2 хроника 33:5
3 Јер је поново изграђен на узвишицама које Езекија оца и саградио жртвенике Баалу , и направио лугова, и клањали се свој војсци небеској , и служио им,
4 и Саградио је олтара у кући, Који је Господ рекао: "У Јерусалиму ће заувек моје име .
5 А он саградио олтара у војсци небеској два судова дому Господњем .

2 Краљеви 17:16
16 А они оставили све заповести Господа Бога свога, па их ливене слике , чак и два телета , и направио гај , и клањали се свој војсци небеској и служили Баалу .

2 Краљ 21:3,4,5
3. За је поново узвишице који Езекија његов отац , и он гаји се жртвенике Баалу , и направио гај , као и израелски краљ Ахаб , клањали се свој војсци небеској , и служио им .
4 и Саградио је олтара у кући, Који рече Господ: У Јерусалиму ћу ставити моје име .
5 и Саградио је жртвенике за све војсци небеској у два суда куће.

2 Краљеви 23:5
5 И узе Вашингтона паласамба идоле , којима је краљева јудејских Рукоположен да кади у високим местима у градовима јудејским, а места око Јерусалима ; им , такође, да кадимо Баалу , Сунца, Месеца и звезда , а сва му војска небеска.

Очигледно је да сунце, месец и звезде су свог идола, узора и поклони се користе лажне пророке у пророчанства . Тако тамне Сунца , Месеца и звездица значи пораз лажне бога , Сатана и његови министри .

Колапс лажног бога Вавилона је такође пада . И пада Вавилона ће пропасти и пораза од Сатане и његових савезника.

Исаија 14:12,13,14
12 Како си ти пао са небаО јутро звезде, сине јутра ! како си смањити на земљу , који си ослабити народа !
13 А ти рече за себе, Ја ћу пењати на небо , ја ћу величати мој престо изнад звезда Божијих: Ја ћу седети на брду заједнице , крајњега севера:
14 Ја ћу пењати изнад висине облаци , ја ћу бити као Свевишњега .

Шта места у области северно од ђавола жели да дође до ?

Псалам 48:1,2
1 Велики је Господ , и мора бити ласкају , граду Бога нашега , његове Светој гори .
2 Лепо у елевацији , радост свој земљи, планине Сион , на северној страни, град од великог краља.

Јасно ставља идоли у дому Господњем јутрос звани Сатана . Означава овде пада и пораза идоле , са кипом и слике или не.

Не само идола са сликом и статуа се сматра идола. Ако су пророци и учитељи су лажни и без разумевања , да их позовете бога идола . Само претпоставимо да су Бог и Бог Претпостављам да , са својим десетина разних понуда .

лажни бог на сваком брежуљку , све врхови планина , на високим положајима , кућа сломљена .

Јеремија 50:2
2 Објавите ви међу народима , и објављивати , а постављање стандарда , објављују , и не крије : каже , Вавилон је узет , Бел је проклет, меродацх је пао у несвест , су јој слике постиђени , свог идола имају онесвестио.

Јеремија 51:47,53
47 Зато, ево, долазе дани када ће Ја ћу казнити кипове Вавилон, и јој цела ће се земља постидјети, И сви побијени мангабубулагта га у њу.
53 Да се Бабилон попне до неба, али она треба да утврди висину своје снаге , али да јој пљачкашима од мене , вели Господ .

Мика 1:5,7
5. За преступ Ста је све ово , и за грехе дом Израелов : "Шта је злочинство Јаковљево? није ли Самарија? и шта су узвишице јудејски ? Јерусалим није?
7 А све своје киповима на комаде , и све њене плате су појели од ватре, и све њене идоле ћу положити пустош, За изнајмљивање блуднице она окупила и изнајмљивање блудница мангаууви .

Јеремија 10:11,15
11 Овако реците им , Богови који нису створили небо и земљу , они ће нестати са лица земље , а под небом.
15 Они су сујета , рад грешке : током посете да им се конзумира.

Исаија 21:9
9. И гле , овде долази колима људи, коњаника у паровима . А он одговори и рече: Вавилон је пао, пао је , и све Ликове његових богова има сломљена к земљи.

Исаија 24:23
23 Тада Проклет месец, и сунце је срамота: Јер је Господ над војскама ће завладати на гори СионуИ Јерусалим , и пред његовим старјешинама са славом .

Дакле, право , што значи тамним сунце, месец и звезде пада идола .

Мач, глад и кугу

То је за оне који говоре 4. бренд се дешава у исто време. Они верују да они који је Христос заиста само човек. Није ни чудо да они објашњавају грешку пророчанства библијски духу зато што су људски , а не Бог .

Откривење 6:7,8
7 И кад отвори четврти бренд, Чуо сам глас четвртог бића говори : "Дођи .
8 И видех , и гле, коњ блед , и онај који седе овде у име Смрт, и пакао следи са њим . И они су добили власт над четвртом делу земље , убио га мачем , и глађу , и куге , као и дивљак звери на земљи.

Јеремија 16:4,6
4 Они ће умрети од тешке их : они су нарицале , или сахрањен њих, они ће бити гној по земљи , и конзумирају они од мача , и глад, А њихова тела су бити храна птицама небеским и звијерима земаљским.
6. Велики и мали ће умрети у овој земљи ; нису они сахрањени , или да ли ће се жале на људе, Или ће смањити или било које за њих ;

Јеремија 25:33
33 А побијених од Господа у онај дан ће бити са једног краја земље до другог краја земље : неће бити уздисао , нити се окупили , ни покопан : они ће бити гној по земљи.

Јеремија 24:10
10 А Послат ћу мач , глад и куге, Међу њима , док су се троши у земљи коју сам дао њима и њиховим родитељима.

Јеремија 21:5-9
5 и Ја ћу се борити против вас са испруженом руком и снажном мишицом, у бесу , и гнев , и гњеван.
6 И страшном кугом ударит ћу становнике овог града , човека и животиње : они ће умрети од велике куге.
7. А после , вели Господ , ја ћу Сидкије, краља јудејскога , и његове слуге и народ , и оних који су остали у овом граду од куге , од мача и од глади, рука Набукодонозор, краљ Вавилона , и руке њихових непријатеља , као и у руке оних који им раде о глави , и он ће их удари оштрицом мача , он ће им опростити , ни милости , ни резервни било .
8. И то људи кажу : Овако говори Господ , Ево , ја стављам пред вас начин живота и пут смрти,
9 Он остаје да се у овом граду умиру од глади и мача и прикупљањет , али се и падне на Калдејцима да опседа , он ће живети , а његов живот ће бити са њим.

Јеремија 27:13
13 Зашто ћете умрети , ти и твој народ , од мача, глади , куга и, Као што је Јахве говорио о народу који не служе краља Вавилона ?

Јеремија 38:2,3
2 Овако вели Господ , Он остаје да се у овом граду од мача , глади , куга и, али изгледа да Калдејци ће живети, а његов живот ће бити плен му , и он ће живети.
3 Овако вели Господ: 'Овај град је већ предат у руке војске краља Вавилона , и њега .

Јеремија 11:22,23
22 Зато овако говори Господ над војскама: Ево, ја ћу их казнити : млади људи ће погинути од мача , њихови синови и кћери ће умрети због глади;
23 И неће бити ни остатак њих , јер ћу довести зло на људе из Анатота чак и годину дана њихове казне.

Јеремија 23:12
12 Зато њихов начин биће им као клизав у тами : они ће бити вођен , и падне у њој , јер ћу довести зло на њих , чак и годину дана њихове казне, каже .

Јеремија 15:2
2 проћи , када је рекао : "Где ћемо ? онда ћеш им рећи : Овако говори Господ , смрт, на смрт , и мач , мач и глад, глад , и у заробљеништву , у изгнанство .

Јеремија 43:11
11 И он ће доћи , и треба да удари на земљу египатску , да онај који смрт је дат на смрт, и онима у заробљеништву у изгнанство , и да је мач је мач .

Јеремија 44:28
28 И они што ће избећи мачу и повратак у земљу Јудину из земље египатске , мало по броју , као и цео остатак Јудин , који је ушао у земљу египатску да се ондје настани , знат чија реч ће стајати , моја или њихова .

Језекиљ 5:2,9,11,12,13,14,16,17
2. Трећи део ћеш спалити у центру града , када је дана опсаде су испуњени, и да трећи део , и удари мачем око , а трећи део ћеш растурити се у ветар, и ја ћу извући мач за њима .
9 и Ја ћу учинити за вас нисам учинио , а ја још увек волим , За све гадости .

11 Зато као што сам уживо , говори Господ Господ , сигурно , јер си осрамоти моје Светиште са свим својим грозотама, И све твоје гадости , па ћу и смањити тебе, нити ће очи , и ја исто тако не претек.
12 Трећи део тебе , погинут ће од куге , глади и конзумирају их из своје средине , а трећи део ће пасти од мача уоколо тебе , а трећи део ћу растурити се у свим правцима , и извући мач .
13 Тако ће мој бес , и ја ћу изазвати гњев свој на њима , и ја ће се утешити , и они ће знати да сам ја Господ говорио у ревности моје , када сам остварио свој гњев на њих.

14 Штавише , да те пустош и срамотуНарода који су око вас, у очима свега тога.
16. Када сам их послати зло стријеле глади , уништење, коју ћу послати на вас уништити. И да ће повећати глад на вас , и да ће покварити свој кадар хлеба ;
17 и Ја ћу послати на вас глад и зле звери, И они ће уцвелити ти и кугу и крв ће проћи кроз тебе , а ја ћу довести мач над тобом : Ја , Господ, рекох .

Немојте поредити Бога ( стих 9) , али читамо у Откривењу да ће Господ учинити. Ако је дакле, у 5:12 Језекиљ је исто у Откривењу 6:8
Језекиљ 6:3,4,8,9,11-13
3 И реци : "Ви горе Израелове , чујте реч Господњу . Овако вели Господ Бог у планинама и брдима , рекама и долинамаОвде, Ја сам чак , да ће довести мач на вас , а ја ћу узвишице ваше.
4 и Ваш олтара ће бити пустош , и ваше слике су сломљена, и Ја ћу оборити свој побијених људи пред вашим идолима.
8 Али ћу оставити остатак да и ви мај имати неки да побегну од мача међу народима , када ћете бити разбацан по земљама .
9 А они који побегну од вас ће ме запамтити међу народима где су ухваћени , како сам се разишао са својим вхорисх срце, које од мене , и у њиховим очима, блуднице после своје идоле, и они ће се гадити на свом очима за зла која су све своје гадости .
11 Овако вели Господ Бог , удари својом руком , и печат своје ноге , и реци: Јао ! за све зло гадости из куће Израела , за они ће пасти од мача, глади , куга и.
12 даљинско ће умрети од куге , а у близини ће пасти од мача , и малаби и сурроунд ће умрети од глади: Тако ћу искалити гњев на њих.
13 и знате да сам ја Господ , кад њихове побијених људи ће бити међу својим идолима око њихове жртвенике, на сваком брежуљку , све врхови планина, и под сваким зеленим дрветом и под сваким дебелим храстом , где се нуде пријатан мирис на све своје идоле .
14 Ја ћу подићи руку против њих , и ја ћу им земљу опустошим и отпада, из пустиње према Диблах , у свим насељима , и они ће знати да сам ја Господ .
У ставу 2. Језекиљ је рекао да је 5 дање светло догађај је дан опсаде и био , рекао је планина и брда , реке и долине . Зашто? Будући да постоји идола . Поред мач , глад , куга и дивљих животиња која ће послати Господа , он ће такође пустош и пропаст. Језекиљ 5:14 и Језекиља 6:14


Оно што је Исус рекао о дан опсаде ?

Лука 19:43,44
43 Јер ви наредним данима , Ви бабакуран зид непријатеља , и опседа вас, А са стране гигипитин,
44 И илулугсо на земљу , и ваше деце у вама ; и не оставити у теби камен на камену камен: Јер ти ниси позната у време свога похођења .

Добродошли у Лука 21:20-25
Али, 20 када сте видели тврђава домаћина бране Јерусалиму, Онда знате да је њена пропаст је близу .
21 Тада они у Јудеји бјеже у горе , и у граду је изашао , и на терену не би требало да уђе у град .
22 Јер су дани освете, То је испунио све ове ствари су написане .
23 Тешко нагдадалангтао , и да се у оне дане ! јер ће бити велика невоља на земљи , и бес у овој земљи .
24 А они ће пасти од мача,, и однети робље у свим народима , и Јерусалим газе по народима , да испуне времена незнабожаца.

Настави за читање став
25 И биће знаци на сунцу и месецу и звездама, а на земљи анксиозност државе, која матитилихан за звук мора и надути ;

Он каже у тачки 25 и 6. брендова. Сећате ли смо почели 4. бренд?

Овде је њихова објашњења на четири марке .
коњаника , које се сматра четврти печат био отворен , указује на даље ширење и ширење католичке цркве обим чија моћ је достигла више од четвртину земље .
Далеко значење и неизвесности , јер убијају мач , глад и куга су обожавање идола . ( Језекиљ 5,11 )

Током посјете ...

Ми смо сазнали да ли сте посетили током Исус рекао у Јеванђељу по Луци 19:44 .

Лука 19:43,44
43 За вас у наредним данима , ви бабакуран зид од непријатеља , и опседа , а ви гигипитин стране ,
44 И илулугсо на земљу , а ваша деца у тебе , а теби не остави камен на камену ; јер си не зна време своје посета.

Ми смо прво наћи односе се десити током посете .

Јеремија 11:22,23
22 Зато овако говори Господ над војскама , Ево, ја ћу их казнити : млади људи ће погинути од мача , њихови синови и кћерке , јер ће умрети од глади ;
23 И неће бити ни остатак њих за Ја ћу донети зло Људи из Анатота чак и годину дана њихове казне.

Јеремија 23:12
12 Зато њихов начин биће им као клизав у тами : они ће бити вођен , и падне у њој : за Ћу на њих зло, Чак и године казне њихове, каже .

Јеремија 48:43,44
43 Панић , јама и замка , на те, житељу Моаба , вели Господ .
44 Он бежи од страха ће пасти у јаму , и оде у јаму је био узет у замку: Ја ћу му донети у Моаба, године га посети, каже .

Исаија 24:17-23
17 Страх и јама и замка на те, Житељу земље .
18 и десити, који су побегли из страшне буке ће пасти у јаму , а он да ће долази из центра јаме ће бити предузете у замку за прозоре изнад су отворене, и основао земљу ћу потрести .
19. Земља се грозно , земља је потпуно сломљена , земља ће се потрести великим .
20 Земља ће затетурати као пијаница , и мора да буде уклоњена као викендица, и злочинство тога ће бити тешко на њу , и пад , а не раст .
21 И у онај дан, да буде кажњен од стране војске Господње високо изнад , и краљеви земље на земљи .
22 А они се окупили , као затвореници су се окупили у јаму , и затвори затвор , и након многих дана ће их посетили .
23 Онда збуњен месец и сунце срамота: Јер је Господ над војскама ће владати на гори Сиону и у Јерусалиму , и пред његовим старјешинама са славом .

Јеремија 50:27-32
27 Убити све њене бикова , нека сиђу на заклање: Јао њима! за њихов дан је дошао , на дан њихове посете .
28 чује глас оних који беже и побегне из земље Вавилона, у Сиону освету Господа Бога нашега , освету своје храма.
29 заједно стрелце против Бабилона : сви који сте савити лук , Улогорити против ње око , нека се нико тога побегне : Накнада јој по његовим делима , након што све што је учинио , да к њој ; сапагка ' Т је био поносан против Јехова , против Светац Израелов .
30 Због тога јој младићи попадати по улицама , и сви његови ратници треба да се смањи тај дан, каже .
31 Ево , ја сам против тебе, ти највише поносан , говори Господ , Господ над војскама ; за твој дан дође време да посетите.
32 И поносан ће посрнути, пасти , и нико неће га подићи , и Ја ћу Огањ у градовима, И да сажеже све око њега .

Језекиљ 20:47,48
47 И реци шума на југу , Чујте реч Господ : Овако говори Господ Господ : Ево, Ја ћу Огањ у вама, И да сажеже сваким зеленим дрветом у теби , и сваки суво дрво : огњене пламен неће угасити , и сва лица од југа ка северу биће спаљен у пламену.
48 И сав народ Ја, Господ , запалиоНеће се угасити .

Лука 12:49,52,53
49 Дошао сам да донесе ватру на земљи, И шта још волим , ако сте спали ?
52 Од сада ће бити пет у једној кући , три против две и две против три .
53 Они ће бити подељени , отац против сина , и син против оца , мати против ћерке и кћер од њене мајке , мајка жена против његових ћерке и кћер од њене мајке у праву.

Мика 7:4,6
4 Најбољи од њих су као трње, пинакаматувид је лоше од живих Трновит : дан када сте пророковао чувара , чак и дан похода , дошао: Сад ће они .
6 Синисираанг похвале за сина оца , кћи устаје против њене мајке, ћерке против свекрве : непријатељ човека је своје домаћинство .

Сведок ( Језекиљ 20:47,48 )

Матеј 3:10-12
10 А сада стекао је показала да секира код корена дрвећа ; свако дакле стабло које не нагбубунганг добро кресати и бачен у ватру.
11 Ја заиста вас крстим водом покајање к : али онај који долази за мном јачи од мене , да нисам достојан да носи ципеле : он ће вас крстити Духом Светим и пожара;
12 у руци , је грабуље , и он је детаљно чишћење своју пода , и скупити жито у своју амбар ; Међутим, слама је спаљена у пожару неугасивим.

Јеремија 8:12
12. Нека се постиде што гнусобу починише ? Не , они нису били на стид, не могу да ноно: Зато ће пасти међу онима који падају ; време казне њихове ће бити бачен, каже .

параграфима испод ћете знати да ли каугаиан током похода.

Исаија 34:4-10
4. И сва војска небеска се распушта , а небо ће бити као спирала, и сви су домаћин ће пасти као лист пропада на виновој лози, и како пада лист сл.
За 5 Мој мач је пијан на небу : гле , она ће сићи на Едома, и народ мој проклетство, пред лице правде.
6 мач Господњи испуњен крвљу , масти са дебљина , крв јагањаца и коза , лој бубрега овнова , јер Господ жртву Босри , и велико клање у земљи едомској.
7 И дивља говеда ће сићи са њих и јунад са биковима , и земља ће се крв , и прашине од масноће са дебљина .
8 За дан освете Господње, година надокнадити у борби за Сион.
9 И потоци истог ће бити претворен у терен , а прашина истих у сумпор , и земљишта тога ће постати гори терен.
10 неће се угасити ноћ ни дан; дим на истиот пође за све , у сваком тренутку треба да се разбије, Ниједан човек неће проћи кроз њу магпакаиланкаилан .

Исаија 61:1,2
1 Дух је Господа Бога на мени , јер ме Господ помаза да проповедају добру вест к кротак , он ме посла да се излечи сломљеног срца , да прогласи слободу да заробљенике , и отворите у затвор у затвореника;
2 Да проглашава прихватљивом годину милости Господње , и дан освете Бога нашега, За утеху све то туговати ;

Исаија 63:1-5
1. Ко је тај који долази из Едома, са бојена хаљине из Босри ? је славна у својој одећи , путују у величином својих снага ? Сам да говорим у праведности , моћна да спасе .
2. Зашто се у твојој црвене одеће , и твоје хаљине попут њега у Гази преса за грожђе ?
3. Имам утабан тијеска сам, а град није са мном : Да, ја сам их трод у свом гњеву , и газе их у свој гњев , и крв њихова нека прска на моје хаљине, и флека све моје хаљине .
4. За Дан освете је у мом срцу , и године моје откупљен је дошао.
5 И видех , и не помогне , и питао сам се да не одржавају , тако да сам чувају своје руке , и мој бес , то сам ја задобио .

Јеремија 46:10
10 За тај дан је Господ, Господ над војскама , дан освете , да га освети свог непријатељаИ мач ће прождријети и бити засићен , и треба да крв јер је Господ , Господ над војскама има жртву на северу , на обали Еуфрата .

Не укључују их у току посете ?

Осија 9:7
7 дан похода дошао, дан одмазде ће доћи, Познат као Израел, пророк је будала , човек са духом је луд, за мноштво безакоња твоја , и зато је велика непријатељства .

Сетите се у Осија 9:7 . Смо поново прочитати у Јеванђељу по Луци 19:43,44 испред .

Лука 19:43,44
43 Јер ви наредним данима , Ви бабакуран зид непријатеља , и опседа, И гигипитин на страну ,
44 И илулугсо на земљу , а ваша деца у тебе , а теби не остави камен на камену , јер си не зна време своје посета.

Лукас 21:20,21,22,28
Али, 20 када сте видели војске Јерусалиму, Онда знате да је њена пропаст је близу .
21 Тада они у Јудеји бјеже у горе , и у граду је изашао , и на терену не би требало да уђе у град .
22 За То су дани освете, То је испунио све ове ствари су написане .
28 Али, када ствари почеле да се деси , да ли ће потражити и подигните своје главе , за затворите свој откуп.

Према Осија 9:7 , на дан посете је дан освете и по Луки 21:20,22 дан освете и даље се десити у будућности . Ако је дакле , на дан посете ће се десити у будућности , као и други списи пророка .

Зерубабел Ангел ин тхе Нортх

Зерубабел анђео стварно расте на сунцу ? Нека нас овај одреди . Ми смо га прочитали увод написао кроз пророке.

Агеј 2:21,22,23
21. Разговарајте са Зоровавељу управитељу Јудејском, говорећи: Ја ћу потрести небеса и земљу;
22 и Ја ћу збаци престо краљевства , а ја ћу уништити снагу краљевства народа, И ја ћу збаци кола , а они који су у њима , и коњи и јахачи ће њихова сиђе , сваки од мача брата свог.
23 Тог дана, каже Господ над војскама , Ја се тебе , Зоровавељу, слуга мој , син Шеалтиелов , говори Господ , и Ја ћу ти печат, Јер сам те изабрао , говори Господ над војскама.

Јасно да ће Господ послати своје Зоробалел дана Бог ће потрести небеса и земљу . потрес у небо и земљу је имплицитан у Новом Завету који се јављају у будућности .

Јеврејима 12:27,28,29
27 А Ова реч , још једном је пинакакахулуганан далеко оних ствари које дрмати , као и тих ствари , да остане не- уздрман.
28 Због тога пријема краљевству бити сачувана, Имамо милости кроз њега ми смо у могућности са поштовањем и страхом од услуга које молим Бога;
29 Јер Бог наш је огањ .

Павле каже да уклоне остаци ће бити пребачени и не помера. Прочитајте књигу Откривења губимо када је земљотрес .

Откривење 6:12-17
12 И видех кад отвори шести печат , и тамо је био велики земљотрес , и сунце поста црно као костријет косе тамне , а цео мјесец поста као крв;
13 и звезде небеске попадаше на земљу, као смоква воће исинасамбулат јој мали плод када млади тукао јак ветар .
14 и Небеса се растали , као да сте очајни дављеник књига, и свака гора и острво су се преселили из свог места.
15 и краљеви земаљски , и кнезови , а главни војвода, и богати и моћни , и сваки роб и сваки слободан човек , је нагсипагтаго у пећинама и стенама планина;
16 А кажу у планине и стене , пада на нас , и ми ћемо држати ваше лице у седи на престолу , и гнева Јагњетовог:
17 За дошао велики дан њиховог гневаА ко може да стоји?

јак земљотрес у стиху 12 је потрес на небу и на земљи. У стиху 14 је рекао набалумбон налулон или изгубили небо и планине и изгубио еквивалент од неба и земље . Када је уздрман , што значи да не може бити замењен Павле премештена. Шта је са списима пророка када су људи сакрили у пећинама , као 16. стих каже ? Читамо списе пророка Исаије .

Исаија 2:10,19,21
10 Унесите у стијени , и сакрили те у прашину , у страху од Господа, и слава његова величанства .
19 и људи иду у пећинама стена и пећинама земље , због страха од Господа, и слава његова величанства , када је порасла да силно потрести земљу.
21 За улазе у просторе стена, и врховима стена искрзан , због страха од Господа, и слава његова величанства , када је порасла да силно потрести земљу.

Имајте људи у простору стена и цлефтс рок диже Дан Господњи потрести земљу. Без обзира да каже у Откривењу , рекао је .

Шта друго другим списима пророка Исаије који одговара књизи Откривења ?

Исаија 13:10,13
10 За звезда на небу и сјај истих неће давати своје светлости : сунце се помрачи у расту, и месец неће изазвати јој светла.
13 Због тога Ја пангингинигин небеса и земља ће уклонити из своје место у гнев Господа над војскама, и дан гњев његов,

То је исто у Откривењу 6:12,13 и у стиху 13 Исаије 13 се види у Откривењу 6:17 о дану гнева или бес Господа .

Испод одговара Откривење 6:14

Исаија 34:4,8
4 и војска небеска се, и небо ће бити као спирала, и све своје домаћин ће пасти као лист пропада на винова лоза , и као пад листа сл.
За 8 дан освете Господње, година надокнадити у борби за Сион.

2 Петар 3:10
10 Али, Дан Господњи као лопов , који је небо на тај дан ће се вратити са великом буке и објеката на небу ће бити распуштен са ватрене топлоте , земљу и радови су били спаљени на терену.

Можете прочитати следећи став пратио и да одреди када и како то догодило .

Сада, ако бисмо се вратили Агеј 2:21-23 став пре него што , у стиху 23 каже да ће Зерубабел направити печат. И као што смо читали у Откривењу 6:12-17 тако да ћемо наставити читање у Откривењу 7:1,2

Откривење 7:1,2
1 И после Видео сам четири Анђела стоје на четири угла земље , који одступања четири вјетра земаљска , да не би ветар ударац земљи , или море , нити на било дрво.
2 и Видео сам један други анђео растућем од истока сунце , са печатом Бога живогаИ повика иза гласа на четири анђела који су дали маипахамак земљу и море ,

Ми смо први сазнали ко долази као што је Исус рекао после тамне Сунца , Месеца и звезда и махање небо и земљу Откривење 7:1,2 , јер је поред десити Откривења 6:12-17 . Кажете стих 1 Откривења 7 " После овог " Хајде да чита исти догађај у Матеју 24:29,30

Матеј 24:29,30
29 Али одмах након невоље на дан бити потамни сунце и месец неће давати своје светлости , и звезде ће падати с неба , и ће се силе небеске:
30 А Тада ће се појавити знак Сина човечијег на небу: А онда ће сва племена на земљи, и они ће видети Сина човечијег где долази на облацима небеским са великом моћи и славом .

Према Исусу, долази после тамне Сунца , Месеца и звезда и махање или дрхтање небо и земљу је Син човечији . Ако је дакле , анђео растућем диже сунца (Откривење 7:2) је Син човечији . А Син Људско биће као Год'лл Зерубабел ( Агеј 2:23) данас иаианигин пангангаталин Бог или небо и земљу (Матеј 24:29 )

Јавите нам шта још доказа да ће Зерубабел послати Христа.

Захарија 4:6-10
6 Тада рече ми , говорећи: То је реч Јахвина Зоровавељу говорећи , не може , ни власт , него духом мојим , вели Господ над војске.
7 Ко си ти , горо велика? пре Зерубабел ћете постати обичан, И нека изведе надгробни споменик кличући Грејс , милост њему.
8. Штавише ријеч Јахвина Дође ми , говорећи:
9 руке Зерубабелове су основе - темељ ове куће , његове руке ће завршити, А ви знате да је Господ над војскама посла ме к вама .
10 Јер ко погази дан малих ствари? за ових седам радују, и виде пад у руци Зоровавељу: То су очи Господње, који управљају тамо-амо целој земљи .

Захарија 3:8,9
8 Чуј , Јошуа, велики свештеник, ти и твоји другови који седе пред тобом , јер су људи знак : за , ево, Извешће ћу слуга мој Филијале.
9 Јер, гле, камен који сам пред Јошуа ; на једном камену седам очијуЕво, ја ћу угравирати суви томе , говори Господ над војскама, и Ја ћу уклонити безакоње те земље у један дан.

Према Захарије 4:10 ће видети пад у руци Зоровавељу . пад према Захарији 3:9 је седам очију . Шта је Нови завет каже о томе?

Откривење 1:16,21
16 А У десној руци седам звезда, И у уста је оштар мач са две оштрице: И његово лице као сунце светли дубоко .
20 мистерију седам звезда које видео у мојој десној руци, и седам златних свећњака . седам звезда су анђели седам цркаваИ седам свећњака су седам цркава .

Амос 7:7
7 Тако је ми је показао , и гле, Господ стајаше поред зид који је направљен у складу са пад , са пад у руци .
Чија рука видео седам анђела или пад ? Ко да ли ви мислити ?

Језекиљ 9:2-7,11
2И гле , шест људи је дошао из начина Горња врата , који лежи према северу , сваки са својом уништавање оружјем у руци , и човек међу њима обучен у платно, са мастило писца у његовој страни. И они дођоше и стајала поред бронзане жртвеник .
3И славу Бога Израел је отишао да се од керубин , након чега , на улазу у кућу и он се зове човек обучен у платно , са мастилом писца по његову страну.  
4И рече му: "Иди по центру града , усред Јерусалима , и стави знак на чело од људи који уздах и вапај над свим гадости које су починили у својој средини.
5И други су рекли на моје уши : "Идите у град после њега, и удари : нека не ваше очи претек, немају ни ви самилости ;  
6Потпуно уништи стари , млади човек и жена , и деца и жене , али не долазе на било који човек који тинандаан , и почињу у моје Светиште . Онда су почели на старцима који су пред кућу .  
7А он им рече: Оскврните кућу, и напуните судове труплима : изаћи ћете . А они одоше , и удари у граду .
11 И гле, Човек обучен у платно , са мастилом писца у његовој страни , известио ствар , говорећи , ја сам урадио како си ми наредио.

Ако сте приметили , човек одјевен у ланене писац мастило је у његовој страни него мач . Он је затворен народ туговао за све гадости . Шта гадости ? Доступно у Језекиљ 8 . Човек одјевен у ланене је симбол Сина Божијег, Христа.

Четвртак, 10. децембар 2009


Господ ће доћи ... Или само људи Бога?



Џоел 2:1-3,9-11
1 Трубите у трубу на Сиону , и звук аларма у мојој светој гори: Нека сви становници земље За дан Господ долази , јер је;
2 Дани таме и тама , дан облачан и густа тмина , као зору шири на планини: велики људи и јака, никада није имао икада слично, ни нека буде било више након њега, чак и година, многих генерација .
3 ватра прождире пре него што их, а иза њих пламен спаљивао : земља је као рајском врту пред њима , и иза њих беживотна пустиња , иеа , и ништа им побегао .
9 Они су скок на град , су покренути на зиду , они се попнем кућама, улазе у прозоре као лупеж .
10 Земља ће се трести пред њима , небо ће дрхте : сунце и месец су затамњена, и звезде повуку своје сјајан:
11 и Господ изговори свој глас пред своју војску , јер је логор је веома велика: За јак да његове речи ; За дан Господ је велики и врло страшанА ко може да се придржавају ?

Џоел 3:1,2,18
1. Јер, гле , У оне дане иу оно време, кад сам се вратио удес Јудеји и Јерусалиму.
2 Ја ћу скупити све народе , и да ће их доле у долину Јошафат , и да ће судити њима за свој народ и за своју баштину Израела , које су разбацане међу народима , и разишли моју земљу ,
18 и се деси у том дану, То је планина ће пад слатко вино , и брда ће проток са млеком, и све потока Јуда ће ток воде и фонтана изићи из куће, И треба да воде долини Ситтим .

Захарија 1:16,17
16 Зато овако вели Господ , Вратио сам се у Јерусалим са милосрђе, Моја кућа је саграђена у њему , говори Господ над војскама, и линија се простирала над Јерусалимом .
17 Цри опет , говорећи: Овако вели Господ над војскама : Мој градовима ће још преливања са просперитет , и Господ ће ипак комфор Сион , и да ће ипак изабрати Јерусалим .

Захарија 2:10,12
10. Певај и радуј се, ћерке сионска ; Јер, гле, ја долазим , а ја ћу пребивати међу вама, каже.
12. И Господ ће наследити Јуда , његов део у Светој земљи, и нека још увек изабрати Јерусалим .

Захарија 8:3
Три Овако говори Господ ; Вратио сам се у Сиону , и останите у средини у Јерусалиму: И Јерусалим ће се звати град истине , а планине Господ над војскама , Светој гори .

Исаија 30:25-27
25 И биће реке и бунаре за воду сваког високу гору , и на сваком брежуљку , дан велики покољ , кад се куле пада.
26 Штавише светлости месеца биће као светлост дана , а светло сунца ће седмоструко се , као светло од седам дана , дан који је Господ везују рана свога народа , и исцели потез своје ране ".
27 Види , име Господ долази издалека, гњев његов гори, А у густи дим умиилангланг : Усне су му пуне јарости , језик му као огањ :

Јеремија 33:6,7
6 Види , Ја ћу га довести здравље и лечење , а ја ћу их излечити и да ће показати им обиље мира и истине.
7 А ја ћу удес Јудин и заробљеништва Израела , као и Ја их граде , као и раније.

Исаија 25:9,12
9 А ће рећи у онај дан , Ево , то је Бог наш , ми чекали њега, а он ће нас спасити: То је Господ , чекамо га , биће нам драго и радујем у свом спасењу .
12 и високе тврђаве твојих зидова ће он сруши , уништена , као и донео на земљу , у прах.

Исаија 33:2,5
2 Господе , да буде милостив к нама : ми смо чекали за вас: Буди њихове руке сваког јутра , наше спасење и у време невоље .
5 Господ је открио , јер живи на високим: Он има испуњен Сион правде и праведности.

Исаија 8:17
17 и Ја ћу чекати на Господа , који држи лице своје од дома Јаковљева, А ја га потражите .

--------------

2. Петрова 3:7,10,12
Али, 7 небо и земља , по истом речи су сачуване за пожар, Који задржана дана суђења и уништавање безбожних људи.
10 Али Дан Господњи као лопов , да се небо на тај дан ће проћи са великим шум , и ствари на небу ће бити распуштен са ватрене топлоте , земљу и радови на терену спаљено .
12 и искрено жели долазе на дан Бога , за које Пламен елементи су распуштена , а објекти на небу ће стопе са ватрене топлоте?

2 Солуњанима 1:7
7. А ти који су у невољи остали са нама да дају СА када се Господ Исус с неба с анђелима своју власт у пламтећи огањ,

Псалам 50:3
3 Наш Бог ће доћи и бити миран; ватра прождире га пре него што, и биће веома велика олуја око њега.

--------------

Објаве 22:12
12 Види , И убрзо је дошао, и Моја плата је са мном - лопатом, Да би плату свакоме по његовим делима .
13 Ја сам Алфа и Омега , и први и последњи , почетак и крај.
16 Мој Исус Послали мој анђео да сведоче вам ове ствари у црквама. Ја сам корен и изданак Давидов, сјајна звезда Даница.

Исаија 40:10
10 Види , Господ Бог ће доћи са јаким, рука му суди за њега : "Ево , Награду је са њим, А његов надокнадити пре њега.

--------------

1. Солуњанима 3:13
13 У циљу јачања своје срце своје , савршен у светости пред Богом и Оцем нашим , доласка Господа нашега Исуса са свим његовим светима.

Захарија 14:1-9
1 Овде Дан Господњи долазиДа твоја плен се дели међу вама .
2. За Ја ћу скупити све народе на Јерусалим у бој, А град ће се узети, и куће рифлед , и силовати жене , а половина града ће поћи у изгнанство , а остатак народа неће отићи из града .
3 Затим идите на Господа , и борити се против тих народа, Као кад се борио у дан битке.
4 и Ноге ће му стајати у онај дан на Маслинској гори, Који је пре Јерусалиму на истоку, и на Маслинску гору ће бити подељене у сред истих према истоку и западу .
5 А ви треба да напусти долину моје планине , за долини планине доноси к Асел : Да, ви ћете побећи као што сте побегли од земљотреса у дане Узије краља Јуда , и Господе Боже мој ће доћи, и свима светима са њим.
6 и се деси у том дануКо немају светло, и светле укидања .

7 Али, једног дана бити познат Господу , а не дању ни ноћу , али то ће се , ноћу сија.
8 и се деси у том дану, Да живе воде нека изађе из Јерусалима , пола према истоку мора, а половина од њих према мору и лети и зими се дешава .
9 и Господ ће бити краљ над свим на земљи: дан Господњи биће једно , а његово име један.

--------------

На основу горе наведених стихова, Исус је Бог. Не можете да контрадикторни написали пророци и апостоли , јер говоре истину од Бога.

Исаија 31:4
4 Јер овако вели Господ к мени , као што се лав и лавић урличе на његов плен , када је мноштво пастира се даље назива против њега , да се не плаши глас , нити понизити себе због буке од њих: тако Најмање Господ над војскама на гори Сиону, И брда да се боре .

Егзодус 13:19
19 И Мојсије узе кости Јозефа , јер је чврсто ипинанумпанг да Израелцима , говорећи Заиста Бог ће вас посетити, и довешће кости моје одавде са вама.

посета

Четвртак, 19. новембар 2009

Четвртак, 22. октобар 2009


Дан


Слику из : хттп://ен.википедиа.орг/вики/Даи_оф_тхе_Лорд

* Трајање у исто време ( место је повезана координатор Библија стихова да значи да имају исти опис , а ту су повезани у истом поглављу )

* Вјечна пакт

Језекиљ 37:25,26
25 И они ће живети у земљи коју сам дао , слуго мој , у којима ваши очеви , и они ће у њој живи , они и њихова деца , и деца њихове деце , заувек : и Мој слуга Давид биће им кнез заувек. 26 Поред тога, Учинићу савез с њима мир , да буде вечни савез са њима ; и ја ћу их место и умножавају их , и поставит ћу Светиште међу њима заувек.

* Дејвид Сусугуинг

Језекиљ 37:24
24 И слуга мој Давид биће им краљ, И сви они имају један пастир : они ће ходити у моје законе , и посматрати моје законе , и да раде.

Јеремија 30:9
9 Али, они ће служити Господу , Богу своме , и Давид, свога краља , кога ћу их подићи.

* Дан Господњи ( велики и страшни )

Јеремија 30:7
7 Да ли је ! за тај дан је супер, да нико није као што је : чак и у време невоље Јаковљеве , али ће бити.

Џоел 2:10,11
10 Земља ће се трести пред њима дршћу небеса ; сунце и месец су затамњена, и звезде повуку своје сија :
11 И Господ ће изнијет свој глас пред своју војску , јер је логор је веома велики , јер је јак да је његовим речима, за дан Господ је велики и врло страшан ; и ко може да га се придржавају ?

Слике од: хттп://ввв.мусариум.цом/сториес/америца-аттацкед/

* Дан гнева

Исаија 13:10,13
10 За звезде на небу и сјај истих не дају светло : сунце се помрачи у расту, и месец неће изазвати јој светла.
13 Зато сам пангингинигин небеса и земља ће уклонити из своје место у гнев Господа над војскама, и дан гњев његов ,

* Уништавање

Агеј 2:21,22
21. Разговарајте са Зоровавељу управитељу Јудејском, говорећи: Ја ћу потрести небеса и земљу ; 22 И ја ћу збаци престо краљевства , и Ја ћу уништити снагу краљевства од народа ; и ја ћу збаци кола , а они који су у њима , и коњи и јахачи ће њихова сиђе , сваки од мача брата свог.

Слику из : хттп://ввв.ворлдголф.цом/реадерс-ревиев/реадер-голф-септембер-11-2001-мемориес-3945.хтм

* Освета

Јеремија 46:10
10 За дан Господњи , Господ над војскама , дан освете да освети га својим противницима , и мач ће прождријети и бити засићен , и треба да крв јер је Господ , Господ над војскама има жртву на северу , на обали Еуфрата .

Лука 21:22,25,26
22 За То су дани освете, То је испунио све ове ствари су написане .
25 А онде ће бити знак у Сунца и Месеца и звезда ; и на земљу невољи земље, матитилихан за звук мора и надути ;
26 Људи из страха , и чека ствари које долазе на свет ; мангангатал за силе небеске .

* Пријавите се небо (тамно Сунца , Месеца и звезда )

Откривење 6:12,13
12 И видех кад отвори шести печат , и дошло је до великог потреса ; и сунце поста црно као што имате грубу тамне косе , и читав мјесец поста као крв;
13 И звезде небеске попадаше на земљу , као смоква воће исинасамбулат јој мали плод када млади тукао јак ветар .

* Иаианигин или потрести небеса и Земље


Исаија 13:10,13
10 За звезде на небу и сјај истих не дају светло : сунце се помрачи у расту, и месец неће изазвати јој светло .
13 Због тога Ја пангингинигин небо и земљу иаианигин одакле гнева Господ над војскама , и дан гњев његов ,

* Сакриј у пећинама и роцк Људи

Исаија 2:19
19 И људи ће ићи у пећинама стена и пећинама на земљи, У страху од Господа , и слава његова величанства , када је порастао на потрести земљу.

Када људи почну да кажем горама и пећинама "нас затрпати ?

Лука 23:29,30
29 Јер ево , долазе дани , они кажу: " Благо нероткињама и утробу да никада нангагдаланг - човек, и дојке које никада нангагпапасусо .
30 Тада ће рећи да су у планинама , пада на нас , и брда , Повез нас.

Магпапатабон одговор када људи кажу да време људи ( нарочито жене ), који благослови јалове и утробу који никада нагдалантао ...

Зашто жене кажу благословена су јалове и утробу који никада нагдалантао ...???

Будући да ће бити велика невоља на земљи и гнев на овај град .

Лука 23:23
23 Тешко нагдадалангтао , и негу у оне дане ! јер ће бити велика невоља на земљи , и бес у овој земљи .

Зашто су у невољи на земљу?

Будући да опседа Јерусалим и уништене.

Лука 21:20,21
Али, 20 када сте видели војске у Јерусалим , онда знате да јој је пропаст близу .
21 Тада они у Јудеји бјеже у горе , и у граду је изашао , и на терену не би требало да уђе у град . 22 Јер ово су дани освете , да је испунио све ове ствари су написане .

Коју врсту деструкције ће се десити када се војска под опсадом Јерусалима ?

Лука 19:43,44
За 43 дошао да вас дан , ви бабакуран зид од непријатеља , и опседа тебе, и гигипитин на страну , 44 и илулугсо на земљу , и ваше деце у вама , и не оставити у теби камен на камену камен ; јер си није позната у време свога похођења .

Зграда у Јерусалиму који је утврдио да није камен да остане на оба рок !

Лука 21:5,6
5 А Неки је говорио о храму, како лепа она пиналамутихан камење и поклони , , рекао је он ,
6. Што се тиче ових ствари које сте видели , доћи ће дан , ни оставити ни камен на камену , а не бачена .


Дан Господњи је дан мрака !

Амос 5:18,20
18 Јао вама да нангагнанаса дан Господњи ! Зашто желите дан Господњи ? мраку, не јасноће.
20 Не буде дан мрак , а не светло ? у потпуном мраку , и нема сјај ?

Џоел 2:2
2 Дани таме и мрака , Дан облачан и густа тмина , као зору шири по планинама; велики људи и јака ; није никада као ни неће бити више након тога, За године многе генерације.

Слику из : хттп://ввв.септембер11невс.цом/АттацкИмагес.хтм

Матеј 24:21
21 Јер онда ће бити велика невоља , као што није било од почетка света до сада , нити икада десити икада .

Но питање када је дан . Питање је када се вратите ? Да ли сте спремни ?

Сатурдаи, Оцтобер 17, 2009


Сребро злато

 

Софонија 1:2,3,18
2 Потпуно ћу појести све ствари на земљи , каже .
3 Ја ћу појести човека и звери , ја ћу конзумирати птицама небеским , и морске рибе , и камен са зле ; и ја одсекао човека на земљи , говори Господ .
Чак 18 њихово сребро ни њихово злато неће моћи да их преда на дан гнева Господњег ; али цела земља ће прогутати од огањ његове љубоморе , јер он остварити , да , крају, све што живи у земљи .

Рушење свих ствари под земљом ће бити велики дан Јехова . Каже у стиху 3 обухвата та кривична дела. злато и сребро је камен спотицања . Они су идоли .

Језекиљ 7:19
19 Бацише своје сребро на улицама , и злато ће бити као нечисто ; њихово сребро и злато не треба да ги достави на дан гнева Господњег : неће задовољити њихове душе , не испуњавају своје варење; постала камен спотицања за своје пакости.

Језекиљ 14:3
3. "Сине људско биће , ови људи су носили своје идоле у свом срцу, и стави камен спотицања своју кривицу пред своје лице: требало би да упита мене?

Језекиљ 44:12
12 За им домаћин пре њиховог идола, и био је камен над њима за зло дом Израелов, Тако да сам подигао руку на њих , говори Господ Бог , и они ће носити њихове кривице.

Исаија 31:4,7
4 Јер овако вели Господ к мени , као што се лав и лавић урличе на његов плен , када је мноштво пастира се даље назива против њега , да се не плаши глас , нити понизити себе због буке од њих: тако ће Господ над војскама на гори Сиону , и брда да се боре .
За 7 тај дан нека свако баци своје идоле од сребра и његовог идола од злата, које је направио својим рукама , за вас су криви ,

Каже у стиху 4 Исаије 31 је најмање Господ над војскама , и на тај дан ( 7. стих ) су бачени људи својим идолима од злата и сребра да одговарају нашим кабабаса пролаз само још.

Метју 13:40,41,42,43
40 Као што је агрегација кукољ и спалили на ватри , тако ће бити крај света .
41 Син Људско биће послати своје анђеле , и они ће покупе из његова краљевства све ствари које вређају, и оне који то безакоње ;
42 И они их поставите на шпорету огњену, гдје ће бити плач и шкргут зуби .
43 Тада ће праведници као сунце у царству Оца својега. Ко има уши , чује.

Када сјај право у складу са Данијел ?

Данијел 12:1,2,3,4
1 и У то време ће Мајкл устане, велики кнез , који се залаже за добробит деце свог народа, и ту ће бити време невоље , као што никада није био јер је народ све то време , и у то ће време твог народа бити испоручен , сваки који се написано у књизи .
2 И много оних који спавају у праху на земљи ће се пробудити неке за вечни живот, други за срамоту и вјечну гадост.
3 и мудар ће сјај као осветљење свод : и они који заузврат много праведности као заувек звезде.
4 А ти , Даниеле, затвори речи и запечати ову књигу до краја: Многи ће покренути тамо-амо , и знање ће се повећати .

Праведник сјај у крај и бујна невоље када је знање . први пут прочитао је наш 1:2,3,18 Сефанију Сефанију 1:15 читамо .

Софонија 1:15
15 То је дан гњева , дан невоље и невоља, дана од краја и уништавање, Дан таме и тама , дан облачан и густа тмина ,

Библе'м само говори и каже он.

Исаија 46:6,7
6 Они Ваде злато из кесице , и вагати сребро у равнотежу , они нагсисиупа златара , а он чини боговима , они су били доле , иеа , они обожавају.
7 Они га носе на рамену , узимајући га и ставља га на његово место , а он стоји , из свог места, нека он не уклони : Да, крик му , али није одговор, нити да сачувате га из његове невоље .

Псалам 115:4
4 Њихови идоли су сребро и злато , које је рукама мушкараца.

Субота, 10. октобар 2009


Љубав је исти у Матеју 24:2 и Матеј 24:15 - Велике невоље (велика невоља )


Слику из :хттп://ввв.јафи.орг.ил/гео/јерусалм/2/индек.хтмл

Шта чињеница да каже у Матеју 24:2 био повезан , или како каже у Матеју 24:15 ? Још боље читамо исти став .

Матеј 24:2 Али он одговори и рече им: Не видите ли све ово? Заиста, кажем вам , Неће бити лево ни камен на камену камен који не разбити

Матеј 24:15 Дакле, када видите да злодело пустоши говори пророк Данило на светом месту ( читалац разуме ) .

На први поглед , не само приметити да су у вези два пасуса . Ви се односи ? начин да бисте сазнали више ћемо грабуље у други документ те исте теме у питању . Упознат читање Библије , ми знамо да су три јеванђеља ( по Матеју , Марку и Луки ) има сличну изјаву или о министарству Господа нашега . Тако да ћемо прочитати књигу по Луки овде за одговоре на наша питања . Имајте на уму да Лукас има писмено наређење , респективно. (Лука 1:3) Хајде да прочитате Лука 21:20 :

Али, Лука 21:20 када сте видели тврђаве над војскама брани Јерусалим , онда знате да је њено уништење близу.

Такође, можете прочитати следеће стихове Луки 21:20 и тако се прати . Знамо само исте судбине Луке 21:20 и Матеј 24:15 и затим на основу накнадне ст . Али ти одговори да је исто питање у Матеју 24:2 и Матеј 24:15 ? Ми смо сазнали какву " уништавање " (Лука 21:20) се дешава када Јерусалим је био опкољен од стране војске . Читамо у Јеванђељу по Луци 19:43,44

Лука 19:43,44 долазе к вама за тај дан , ви бабакуран зид од својих непријатеља и опседа вас гигипитин са стране и 44 и илулугсо на земљу и своју децу у тебе и теби Они не остављају камен на камену ; јер си није позната у време свога похођења .

Је питање одговорио у истом каже у Матеју 24:2 и Матеј 24:15 ? Пропустили сте . Пошто Матеј 24:15 је паралелно Лука 21:20 . Је паралелно у Луки 21:20 Лука 19:43,44 . Лука 19:43,44 , а такође паралелно у Матеју 24:2 . Дакле, паралелно или компатибилни Матеј 24:2 и Матеју 24:15

Али, оно што дефинише зграде у Јерусалиму " оставили камен на камену " ?

Храм . (Матеј 24:1,2 , Лука 21:5,6 )

Храм је био коришћен од стране непријатеља Бога да су они обманути људи са својим лажним учењима. До сада још увек изазива непријатеља Бога кроз људе који храма.

Лук 21:20 Лука 19:43,44 Лука 21:6

Лука 21:20
Али, 20 када сте видели војске Јерусалиму , онда зна да јој је пропаст близу .

Лука 19:43,44
43 За вас у наредним данима , ви бабакуран зид од непријатеља, и опседа тебе , и гигипитин на страну ,
44 И илулугсо на земљу , и ваше деце у вама , и не оставити у теби камен на камену камен ; јер си није позната у време свога похођења .

Лука 21:6
6. Што се тиче ових ствари које сте видели , доћи ће дан , нико оставити ни камен на камену , није бачена .

Велика невоља ( Велика невоља )

Настају када велике невоље ?

Се јављају у току овог злодело пустоши говорио пророк Данило ( Мт. 24,15 )

Матеј 24:15,21
15 Тако да видите да злодело пустоши , говори пророк ДанилоКо на светом месту ( читалац разуме ) ,
21 За ће тада бити велика невоља , као што није било од почетка света до сада , нити икада десити икада .

Ако сте прочитали Матеј 24:15 по Матеју 24:21 је напоменуо да не можемо одвојити време догађаја злодело пустоши и велике невоље дошло због тога што се злодело пустоши , у то време ће бити велике невоље .

Ако постоје проповедници који учи да одвратних разарања је дошло у 70 АД и велике невоље и велика невоља још није испунила , не кредит који проповедник.

Нешто говори и да је дошло до велике невоље , а затим уништити храм у Јерусалиму од стране Римљана и велике невоље , рекао је да је дошло време 70 АД није свет и то управо рекао је велике невоље за уништење Израела храм. Али зашто се зове "Велика " невоља ће се десити током злодело пустоши ? И оно што разликује његову екстремну глад током Израела Јаков разлог што идеш у Египат ? И шта га разликује од претходног освајања земље као што су Вавилон и Грчкој ? Ви их питате то.

Али, ми знамо , ако икада рекао у Матеју 24:21 је други свет , или у Израелу, једноставно се деси .

Лет'с наставити читање у Матеју 24:29

Матеј 24:29
29 Али одмах након невоље оних дана сунце ће се потамни и месец неће давати своје светлости , и звезде ће падати с неба , и биће силе небеске ;

Он каже да је након невоље оних дана биће знаци на сунцу , месец и звезде . Али да ли је последња велика невоља то?

Матеј 24:22
22 И ако скратио оне дане , не би спасао , а јер избор је паииклиин дан.

Матеј 24:29 да се вратите
Матеј 24:29
29 Али одмах након невоље оних дана сунце ће се потамни и месец неће давати своје светлости , и звезде ће падати с неба , и биће силе небеске ;

И читамо Лука 21:25

Лука 21:25
25 И биће знаци на сунцу и месецу и звездама, и на земљи анксиозност државе , матитилихан за звук мора и надути ;

Имајте на уму да се каже у Јеванђељу по Луци 21:25 је знак да је долазак Сина човечијег (Лука 21:27 ), а не пинамамалиан у Матеју 24:29 је наводно "након невоље ", али објашњава да невоље (Матеј 24:29 ) је оскудица у земљи (Лука 21:25) , који је велика невоља у Матеју 24:21 . Дакле, значи није само Израел је велика невоља , али се више у свету.

Али, можда они кажу да невоље по Матеју 24:29 не односи на велике невоље у Матеју 24:21 . Пази их . Ако сте прочитали цео од Матеј 24:15 по Матеју 24:29 није пинатутукуиан је у стиху 29 , око велике невоље , али угњетавања у стиху 21 .

Они вара вас, зато будите опрезни са њима. Они се могу прочитати у Луки 21:20-24 . Читамо да је познати вас.

20 Али, када сте видели војске у Јерусалим , онда знате да јој је пропаст близу .
21 Тада они у Јудеји бјеже у горе , и у граду је изашао , и на терену не би требало да уђе у град .
22 Јер ово су дани освете , да је испунио све ове ствари су написане .
23 Тешко нагдадалангтао , и да се у оне дане ! јер ће бити велика невоља на земљи , и бес у овој земљи .
24 И они ће пасти од мача , и биће на челу робље у свим народима , и Јерусалим газе по народима , да испуне времена незнабожаца.

Кажу да време многобошци су рекли у Матеју 24:15 и Даниел одређен. Имајте на уму да различите догађаје у Јеванђељу по Матеју и Луки 24 21 .

Шта Данијел говори о временима народима или злодело пустоши ?

Данијел 9:27 А он успоставио савез с многима за недељу дана , и по седмице ће бити да прекине жртву и принос , као и крило гнусобе ће доћи један уништен, и до краја , и проливена пагкапасииа непријатељство уништена.

Даниел 11:31 А групи ће стајати на свом делу , и они ће оскврне Светиште , чак и зидови и одузети трајне паљенице , и место одвратни да гради .

Даниел 12:11
11 А од времена које трајне паљенице је одузета , а злодело које гради , ће имати хиљаду двјеста и деведесет дана .
12 Благо ономе чека , и долази до хиљаду три стотине и тридесет и пет дана.

То су из Данила говори у Матеју 24:15 . И то је такође једно место које предвиђање , каже у Јеванђељу по Луци 21:22

Лука 21:22
22 За ово дана од освете , да дође до Све ове ствари су написане .

Не само да је књига Данила ствари које се дешавају , али и од пророка који одређује дан освете .

Али стварно сам још велике невоље кажу догодило током велике невоље да униште храм?

Имајте на уму да након невоље (Матеј 24:29 ) , у оне дане одређује у великој невољи у Матеју 24:21 ће имати ознаке на сунце, месец и звезде и у Јеванђељу по Матеју 24:30 види каже да је Син човечији .

Матеј 24:30
30 А Тада ће се појавити знак Сина човечијег на небу: А онда ће сва племена на земљи, и они ће видети Сина човечијег долази на облацима небеским са силом и великом славом .

Исус је јасно рекао да се то деси или не деси поново кад год је велике невоље .

Матеј 24:21
21 За ће тада бити велика невоља, Као што није било од почетка света до сада , и нити ће се икада десити.

Јер ако је само из ( као и неки кажу ) представља велику невољу само узрок уништења храма као што је Исус не зна , јер је рекао како он није био никада се десити ако не постоји храм? И не само о могућем уништења храма узрок велике невоље , зар не?

Велике невоље у Матеју 24:21 је знак доласка Исуса . Да наставите читање Матеј 24:30 је у то време и Син долази човека.

Даниел 12:11,12 каже, срећу да се 1335 дана од злодело пустоши стоји . 1335 дана и 1335 година. Паииклиин дан зар не? Матеј 24:21

Данијел 12:11,12
11 А од времена које трајне паљенице је одузета , а злодело које гради , ће имати хиљаду двјеста и деведесет дана .
12 Благо ономе чека , и долази до хиљаду три стотине и тридесет и пет дана.


И могу да вам збунити приликом читања пролаз у Матеју 24:34 Исус је о раси катутупаран све речено .

Матеј 24:34
34 Заиста, кажем вам , Ова генерација неће проћи док се све те ствари .

Не заборавите да су "Све ове ствари " Долазак Сина човечијег . (Матеј 24:30 )

Такође погледајте напомену на Откривење 7:14 . Људи долазе у великој невољи . Велике невоље у Откривењу 7:14 , он је такође рекао да велике невоље у Матеју 24:21 .

Откривење 7:14
14 И рече му: Господе, ти знаш . А он ми рече: Ови су изведени у великој невољи, и да оперу своју одећу , и беле у крви Јагањца .

Као доказ да изјаву у 7:14 и 24:21 у Јеванђељу по Матеју је идентичан ћемо подићи читање Откривења / Откривење 6:12,13

Објаве 6:12,13
12 И видех кад отвори шести печат , и тамо је био велики земљотрес , и сунце поста црно као костријет косе тамне , а цео мјесец поста као крв ;
13. И звезде небеске попадаше на земљу , као смоква воће исинасамбулат јој мали плод када млади тукао јак ветар .

Имајте на уму да се каже у Откривењу 6:12,13 је исти у Матеју 24:29 , Матеј 24:30 каже се да се да Син Људско биће , тако да семе ( Матеј 24:34 ) даратнан Син Људско биће Људи магдаранас великих невоља или велике невоље .

И напагтугма ми усклађујемо 6 марке ( знаци на небу Матеју 24:29 ) и 6. Сабор (9 / 11 трагедије да је испуњавање Матеј 24:2,15 ) у књизи Откривења. Тако да можемо исправан закључак (у пророштво испунила ) да је анђео (између 6. и 7. печат ) и моћни анђео (између 6. и 7. труба) у књизи Откривења Син човечији .

Шта је еквивалент четири анђела у Откривењу 7:1 ?

Ревелатионс 7:1
1. И после овог видех четири анђела који стоји на четири угла земље , који одступања четири вјетра земаљска , да не би ветар ударац земљи , или море , нити на било дрво.

еквивалент је у Матеју 24:31

Матеј 24:31
31 И он ће послати анђеле своје с великим труба , а они ће скупити његове изабранике са четири вјетра , од једног краја неба до другог .

И види да бирају из свих племена у целом свету заједно.

7:9,14 изјава
9. Након ових ствари које сам гледао , и гле , велико мноштво које нико не безбројне , из сваког народа и свих племена и народа и језика , стојећи пред престолом и пре јагње, распоређених у бијеле хаљине , и палме у рукама ;
14 И рече му: Господе, ти знаш . А он ми рече: Ови су изведени у велике невоље, А они оперу своју одећу , и беле у крви Јагањца .

велика невоља из Откривења 7:14 је такође велике невоље у Матеју 24:21

Матеј 24:21
21 Јер онда Неће бити велике невоље, Као што није било од почетка света до сада , нити икада десити икада .

А за оне државе које спроводе у Матеју 24:15 , али не нужно носио терет велике невоље смо прочитали у Марку 13:19,24

Означи 13:19,24
19 За дан ће зажалити, Као што није била од почетка створења Бог створио до сада , нити икада десити икада .
24 Али, у тим данима, После тога невоље, сунце ће се потамни и месец неће давати своје светлости ,

Узми оно што видите у " оне дане " велику невољу (Мт. 24:21) Марко 13:19 овде је проблем .

Шта се дешава пред велике невоље пре него потамни сунце, месец и звезде ?

Означи 13:14,19,24,25,26
Али, 14 видите гнусобу опустошења, стоји тамо не треба да будете ставили ( читалац разуме ), затим бјеже у горе су у Јудеји ;
19 За оне дане биће невоље, Као што није била од почетка створења Бог створио до сад , и ни никад неће.
24 Али, у тим данима, Након тога невоља, Да ли је потамни сунце и месец неће давати своје светлости ,  
25 И звезде ће пасти с неба , и биће силе небеске .
26 И тада ће угледати Сина човечијег где долази на облацима са великом моћи и славом .
 
Место испоставило велику невољу онда видите да злодело пустоши која каже следеће став након невоље оних дана сунце ће бити затамњена, месец и звезде . Да " оне дане " Доћи ће да Син човечији . 26. стих каже "И" и када је рекао: "И" значи да припада јој рекао .

Увек Запамтите Исус је рекао да не прође генерације ће предузети све Исус рекао . тамно Сунца , Месеца и звезда и велике невоље и долазак Сина човечијег ће се појавити у једној генерацији .

Означи 13:30
30 Заиста, кажем вам , Ова генерација неће проћи, Док се све те ствари .

невоља

Долазак Господњи


Су ме питали путем е-поште о доласку Сина човечијег . Он је питао : Шта израз " на време ", у Луки 21:27 ?

Он се користи верзија је добра вест Библија и тако написао : У то време Син Људско биће долази у они ће видети облак , са великом силом и великом славом . Луацс 21:27 Добре вести Библија

"време "се односи на тамне Сунца и Месеца и звезда уништи првог пасуса у Луки 21:26 . Читамо исту изјаву Господа у Матеју 24:30 .

Матеј 24:30 ( Гоод Невс Библе )
30 Онда ће се појавити на небу знак Сина човечијег и мананангис свим земљама. Виде Сина човечијег у облацима , доћи са великом моћи и славом . Матеј 24:30 Добре вести Библија

Који дефинише реч " онда "? Тада је замрачен Сунца и Месеца и уништавају звезду. Матеј 24:29 читамо да став синунуданг .

Матеј 24:29 Након тога невоља, Замрачен сунце и месец сија , падају са неба звезда, и удараца власт у свемиру . Добре вести Библија

Дакле, значење термина " на време ", у Јеванђељу по Луци 21:27 је "након "(Матеј 24:30 ) да потамне Сунца и Месеца и уништи звезде на небу.

Шта је значење речи " после тога невоље "пре потамни сунце и месец и уништи звезде на небу ? Матеј 24:29

Ми смо први пут прочитао сличну изјаву Господа у Марку 13:24 на верзију Библије.

Означи 13:24
24 Али, у тим данима, после невоље, Сунце ће потамне и месец неће давати своје светлости ,
25. И звезде ће пасти с неба , и биће силе небеске .

Такође смо читали у различитим верзијама на енглеском језику.
Означи 13:24
Нови Међународни верзија ( © 1984)
"Али, у тим данима, Након тога златни ", " сунце ће бити затамњена, и месец неће давати своје светлости ;
Нови живот Превод ( © 2007)
" У то време , након патње од оних дана , сунце ће бити затамњена, месец неће давати никакве светлости ,

Енглески Стандардна верзија ( © 2001)
Али, у тим данима, После тога невоље, сунце ће бити затамњена, и месец неће давати своје светлости ,

Нови амерички стандард Библије ( © 1995)
"Али, у тим данима, После тога невоље , сунце и потамне Биће Неће дати Месец светлост ,

Међународни стандард верзија ( © 2008)
"Али, након патње од оних дана, " сунце ће бити затамњена, месец неће давати своје светлости ,

Божје Речи ® Превод ( © 1995)
"Сада, након беду од оних дана , Сунце ће се претворити мрак, месец неће давати светлост ,

Библија краља Џејмса
Али, у тим данима , након оне невоље, сунце ће бити затамњена, и месец неће давати своје светлости ,

Амерички Кинг Џејмс верзија
Али, у тим данима , након оне невоље, сунце ће бити затамњена, и месец неће давати своје светлости ,

Америцан Стандард Версион
Али, у тим данима , након оне невоље, сунце ће бити затамњена, и месец неће давати своје светлости ,

Библија у Основном Иди
Али, у тим данима, После тхата време невоље, сунце и нико не буде тамно и месец и нико није дао јој светла,

<бр> Свето Писмо - Библију Рхеимс
Али, у тим данима , након оне невоље, сунце ће бити затамњена, и месец неће давати своје светлости .

Дарби превод Библије
Али, у тим данима , након тога златни , сунце ће се потамни и месец неће давати своје светлости ;

Енглески ревидирана верзија
Али, у тим данима , након оне невоље, сунце ће бити затамњена, и месец неће давати своје светлости ,

Вебстер 'с превод Библије
Али, у тим данима , након оне невоље, сунце ће бити затамњена, и месец неће давати своје светлости ,

Веимоутх Нови Завет
"У то време, Међутим, након тога златне , сунце ће потамне и месец неће пролити јој светло ;

Свет Иди Библија
Али, у тим данима , након тога угњетавања , сунце ће бити затамњена, месец неће давати своје светлости ,

Млади је буквалан превод
" Али, у тим данима , након оне невоље, сунце ће бити затамњена, и месец неће давати своје светлости ,
Фаланга рећи речи " после тога невоље "у Матеју 24:29 и добре вести превод Библије је " оне дане "(Марко 13:24 ) , али који такође дефинише термин " у тим данима ? Уколико повећате читања од Марка 13:24 , наводна " невоље "(у то време ) је невоља у од почетка стварања у стиху 19 Марка 13 и читамо превод Библије .

Означи 13:19
19 За Тих дана се невоље, као што није била од почетка створења Бог створио до сада , нити икада десити икада .
Означи 13:19
Нови амерички стандард Библије ( © 1995)
"За оне дана ће бити време невоље као што није дошло до од вратили створења које је Бог Написано Па, сада , и никада неће .
Библија краља Џејмса
За тих дана биће невоље, Као што није био из вратили створења које Бог створи к овом тренутку , нити ће бити.

Амерички Кинг Џејмс верзија
За тих дана биће невоље, Као што није био из вратили створења које је Бог створио да овај пут , нити ће бити.

Америцан Стандард Версион
За оне дане биће невољу, Као што је тамо дао није био као из вратили створења које је Бог Написано Па, сада и никада неће бити.

<бр> Свето Писмо - Библију Рхеимс
За у дане оне ће бити такве невоље, Као што нису били из вратили створења које је Бог Написано Па, сада , нити ће бити.

Дарби превод Библије
За оне дане биће златним као што није било као откад сам се вратио стварање које Бог створи , Па, сада и никада неће бити ;

Енглески ревидирана верзија
За оне дане биће невољу, Као што је тамо дао није био као из вратили створења које је Бог Написано Па, сада и никада неће бити.

Вебстер 'с превод Библије
За тих дана биће невоље, као што није дао из вратили створења које је Бог створио да овај пут , нити ће бити.

Свет Иди Библија
За у дане оне неће бити репресије, Као што није било као из вратили створења које је Бог Написано Па, сада и никада неће бити .

Млади је буквалан превод
За оне дане биће невољу , као што није дао из вратили стварања да је Бог створио , до сада , и да не буде;
Шта се дешава " , у оне дане " угњетавања и узрок су сиромашни ? Ми подигне читања у Марку 13:14-18

Означи 13:14-18 Библија
Али, 14 видите да злодело пустоши , стоји тамо не треба да будете ставили ( читалац разуме ), затим бјеже у горе су у Јудеји ;
15 И крову не силази , по уговору , да се ништа у својој кући ;
16. И у пољу повратка натраг да узме хаљине .
17. Али тешко да нангагдадалангтао и нангагпапасусо дан!
18 И Молите да се не јављају у зимском периоду.

За злодело пустоши лопата па људи ће бити сиромашни. Ако је дакле , израз " на време ", у Луки 21:27 и добре вести превод Библије по мраку дан и уништити месец и звезде , за време невоље након злодело пустоши .

Ово питање ко е-маил ми је одговорио , према његовим речима , проповедник на радију. Одговор је рекао да му је у Матеју 25:32 Добре вести Библије .

Матеј 25:32 ( Гоод Невс Библе )
32 У то време, Матитипон га пре свега . Они су га пагбубукуд одвојено једни од других , као што пастир оваца и коза .

Израз " у време " у Луки 21:27 , у складу са проповедник, према е-маил пита , је исто као у Матеју 25:32 . Она ће лагати близу стварности. Будући да термин " у времену " у Луки 21:27 се односи на тамне после Сунца и Месеца и уништити звезде , док је термин " на време "у Матеју 25:32 се односи на кукање Сина човека Матеј 25:31 да је наш став кабабаса само још.

Матеј 25:31 ( Гоод Невс Библе )
31 Син човечији доћи као краљ , са свим анђелима , и његов елегантан лулуклок престо .

Леже близу реалности се то десити у исто време , што је лаж Сатане ! И као што е-пошту, радио- проповедник је рекао да је непознато време и датум доласка Сина човечијег како је написано у Матеју 24:36 . Слажем се, они стварно не знају када да се испуњење злодело пустоши који су обележили долазак Сина човечијег .

Многе ствари пансиранг траву пољу. У пољу , док још није набубунга , уклањање корова из усева . Али, када је занемарена нагкаухаи је само коров до жетве да се не баци зрна пиринча . И жетве , трава је прати нагагапас , одсечени зрна на кинакапитанг сламе . Укључи трава сламе да гори у ватри .

Који одређује а.к.а. Исаија 9:6,7 Емануел ?

Да нас обавестите који је Емануел . Запамтити смео слова.

Исаија 9:6,7
6 Јер нам се дете роди , к нам је син , даног људима , а влада ће бити на његовом рамену , а његово име ће бити дивни , саветник , Бог силни, Отац вечни, Кнез мира.
7 Раст његове владе и мира неће бити краја , на престо Давида , и његово краљевство , да успостави и да се одржи правде и праведности од сада до заувек. Овај напор носио Господ над војскама .

Слику из : хттп://ввв.1ст-арт-галлери.цом/Бартоломе-Естебан-Мурилло/Тхе-Тво-Тринитиес-1675-82.хтмл

Јеремија 33:15,16
15 У онај дан , и у то време, сам пасусуплингин Дејвид Филијала праведности ; и Он ће извршити правду и праведност земљишта.
16 У оне дане Јудеји ће бити сачуванеИ Јерусалим ће живети спокојно и то име ће се звати : Господ правда наша .

Напомена : пасусуплингин само филијале .

Јеремија 23:5,6
5 Ево , долазе дани , говори Господ , Ја ћу подићи к Дејвиду изданак праведни , и он ће владати као краљ и посао мудро , и обавља правде и праведности у земљи .
6 У његове дане Јудеја ће бити сачуване, Израел ће живети спокојно и његово име ће се звати , Господ наш праведност.

Напомена : само подићи Давиду изданак праведни . Када пасусуплингин или подићи изданак праведни ?

Јеремија 30:7,8,9,21
7 Да ли је ! за тај дан је супер, да нико није као што је : Он је тада Током невољи Јаков ;али ће бити .
8 У онај дан , говори Господ над војскама , да ћу сломити јарам његов тобом, и упали твоје везе и да он више не служи странци ;
9 Али, они ће служити Господу , Богу своме , и Давид, свога краља , кога ћу их подићи .
21 А Њихов кнез ће бити један од њих , и њихов гувернер поступа исред њих; и ја ћу га изазвати , и он ће приступ к мени : за оне који се усуде да ме приступ? каже .

Гласник Бога који долазе у великој невољи у току дана да нико није као што је то?

Данијел 12:1,2
1 и У то време ће Мајкл устане, велики кнез који стоје за добробит деце свога народа , и ће бити време невоље , који никада није био јер је била земља до тада , и У то време твој народ ће бити спашен, сваки који се написано у књизи .
2 И много оних који спавају у праху на земљи ће се пробудити неке за вечни живот, други за срамоту и вјечну гадост.

Даниел 10:21
21 Али ја вам кажем истину написано у Светом Писму , и не постоји помоћ за мене против њих, али Мајкл ваш принц.

Исаија 4:2,3
2 У онај дан ће бити леп и славно огранак Господа , и плод земље ће бити одличан и згодан за оне који су побегли у Израел.
3 пролазе , која ми је остала у Сиону , и остао у Јерусалиму , "свети" , чак и сваки писани међу живе у Јерусалиму:

Никада није била пред велике невоље , или проблеме тако да Исус није Мајкл . Читамо Исус је рекао .

Матеј 24:21
21 За ће тада бити велика невоља , који јер није био од почетка света до сада , и не дешава увек.

Јеремија 30:7 ( ништа слично томе), Данијел 12:1 ( никад био) и Матеј 24:21 ( није догодило од почетка )

Велике невоље није необично зато никада није рекао од почетка света. Иста у Данијел 12:1 , проблем који се никад није десило још.

Данијел 12:1 каже да ће се Мајкл " Станд Уп " је једнака подићи , што значи , није пало на памет јој предвиђања , као што је Исус рекао: " дошло до "Па Мајкл није Исус .

Сетите се говорећи Јеремији током 30:7-9,21 подигне проблема Дејвид ( Мигуел ), тако да говори у Данијел 12:1 да је Мајкл био је подизање васкрсење Дејвид у време невоље.

Ако је младиц Исаија 9:6,7 Мајкл и Мајкл није Исус , који је Исус ?

Језекиљ 34:11-13
11 За Овако вели Господ Бог ; Ево, ја , чак и ја , тражи за моје овце , и да ће их тражити .
12 Као пастир стадо своје у дан да је он међу својим разбацани оваца, тако да сам тражити овце своје и доставља их свуда су расути у облака и мрака дан.
13 И ја ћу их народу , и сабрати их из земље , и доведи их у својој земљи, и хранити их горама Израела , од водотока , као и у свим насељеним местима у земљи .


Исус је Господ Бог . Он је Отац . Доказано !

Васкрсење

Сви смо аасам васкрсење. Ко не жели да га подигну поново? Али ко је први васкрсења ? И каква је васкрсење да уживају долазак Сина Божијег ?

Ми прочитати неке изјаве о васкрсењу у 1 Солуњанима 4:14-17

1 Солуњанима 4:14-17
14 Јер ако ми магсисисампалатаианг је Исус умро и васкрсао , тако и спавају у Исусу Бог ће донети са собом .
15 За то смо , кажем вам је ријеч Господња да смо који су живи и даље до доласка Господа Ми не може да спречи оне који су заспао .
16. Јер сам Господ ће сићи са неба поклик , уз глас арханђела и са адут Бога и мртви у Христу ће устати први поново.
17 Онда смо који су живи , који остају бити понесени заједно са њима на облацима у сусрет Господу у ваздуху , тако да је Господ буде са нама заувек.

васкрсење је духовни или литирал ? Али прво смо проверили да ли арханђела као да долази и ко је он . Нешто говори не дође арханђел каже да , али само чује узвик са неба . Јесу ли у праву? Читамо у Данијел 12:1,2

Данијел 12:1,2
1 А у то време ће Мајкл устати велики кнез , који се залаже за добробит деце свом народу и ту ће бити време невоље , као никада није био јер је народ до тада , и у то време је сачувана твој народ , сваки који се написано у књизи .
2 и многи од оних који спавају у праху на земљи ће се пробудити једни за вечни живот , а неке на срамоту и вјечну гадост.

Архангел Михаило долази. Не може се раздвојити арханђела у 1 Солуњанима 4:16 и Даниел 12:1,2 , јер се десити само два пута поново активирали мртвих као Библија каже . Откривење 20:5

Духовни или васкрсење литирал сигуран исход долазак Мигуел и ко - ко први подигли ?

Одговор је еспритуал васкрсење . И први подигао народ Израела. докази које смо прочитали у Риму 11:7-8,15

Рим 11:7-8,12,15
7. Шта је потрага за Израел да није добио , али кинамтам именовања и други су :
8 Према писаним , Бог им је дао дух спавања, очи се не виде и уши да не чују до данас.
12 Сада, ако они падају као богатство света, а губици су богатство народима , колико још пуноћа њихова ?
15 Јер ако пагкакатакувил од њих је усклађивање света , Шта да их прихватите , али живот из мртвих.

Кажу да у параграфу 8 који их је дух сна , то значи док не видимо и чујемо истину ће остати спава или мртав. И ре- прихватање од њих ( В15 ) је еквивалент за давање живот мртав.

Стога се први велики плодови су подигли или израелском народу .

Објаве 7:4-8
4 И чух број запечаћених , који сто четрдесет и четири хиљаде запечаћене, сваког племена синова Израиљевих :
5. Из племена Јудина дванаест хиљада су запечаћене , племена Рубенова дванаест хиљада , од племена Гадова дванаест хиљада ;
6 од племена Ашерова дванаест хиљада , из племена Нафталијева дванаест хиљада , из племена Манашеова дванаест хиљада ;
7 од племена Симеона дванаест хиљада , из племена Левијева дванаест хиљада , из племена Јисакарова дванаест хиљада ;
8 од племена Зебулунова дванаест хиљада , из племена Јосипова дванаест хиљада , од племена Бењаминова опечаћени дванаест хиљада .

Објаве 14:1-5
1 И видех , и гле , Јагње стоји на гори Сиону и са њим сто четрдесет и четири хиљаде уз његово име и име његовог Оца написано на челима .
2 И чух глас с неба као глас вода многих , и као глас грома великог , а глас сам чуо је као харфиста играју своје харфе :
3. А они који изгледају нангагаавитан нове песме пред престолом и пред четири бића и старјешина , и нико не могаше научити песму , али сто четрдесет и четири хиљаде , чак и они који су купили земљиште од .
4 Ови нису огрезле у жене, јер су девојке . И то је прате Јагањца где год да иде . Ови су купљени од људи , који ће бити првине Богу и Јагње .
5. И у њиховим устима не нађе се лаж : они су без мане .

Римљанима 13:11
11 А ово , знајући време је сада Пробуди време када спавате : јер сада више у непосредној близини нашег спасења него када смо веровали .

Ефесцима 5:14
14 Тако он каже: Пробуди се ти спавача , устани из међу мртвима , и Христос ће ти дати светлост.

1 Коринћанима 15:23,34,46
23 Али сваки у свом статусу , Христос првенац ; онда је Христос у његовом доласку .
34 Ви пробудити после праведности , а не грех , за неки не знају за Бога , кажем вам да их пребаците на срамоту .
46 Иако је дух се не ради о првом , а земља , а затим духовно .

Неки можда мисле да по телу или литирал или физичко васкрсење је прво васкрсење . Али истинито да је умро после Господа Исуса ? Читамо Јован 8:51 и Јован 11:25,26

Јован 8:51
51 Заиста, заиста кажем вам, ако човек држати моју реч , Он никада неће видети смрт.

Јован 11:25,26
25 Исус му рече: "Ја сам васкрсење и живот : он верује у мене , иако је умрети, живјет ће ;
26 И ко год живи и верује у мене, неће умрети никада. Ти верујем ?

Али ми још увек знамо како литирал и физичко васкрсење се дешава када арханђела . Враћамо претходног става.

1 Солуњанима 4:14-17
14 Јер ако ми магсисисампалатаианг је Исус умро и васкрсао , тако и спавају у Исусу Бог ће донети са собом .
15 За то смо , кажем вам је ријеч Господња да смо који су живи и даље до доласка Господа Ми не може да спречи оне који су заспао .
16. Јер сам Господ ће сићи са неба поклик , уз глас арханђела и са адут Бога и мртви у Христу ће устати први поново.
17 Онда смо који су живи , који остају бити понесени заједно са њима на облацима у сусрет Господу у ваздуху , тако да је Господ буде са нама заувек.

Ако они верују да Господ не умире , који је умро у Христу васкрснути прво ? Враћамо Данијел 12:1,2

Данијел 12:1,2
1 А у то време ће Мајкл устати велики кнез , који се залаже за добробит деце свом народу и ту ће бити време невоље , као никада није био јер је народ до тада , и у то време је сачувана твој народ , Сваки онај који ће бити написано у књизи .
2 и многи од оних који спавају у праху на земљи ће се пробудити једни за вечни живот , а неке на срамоту и вјечну гадост.

Да нас обавестите који су записани у Књизи . Јесу ли мртав или жив ? Одговор је живот. Прочитајте Исаија 4:2,3 читамо

Исаија 4:2,3
2 У онај дан ће бити лепо и славно огранак Господа, и плод земље ће бити одличан и згодан за оне који су побегли у Израел.
3 пролазе , која ми је остала у Сиону , и остао у Јерусалиму , "свети" , чак и Сваки писмени међу живе у Јерусалиму ;

Ко је огранак Господа ?

Јеремија 23:5,6
5 Ево , долазе дани , говори Господ , Ја ћу подићи к Дејвиду изданак праведни , и он ће владати као краљ и посао мудро , и треба да изврши правду и праведност у земљи .
6 У његове дане Јудеја ће бити спашена и Израел ће живети спокојно ; а његово име ће се звати , Господ наш праведност.

Када сте сачували Јуде и Израела ? А шта је име гласник Бога да уђе ? Враћамо Данијел 12:1,2

Данијел 12:1
1 И тада ће Мајкл устане, велики кнез , који се залаже за добробит деце свога народа , и ту ће бити време невоље , као што никада није био јер је народ све до тог времена, и У то ће време твој народ буде испорученаСваки онај који ће бити написано у књизи .
2 И много оних који спавају у праху на земљи ће се пробудити једни за вечни живот а други за срамоту и вјечну гадост.

Ако не , Мајкл изданак праведни .

Крштење у распеће је крштење Духом .

Лука 12:50
Али, 50 Имам крштење да прођу , и како сам тужан све док не буде завршен?

Означи 10:38
38 А Исус им рече: Не знате шта иштете. Мангакаиином ви чашу коју ја је не пијем ? или мангабабаутисмухан крштења да ја крстим ?

Као крштења Сина Божјег тако да смо прихватили крштење.


Римљанима 6:4-6
4 Зато смо заједно са њиме укопани крштењем у смрт : да је Христ био васкрснут из мртвих славом Очевом , тако и ми треба ходати у новости живота .
5 Јер ако смо с њим за обличју његове смрти , што ће такође бити тако за обличју његовог васкрсења ;
6 То знамо да је наш стари човек распет с њим је , да је тело кривац је био уништен, и када , тако да ми не очарати више греха ;

Колошанима 2:13
13 А били мртви у гресима , и необрезање вашег тела , има је заједно буди с њим , пошто је опроштено све наше грехе ;

Колошанима 3:1,2,3,9,10
1. Ако порасли сте са Христом , тражи ствари горе , где Христос седи са десне стране Богу .
2 Поставите своју љубав на ствари горе , а не на ствари на земљи .
3. За ви сте мртви , и ваш живот је сакривен с Христом у Богу .
9. Лаж не један другом , док је одложити старог човека са његовим делима ,
10 А ви стављен на нову личност, који се обнавља за спознање по слици онога који га је створио :

Ефесцима 2:5
5 Иако је смо били мртви због преступа , оживи нас заједно са Христом ( благодаћу сте сачували )

Укратко , васкрсење је духовни . И први подигао домаћинству Бог одговара народа Божијег , који је Израел . У истом васкрсење Мигел прихватио васкрсење , јер је погинуо, а распет са Господом .


1 Петрова 4:17
17 За долазе у време почетка суђења у Дому Божијем ; и пред нама , шта ће се десити са онима који не поштује Божијем еванђељу?

Римљанима 2:9,10
9 Невоља и мука на сваку душу човека који чини зло , пре свега Јевреја, и на грчком ;
10 Али, слава , част и мир свакоме који чини добро, Жидову прво , прво , као и да грчки:

Ми се утврдило да ли 144.000 и безброј људи у Откривењу 7 је дух ( литирал који је умро ) , или оне који су од крви и меса .

Каква је природа од њих?

Откривење 7:16,17
16 Неће умрети од глади више ни жеђ висе ни не погоде на сунцу или топлоте ;
17 Јер Јагње које је усред пријестоља биће им пастир , а они папатнугутан изворе вода животаИ Бог ће отрти сваку сузу њиховим очима.

Духови ( литирал умро ) не глад или жеђ ? Да ли и дух папатнугутан изворска вода живота?

Џон 6:35,54,55
35 Исус им рече: Ја сам хлеб живота : који долази до мене, никада неће глади, и он верује у мене, никада неће жеђ.
54 Ко једе моје тело и пије моју крв има живот вечни, и ја ћу га васкрснути у последњи дан.
55 Јер моје тело је прави храна и моја крв је истина пиће.

Ми сигурно не глад и жеђ нису људи са телом и крвљу , јер је Господ рекао народ живи, са телом и крвљу . Ако су мртви литирал ( физичку, материјалну , сензуалан ) да је подигао зашто они ће дати изворску воду живота ако су бесмртни ? Ако је тако на се да изворска вода живота ( литирал извор ) пружа живот , а не крв и месо да се супротставе учењу Библије.

Шта је извор воде живота ?

Јеремија 17:13
13 Господе , надо Израела , сви који оставе те се стиде. Они који ме је написано у земљи , јер су оставили Господа, Извор живе воде.

Јован 7:37-39
37 У последњи дан , да је велики дан празника стајаше Исус и повика говорећи: Ако ко жедан, нека дође к мени и пије .
38 Ко верује у мене, као што Писмо каже, из стомака ће ток реке живе воде .
39 ( Али ово рече му Дух , који верује да га приме : јер Дух још увек даје , зато што Исус још није био прослављен . )

Папатнугутан значи вода извор живота Јагње ће се људи вере. И тако , такође , не ићи гладан или жедан за њу да доведе људе у вери кроз његове крви и меса.

Ни глад или жеђ зато што их хранити .

Псалам 23:2
1. Господ је пастир мој , ја не .
2 Он ме пинахихига на свеж паша ; Он ме леадетх поред воде Салон,

Језекиљ 34:14
14 Ја ћу их хранити са добрим пашњацима, а висок надморска висина планине ће Израел бити свој загрљај : ондје ће лежати у добром пута , и на масти пашу ће се хранити по горама Израела.

Пинастол природно када се осећају гладни и жедни и мабибилад врелину дана , јер они доносе пастир поред воде , где сјеновитим у подне . Псалам 23:2

Који је статус гласник Божји народ данас се не погоде на сунцу или топлоте ? ( Обратите пажњу на већподебљано )

Исаија 49:8-10
8. Овако вели Господ , у прихватљивом року те сам чуо , и дан спасења сам помогао теби , и ја ћу сачувати тебе , и дам ти људи, да успостави земљу , да изазове да наследи пустош наслеђа ;
9 Рекавши да су везани , Изиђи , они су у мраку , Покажите себи . Једу на улицама , и све голетима ће бити њихов пашњак.
10 Они неће глад ни жеђ , ни топлоте ни сунце ; јер да има милости према њима ће их водити , чак и по изворима воде он ће их водити .

Исаија 42:6,7
6 Ја, Господ зове те у правди , и да ће држати своју руку и води те , и дам ти људи, С обзиром на земље;
7 Да бисте отворили слепе очи , да изведеш сужње у затворуИ оне који седе у тами из затвора .

Исаија 61:1,2
1 Дух је Господа Бога на мени ; јер ме Господ помаза да проповедају добру вест к кротак ; Он ме посла да излечи сломљеног срца , да прогласи слободу да заробљенике , као и отварање затвора затвореницима ;
2 Да проглашава прихватљивом годину милости Господње и дан освете Бога нашега , да утешим све што туговати ;

Исаија 11:1,2
1 И тамо чини се да је стабла Јишају и грану из коријена даје :
2 и Дух Господњи ће остатак на њега , дух мудрости и умности , дух савета и снага, дух знања и страха Господњег ;

Јеремија 23:5,6
5 Ево , долазе дани , говори Господ , да ћу подићи к Дејвиду изданак праведни , и он ће владати као краљ и посао мудро , и треба да изврши правду и праведност у земљи .
6 У његове дане Јудеја ће бити сачувана , и Израел ће живети спокојно и његово име ће се звати , Господ наш праведност.

Јеремија 30:7,8,9,21
7 Да ли је ! За тај дан је супер , нико није као што је : ни у време невоље Јаковљеве , али ће бити.
8 У онај дан , говори Господ над војскама , да ћу сломити јарам његов тобом, и упали твоје везе и да он више не служи странци ;
9 Али, они ће служити Господу , Богу своме , и сДејвиду своме краљу, кога ћу их подићи .
21 А њихов принц ће бити један од њих , и њихов гувернер поступа исред њих; и ја ћу га изазвати , и он ће приступ к мени : за оне који се усуде да ме приступ? каже .

Данијел 12:1,2
1 И тада ће Мајкл устане, велики кнез , који се залаже за добробит деце свога народа ; и ту ће бити време невоље , као што никада није био јер је народ до тада : и У то време твој народ ће бити спашен, сваки који ће бити написано у књизи .
2 И много оних који спавају у праху на земљи ће се пробудити неке за вечни живот, други за срамоту и вјечну гадост.

Дакле, људи у стању гласник Бог каже у Јеремији 23:5 и 30:9 Јеремија је " подигао " је послата. Али људи не једноставно , јер је био Мајкл арханђела .

Арханђела да их води , тако да су глад и жеђ за реч Божију . Раније , људи Бог је дао реч Божију глади .

Амос 8:11
11 Ево , долазе дани , говори Господ Бог , ја ћу послати глад у земљи , не глад хлеба и воде жеђ, већ слушања речи Господње .

Ако лоше пастир неће донети изворску воду где сеновитим , стварно спалио у врелини дана.

Облачење без мана.

1 Коринћанима 15:53
53 Јер ово распадљиво треба да се обуче у нераспадљивост , и ово је смрт обуче у бесмртност .

Оно што нема смртне ибибихис ?

Ефесцима 4:14
24 А сте ставили на нову личност, који је после Бог је створио у праведности и светости истине .

Шта је ново неподмитљив човек ?

Галатима 3:27
За 27 све што сте крштени у Христу ибинихис Христа.

Како крштени у Христу?

Римљанима 6:3,4
3 Или не знате да смо сви крштени у Христа Исуса су били крштени у његове смрти ?
4 Зато су сахрањени са њим крштењем у смрт : да је Христ био васкрснут из мртвих славом Очевом , тако и ми треба ходати у новости живота .

Довео до вас бесмртност Христов ?

1 Тимотеју 1:10
10 Али сада се очитују на појављивање Спаситеља нашега Исуса Христа , ко укинута смрт , и расветли живота и бесмртности кроз еванђеље,

Шта се дешава када особа крив опет након пријема истину?

Јеврејима 10:26,27
26 Јер ако се свесно кривицу након што смо примили познање истине , нема жртва постојећим о греху ,
27 , али страшна чежња за оцењивање и пламена огањ сажеже противницима .

Да ли судија сумасампалаиа Син Божији ?

Јован 3:18
18 Ко верује у њега, не осуђује ; верује није већ осуђен , јер је веровао у име јединородног Сина Божијег .

Да ли они умрети?

Јован 8:51
51 Заиста, заиста , кажем вам , Ако се човек задржи моју реч , он никад неће видети смрт.

Да ли је крштење Исуса поново родио и да ћете учинити царство Божије ?

Џон 3:3,11,12
3. Исус одговори и рече му: Заиста, заиста кажем ти , ако се човек поново роди , он не може видети царство Божије.
11 Заиста, заиста кажем ти , Ми говоримо за нас, и видели смо да сведоци ; и не примите нашу сведок.
12 Ако сам ти рекао те ствари земаљске а ви не верујете , како ћете веровати ако вам кажем оно што је небеско ?

1. Петрова 1:3,23
3. Благословен Бог и Отац Господа нашега Исуса Христа , по његовом велику милост поново смо рођени да живе наде кроз васкрсење Исуса Христа из мртвих ,
23 Док је поново рођен , не подмитљив семена , али неподмитљив , је реч Божија која живи и остаје .

1 Петрова 3:21
21. Према врло сличан данас чува чак и крштење , не пуштање далеко од прљавштине на телу, али одговор на добру савест према Богу, кроз васкрсење Исуса Христа ;

Да ли још увек постоји живот се сматра мртвим ?

1. Тимотеју 5:6
6 Али, она која живи у задовољство иако живот је мртав .

Када набихисан у нераспадљивост (1 Коринћанима 15:53,54 ) не мора да буде крив због тога што сте ...

1 Коринћанима 15:55,56
55 Где , о смрти , твоја победа ? Где , о смрти , твоја победа ?
56 победа смрти је грех ; и моћ греха је закон :

Читамо исти дух 1 Коринћанима 15:53-56

Римљанима 6:13,14
13. И такође ти понудити своје чланове у греху за неправде ; али је принос себе Богу , као жив из мртвих , и своје чланове као инструменти праведности Богу .
14 За грех неће сте : Јер нисте под законом него под милошћу .

прво васкрсење ће доћи игагапос анђео и Сатане .

20:1,2,5 изјава
1 И видех анђела силази са неба , има кључ понора и велики ланац у својој руци.
2 Узевши змаја , древне змије , која је ђаво и сотона , и свеза га за хиљаду година ,
5 мртви живели не до хиљаду година . Ово је прво васкрсење .
анђео је симбол Мигел .

Ми смо уверени исход духовне хране за прво васкрсење арханђела доћи . Јер ако прво васкрсење је васкрсење литирал ће пад другог васкрсења Данијел 12:1 каже . Јер је први подигне (Откривење 20:5 ) су сретни и оних који кажу да је Данијел 1212 да благослови дана постигнут у 1335 . Читамо .

Даниел 12:12
12 Благо ономе чека , и долази до хиљаду три стотине и тридесет и пет дана.

Дакле, у 1. Солуњанима 4:16 и Даниел 12:1 и Откривење 20:5 смо уверени да духовно васкрсење .

Објаве 20:3
3 И он баци у бездан и затвори и запечати да је над њим , да не заводи народе , до хиљаду година , онда треба да га замени мало времена .

Сатана ће бити затворено више од хиљаду година . Али, оно што је еквивалент од хиљаду година, по Петру ?

2. Петрова 3:8
8 Али не заборавите , драги пријатељи , ствар, да је један дан Господњи као хиљаду година , и хиљаду година као један дан.

хиљаде година износи један дан. Шта се дешава у једном дану ?

Захарија 3:9
9 Јер, гле, камен који сам поставио пред Јошуу , на једном камену седам очију : гле , ја ћу угравирати суви томе , говори Господ над војскама, и Ја ћу уклонити безакоње те земље у један дан.

Захарија 14,7
Али је 7 дан познат ГосподуНи дан , ни ноћ , али то ће бити , ноћу сија.
8 доноси тај дан , да живе воде нека оде из Јерусалима, Пола од њих према истоку мора, а половина од њих према мору и лети и зими се дешава .
9 и Господ ће бити краљ над свим на земљи : у онај ће дан Господ је један , а његово име један.

Јеврејима 4:7
7 Да ли је Неодвојен га опет један дан, Одмах после неког времена каже да песме Дејвид ( као што је рекао да је пре ) , одмах ако чујете његов глас , Не будите срца .

Дакле, треба да урадите је да дан за пораз ђавола. Али једног дана , то значи заувек у нашим срцима .

Сада , други меч у васкрсење икада Данијел 12:1 ? Молимо вас да такође одговара . Јер није слушао позив Бога, његов глас је поново подигнут у осуду , јер не пинахалагахан дана постављен од Бога да чује његов глас . прво васкрсење , слушао глас Сина Божијег никада није заувек умрети јер пинахалагахан "један дан " да чују глас Божји из њихових гробова .

Ми контингента и духовне хране литирал да кажем друго васкрсење за 1 Петрова 4:5 и Дела 10:42 да је судија је мртав и живи еквивалент добра и зла .

1 Петрова 4:5
5 То ће дати налог да се Оног који је спреман да суди живима и мртвима .

Дела 10:42
Ами'и 42 А он нам је наредио да проповеда народу и сведочи Он је изабран од Бога да буде судија живих и мртвих .

Како да будемо духовни , а не потенцијалне литирал да је васкрсење десити ?

Јован 8:51
51 Заиста, заиста , кажем вам , Ако се човек задржи моју реч , он никад неће видети смрти.

Господ је јасно рекао да смрт никада неће задржати његове речи да је погрешан и рекао Господ је умро , држао је реч , зар не?
Данијел 12:1,2
1 А у то време ће Мајкл устане, велики кнез , који се залаже за добробит деце свога народа , и ту ће бити време невоље , као што никада није био јер је народ до тада , и у то време народ твој ће бити испоручена , сваки који се написано у књизи .
2 и многи од оних који спавају у праху на земљи ће се пробудити неке за вечни живот, други за срамоту, и вечни презир .

Оно што Павле каже о парусаханг вечно проклетство ?

2 Солуњанима 1:7,8,9
7. И да ти дам , који су у невољи остали са нама када је Господ Исус с неба с анђелима своје моћи у пламени пожар,
8 Не осветити нагсисикилала Богу, И да то не послушни еванђељу Господина нашега Исуса :
9 Ко ће бити кажњени , вечном пропашћу од лица Господњега и од славе његове моћи .

Такође, шта Петар рекао о огњене ватре ? Да ли је то дан суђења ?

2. Петрова 3:7,8,10
7 Али, небо и земљу , од исте речи су накупили од пожара , као против задржана дана суђења и уништавање безбожних људи.
8 Али не заборавите , драги моји, ствар која један дан са Господом као хиљаду година , и хиљаду година као један дан.
10 Али Дан Господњи као лопов , који је небо на тај дан ће се вратити са великом буке и објеката на небу ће бити распуштен са ватрене топлоте , земљу и радови су били спаљени на терену.

Такође, оно што је Јован у књизи Откривења о дан суђења , хиљаду година , ватру и нестанак небо и земљу?

20:6,7,11,12,14 изјава
6 Блажен и свет је први васкрсење: Не власт над овим друга смрт , али они ће бити свештеници Бога и Христа , и мангагхахаринг са њим више од хиљаду година.
7 А ако испуњава хиљаду година, Сатана је пуштен из затвора ,
11 И видех велики бели престо , и седе тамо, у његовом присуству , земља и небо је побегао и нашао нема места за њих.
12 И видех мртве , велике и мале , стојећи пред престолом , а књиге се отворише , и друга књига је отворена , која је књига живота ; мртви су оцењивани на основу ствари написане у књигама, по делима њиховим.
14 И смрт и пакао су бачени у језеро огњено . Ово је друга смрт , чак и ватрено језеро.

Шта је Господ Исус је рекао о томе ?

Матеј 25:46
46 И ови ће отићи у вечну казну , а праведници у живот вечни .

Јован 5:28,29
28 не на ово: за време доласка , Сви су у гроб чути његов глас,
29. И изићи ће они који су чинили добро , на васкрсење живота ; и они који су чинили зло , на васкрсење осуде.

А ми само врати 1. Солуњанима 4:16 и Даниел 12: 1,2

Јеврејима 10:26,27
26 Јер ако случајно дјело након што смо примили познање истине , нема жртва постојећим о греху ,
27 , али страшна чежња за оцењивање, и пламена огањ сажеже непријатеља.

Након пријема истине и сагријеши опет , спремни да им ватру .

осуда мртвих ће се десити након пагхихип 7. труба .

Откривење 11:18 
18 И народи били у боловима незадовољан , и Ваш бес је , и време мртвих да се суди, И време награде дајући вам лопата своје слугама својим пророцима, и светитеља, и страх твоје име , мали и велики , као и да уништи уништење земље .

Да бисте утврдили шта је читао ватру под називом " Фире ".

Четвртак, 17. септембар 2009


Ја и Отац једно смо

Јован 10:30
30 Ја и Отац једно смо.


Сада знамо да ће послати Давида Арханђела Михаила , а не Исус . Дакле, Исус је био ништа друго него Оца . А то значи Исус је рекао: "Ја и Отац једно смо " , јер је постао један се Исус. Читамо Јован 10:38 и Џон 14:10,11

Џон 10:38
38 Али, ако ми је чинити, чак и оне које ми не верујете , верујте делима да знате и верујете да Отац у мени и ја у њему .

Јован 14:10,11
10 ти не да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи које ја говорим вам ја не говорим од себе: Али Отац који пребива у мени , чини његова дела .
11 Веруј ми Ја сам у Оцу и Отац у мени : или друго ми веровати за извођење радова , као добро.

У време Исуса , Сина беше у Бога и Оца. Дух , као што име и карактер Исуса дао Отац Мајкл . Исус је рекао: треба рећи Мигел чути или чак препознају глас умире Син Божји. Мигуел него да чују више о Оцу да чују . Тако је Отац је свједок . Поред тога , отац је показао колико је добар Сина Божијег. Зар није и тешко да се опише Бога јер у супротном човека и Бога. човечности Исуса Мигел тинутуларан . И нема закон Библија је неприкосновено и рећи да је Мајкл и Исус Син Оца . Само се слажу са чињеницом да је Син Божији дошао да санлибутан.Анг Мигел не могу узети потребну документацију су направљени од .

Јеврејима 1:4
4. То је боље од Анђела , се након више одличних имена од њих.
Филипљанима 2:9,10
9 Тако је , Суверени Бог , и Добио је име изнад сваког имена ;
10 За име Исусово колена илуход , који су на небесима и ствари на земљи , и ствари под земљом ,

Дела 4:12
12 А у било који други је тамо спасење; јер нема другог имена под небом, даног међу људима, чиме треба да нађемо спасење .

Сте разумели овај одломак на основу рекао:

Јован 5:19
19 Исус одговори и рече им: Заиста, заиста , кажем вам , Син не може ништа чинити сам од себе , али шта је он види Оца чинити ; за све што је учинио, она такође чини и Син исто .

Јован 12:49,50
49 Јер не говоре се од: Отац који ме посла , она ми је дала заповест , шта треба рећи , и шта да говорим.
50 А ја знам да је заповест његова живот вечни , ствари о којима ја говорим , је Као што Отац ми рече , тако да говорим.

Напомена :

Лука 10:20
22 Све је предао ме Отац мој , и нико не зна ко је Син, него Оца, и ко је Отац , осим Сина и оних којима Сина .

Матеј 16:27
27 Јер Син Људско биће дође у слави Оца свога са анђелима , а затим дати свакоме по делима његовим .

Читамо ово:

Матеј 20:26,27
25 А Исус их дозва и рече: "Знате да владари многобошци вежбе власт над њима , и оних великих врше власт на њих .
26 неће бити , али ко жели да постане највећи међу вама нека вам буде слуга ;
27 И ко жели да буде први међу вама нека вам буде слуга :

Да ли сте икада упитали да ли је сигуран , Оца нашега, да буде свима слуга ?

Амин.

No comments:

Post a Comment